ASUNTOSIJOITTAMINEN

Olen pääasiassa sijoittanut varallisuutesi asuntoihin ja kiinteistöihin (olen kyllä hajauttamassa pörssiosakkeisiin).

Olen pohtinut asuntosijoittamista mm. alla olevissa kirjoituksissa:

Uskaltaisinko ryhtyä enää asuntosijoittajaksi samalla logiikalla?

Minkälaisia laskelmia minä teen?

Asunto-ostoksilla, aikeet tuplaantuivat!

Sijoitusasuntojen rakennuttaminen.

Yksiön osto ohi sijoitussuunnitelman.

Voiko asunnon hinta laskea?

Asuntosijoittamisen ydinajatus.

Kannattaako lypsävä lehmä myydä?

Mihin hintaan kannataa ostaa sijoitus-solu asunto?

Hinnanmääritys ja omatoimimyynti (sijoitusasunto).

Vuokrasopimuspohja.

Asuntosijoittamisaiheiset kirjoitukset aikajärjestyksessä löydät myös tunnisteella 'asuntosijoittaminen'. Tunnisteet blogissa oikeassa reunassa. Klikkaat siitä tunnistetta 'asuntosijoittaminen'.

Asuntosijoittaminen on hurjan kivaa ja näinä alhaisen koron aikoina se on ollut myöskin tuottavaa, ainakin minulle. Onnea asuntosijoituksen parissa!


Ota seurantaan myös

Blogi  
https://puolimiljoonaapaaomaa.blogspot.com/

Youtube 
https://www.youtube.com/channel/UC84AgT_R1AP28WKBfnneIFw

Instagram 
@puolimiljoonaapaaomaa


Lainaa 10 000€ asti Hae lainaa minkä verran tarvitset, lyhennys alkaen 26.5€ / kk. Saat itse päättää lainakorkosi. Autamme sinua saamaan edullisimman lainan. Täyty ilmainen hakemus nyt! *

11 kommenttia :

 1. Kumman valitsisit?
  Vuokralaisiksi hakee 2 pariskuntaa, 3-kymppiset, paremmin tienaavat, naimisissa olevat, määräaikaisilla työsopimuksilla, olevat lemmikinomistajat vai nuoremmat parikymppiset pienemmillä tuloilla, tällä hetkellä erillään asuvat, toinen vakityössä, toinen määräaikaisella työsopimuksella? Nämä nuoremmat ovat hirmuinnoissaan asuntoon muuttamisesta. Kumman kaa tekisit vuokrasopimuksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon vanhemman pariskunnan, jos asuntoni olisi sen verran huonossa kunnossa että ottaisin siihen lemmikkejä. Yleensä en ota lemmikinomistajia, mutta kaksi asunnoistani on niin huonossa kunnossa (alkuperäisiä), niihin otan 20 e vuokranlisällä kk eläintaloudenkin.

   Poista
 2. asunto on erinomaisessa kunnossa...
  lemmikinomistajien työsuhteet on tällä hetkellä kesään asti, jatkosta on ollut puhetta.
  En arvannut että päätöksenteko on näin vaikeaa..
  Itse olen ollut kallistumassa taas näiden nuorten puoleen , ääh, harmi, ettei ole kuin yksi asunto, mitä vuokrata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos asunto on erinomaisessa kunnossa niin itse en sellaiseen ottaisi eläimiä. Eli sitten jos nuoremmilla on luottotiedot kunnossa (tarkistaisin netistä kympillä, en usko sanaa), niin ei muutakuin vuokrasopimusta tekemään.

