lauantai 24. marraskuuta 2018

Osakeostoja 4610 eurolla, hurjat välityskulut 18 e!


Osakeostot ovat olleet aika tuskaa minulle jo pitkään ja olen niistä kirjoittanut myös täällä blogissa.

Ensin en vaan saanut ostoja tehtyä, enkä noudattanut osakkeidenosto-ohjelmaani.

Sitten yritin taas reipastua ja mennä markkinoille.

Onnistuin, mutta eihän se mallikkasti mennyt. Maksoin 4610 euron ostoksesta välityspalkkiota 18 euroa. Menikö mielestäni niin kuin piti?

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tällainen töpeksintä ilmeni. Ostin pientä yhtiötä ja sen vaihtuvuus ei ole suuri. Mutta isojen yritysten rinnalle mietin, että voin ottaa yhden pienemmänkin. Riski likvidoitui, kun vaihto oli niin pientä, että ostotarjouksesta meni yhtenä päivänä läpi vain osa (olisko Nordnetilla voinut valita, että ostaa vaan jos saa koko pompsin ostettua?). Ensimmäisen päivän jälkeen olin 97 osaketta `rikkaampi`yhteishintaan alle 1000 e, mutta välityspalkkiot olivat 9 euroa (minimipalkkio 9 e). Seuraavana päivänä sain ostettua 365 osaketta ja ostotoimeksiannostani puuttui vielä noin alle 100 osaketta. Toisen päivän iltana peruin loppuostotoimeksiannon. Ja mietin, että olkoon pottini tästä yhtiöstä alhaisempi kuin mietin.

Olen Nordnetin kalleimmalla tasolla (taso 4), jolloin kaupankäyntipalkkio Suomessa on 0,20 % ja minimipalkkio 9 e. Kyllä on kallista ja jos töpeksii vielä ostossa niin, että joutuu maksamaan kahdet välityspalkkiot....

Onneksi tämä on ainoa pienempi firma mitä salkkuuni ostan. 

Osakeostoja aion samalla hitaalla tahdilla jatkaa, noin 4500 - 6000 e per osto ja ostoja teen noin kahden kolme kuukauden välein. Minulla on osakkeissa aivan liian vähän prosentuaalisesti kiinni. Kaikki sijoitusvarallisuuteni on melkeinpä kiinni asunnoissa/kiinteistöissä. Joten hajautus osakkeisiin on nyt vaan vähitellen tehtävä.

Välillä mietin, että ostojen vaikeutta voisi helpottaa henkisesti, jos ostaisin useammin ajallisesti, jolloin ostos olisi edullisempi (useammin pienempiä ostoksia). Mutta silloin alle minun minimikertaostorajan (4500 e) ostoksista menisi kuitenkin 9 e välityspalkkiota, niin en koe tuota logiikkaa mielekkäänä. Pysytään siis suunnitelmassa.

Salkkuni näyttää nyt tänään tältä 

 *Sijoita itseesi Aktiivinen säästäminen on todennäköisesti paras koskaan tekemäsi sijoitus. Nordnetistä saat työkalut ja inspiraatiota, joiden avulla säästöilläsi on enemmän mahdollisuuksia kasvaa. Avaa tili jo tänään. Se on helppoa eikä maksa mitään.

5 kommenttia :

 1. Tipahtiko kurssi heti, voi onko tuossa kirjoitusvirhe? Ostit 4610 eurolla mutta salkussa 3480 euroa.

  Oletko muuten kokeillut, olisiko indeksirahastoista helpompi pitää kiinni, kuin suorista osakkeista?

  Itsekin olen ollut vähän turhan herkkä myymään. Nykyiset omistukset aion kyllä pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rikas Erakko kommentista. Minulla on pahoja teknisiä ongelmia tuon taulukon kanssa, tai no ennen se on mennyt heittäen copy pastella blogitekstiin (ja nyt laiskottaa siksi alkaa leikkimään tuolla). Pahoittelut, että edellisestä taulukosta puuttui ylätekstit. Tuo 3480 oli rivikkeessä kaikki osakkeet (kpl). Laitoin toisen taulukon, mutta menee yhtä mäkeen kuin tuo ensimmäinen. Anteeksi.

   Mutta uusin ostos on onneksi pysynyt vielä samassa tasossa. Mutta ensimmäistä kertaa jotenkin sain aikaan näin korkeat välityspalkkiot. Koko salkku on miinuksella (-2,85%).

   Olet varmaan oikeassa, että kun nämä ostot ovat näin vaikeita, niin pitäisi alkaa harkitsemaan vaikka indeksejä. Mutta sitten tuntuu, että menetän jotain. Eli yritän pysyä vielä säännöllisissä osakeostoksissa. Katsotaan miten käy.

   Poista
 2. mita ihmetta! nokiaa ei ole salkussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua puuttuuko Nokia? Ups. (Nokia ei ole ollenkaan minun seurattavissa ostoslista vaihtoehdoissa, joissa pyörii 8-10 yhtiötä).

   Poista
 3. Sampo voisi myös olla yksi vaihtoehto.Vaikka Nordeaa jo on. Ainakin jos laskee lisää. Ok hinnoissa kyllä nyt jo.

  VastaaPoista