maanantai 19. marraskuuta 2018

Mikä summa harmittaa hävitä arkielämässä?




Mikä on sellainen summa, joka harmittaa hävitä ihan arkipäivän elämässä? Jos luulet jo, että olet menettänyt jonkun taloudellisen hyödykkeen, mutta yllättäen saatkin sen takaisin, onko se säästöä? 

Mikä on se menetetty rahasumma, joka ei sinua vielä harmita jokapäiväisessä elämässä? Hamittaako sinua joka sentti vai puhutaanko sadoista euroista arkipäivän elämän tappiota, että sinua alkaa harmittaa? Raha on kuitenkin minulle aika vaikea käsite, vaikka mielestäni talous on helppoa.

Muista tilata kanava!





*Sijoita itseesi Aktiivinen säästäminen on todennäköisesti paras koskaan tekemäsi sijoitus. Nordnetistä saat työkalut ja inspiraatiota, joiden avulla säästöilläsi on enemmän mahdollisuuksia kasvaa. Avaa tili jo tänään. Se on helppoa eikä maksa mitään.

6 kommenttia :

  1. Mua harmittaa noin 50e turha menetys tai yllättävä meno. Onneksi löysitte pyörän! :) Just kuuntelinkin aluksi että 750e lapsen pyörään on tuplasti enemmän kuin mun viime keväinen auto-ostos (joka osoittautuikin surkeaksi). :D Mutta on meillä toki vähä erilaiset varallisuusasteetkin. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Meillä nappulat pyöräilee kouluun koko talven läpi (yleensä liian jäistä esim 2 päivää vuodesta ettei pyörällä pysy pystyssä, jolloin pyörä kotona), lisäksi esim helmikuussa on Lapissa helposti pakkasta esim se -28 astetta niin olen antanut liian löysän budjetin pyörille. Myönnetään, mutta pyörät ovat kovassa käytössä. Ja pienemmille nappuloille budjetti on ollutkin 350-400 euroa per pyörä.

      Poista
    2. Toki käyttöä vastaava summa on aina jees. :)

      Poista
  2. Minulla taitaa ketutusraja tavaroita hävittäessä mennä niinkin alhaalla kuin 10 eurossa! :'D Sitä pienemmät taloudelliset menetykset taidan vielä kyetä nielemään ilman suurempia tunteita. Ajelen itse yli 10 vuotta vanhalla pyörän rämällä juuri siitä syystä, että en uskalla ostaa uutta, kun se kuitenkin varastetaan. En vain kestäisi sitä harmituksen määrää..

    VastaaPoista
  3. Tunnistan ehkä paremmin tuon menetys - säästö tunteen vastaavassa tilanteessa jossa ensin näyttää et on menettänyt rahaa ja sit saakin takas ja tuntuu et on säästänyt :) Tunne on joskus samantapainen pienessä ja isossa summassa jos tilanne vaan saa sen fiiliksen aikaan.

    Onneksi pojan pyörä löytyi.

    VastaaPoista
  4. Turha sitä on jokaa euroa laskea. Olen lahjoittanut köyhille sukulaisille keskimäärin 4000 euroa vuodessa nyt jo 9 vuoden ajan.

    VastaaPoista