   Poista
 3. Moi,
  mitä mieltä olet uudisrakennuskohteista asuntosijoittamisessa. Esim. muutamat rakennuttajat tarjoavat asuntoja loistavilta paikoilta isoissa kaupungeissa. Asuntojen myyntihinnat tyyliin 40-50000€. Loput taloyhtiölainana. Onko sinulla vastaavia kohteita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on yksi vastaava kohde ihan vaan testiksi ostettu vuonna 2013 (myyntihinta 35000 ja velaton hinta 110000 euroa). Sen arvo on kyllä jo noussut 'saunan verran'. Nyt myydään ihan vierestä samanlaisia uusia ilman saunaa (keskustaan 600 metriä, 30 m2, erot ei parveketta, eikä saunaa, ala kerros). Eli uskon että tuon asunnon arvo on ehkä hiukan noussut.

   Muuten sen vuokratuotto ei ole niin hyvin kun kun vanhojen asuntojen. Vuokralaiset arvostavat mielummin ihan ydinkeskustaa ja vaikka asunto olisi vanhempi tai huonommassa kunnossa voipi vuokra silti olla 550 e-670 e kk (riippuen vuokrausajankohdasta). Eli sama minkä tuosta uudesta voi saada.

   Vanha, pikkuisen pienempi maksaa esim 50000-70000 keskustassa (jossain välissä niihin tulee uusi kylpyhuone kylppäriremontissa 15000-20000). Molemmissa aika sama yhtiövastike (pitäisi olla tilastollisesti uudessa halvempi, mutta ei ainakaan minulla näin ole aina), 100 euroa.

   Tuotossa noissa löytyy se ero.
   Uusi vuokratuotto 4,9 % laskelmasta (550-100) x 12 /110000
   Vanha vuokratuotto 10,8 % laskelmasta (550-100) x 12 /50000

   Uskon että molemmissa kuitenkin arvonnousu sama. Hajautuksen kannalta ihan ok ratkaisu tuo uusi, mutta tarvitsen myös nyt tuottoa enemmän (koska haluan nyt rahaa enemmän sinne korkoa korolle tuottomyllyyn). Tuon uuden tuotto tullee varmaan vasta myöhemmin. Veroetu että yhtiölainan jo vähentää jo nyt on ihan hyvä, joka kääntää kelkkaa uuden hyväksi.

   Kassavirta minulla on tuossa uudessa ollut positiivinen, eli en ole siihen omaa rahaa joutunut laittamaan että laina on lyhentynyt yhtiölainana.

   Vanha on ollut ihan yhtä helppo vuokra kuin uusi.

   Uuden voisin taas hajauksen takia ostaa, mutta pelkästään uusia en kyllä ostaisi, niiden huonomman tuottoprosentin takia.

   Poista
 4. Moi, mites sulla on sijoitusasunnot, onko ne sinun omissa nimissä tai onko sulla OY, jonka kautta omistat ne?

  Kyselen koska itsellä on yksi sijoitusasunto, ja olisi tulevaisuudessa tarkoitus ostaa muutamia lisää. Eli olen miettinyt onko kannattavaa ja riskittömämpää hoitaa niitä oman firman kautta.

  -Tero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Kiitos kommentista. Minulla on osa henkilökohtaisesti omistettuna ja osa firmalla (enemmän omana). Firmani vuokraa kaikkia. Firma on minulla kyllä tosi loistava. Suosittelen.

   Poista
 5. Hei Kirsikka!

  Mielenkiintoinen blogi :)

  Teetkö itse remontit asuntoihin vai teetätkö? Kyllähän ne asunnotkin töitä teettää...tosin riippuu vähän alueestakin kuinka paljon joutuu korjailemaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Ennen tein pientä remonttia itse (koko asunnon maalaus, laminaatinasennus, listat, keittiökalusteiden maalaus), koska tykkäsin tehdä pientä remonttia, missä tulos näkyy pienellä vaivalla heti. Nyt olen laiskistunut ja en oikein saa itsenäni tekemään mitään remonttiin viittaavaa. Olen siis vaan antanut asuntojen olla siinä kunnossa kuin ne ovat (rempattavaa ei oikein tällä hetkellä edes kyllä ole).

   Poista