sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Railakas rahakirja - Näin hoidat taloutesi viisaastiKIRJA-ARVIO: Henriksson Saara, Leinonen Aino-Maija: Railakas rahakirja - Näin hoidat taloutesi viisaasti. Into Kustannus Oy. 2018, Riika.

Minulla on nyt ollut monta kivaa uutta talouskirjaa luvussa. Aivan ihanaa! 

Railakas rahakirja on kyllä tämän vuoden uutuuksista reipasotteisin. Asiat sanotaan suoraan. Minä tykkäsin kirjasta kovasti. Aihealueena se oli valittu aika paljon esim kulutusluottoiselle sopivaksi. Siksi varmaan oli valittu, ei niin hissukka ote. 

`Jos olet luonnostasi huoleton etkä stressaa helposti raha-asioista, et tarvitse tätä kirjaa.` Noin huoleton on kirjan alkulause. 

Kirja on loistava esim nuorelle, joka aloittaa itsenäistä rahankäyttöä omassa taloudessa. 

Mielipiteet olivat sopivan  (liian) raflaavia. Vai mitä mieltä luulette, että vuositolkulla vapaasta tahdosta kotiäitinä oleva nainen (minä) olen kirjan lauseesta `Ja ketä yleensä nappaa lusia kotiäitinä kämpillä vuositolkulla?´ Kirja oli hauska.

Sijoittamisesta kirja maalaa liiankin negatiivisen kuvan. `Vain isoilla osakeomistuksilla voi saada passiivista tuottoa.` Mutta ei kirja mitenkään sijoittamista teilaakaan. Mutta ei se ehkä kannustakaan. Ihan kiva oivallus sisältyy kirjan sitaattiin ` Ei työnteolla voi rikastua, se on porvarien propagandaa. Todellisuudessa on alettava omistaa -seurapiirikaunotar Itä- Helsingistä`

Raha ja oma talous oli kirjassa riemukkaan iloista. Kuten talous onkin. Minusta kirjassa oli juuri oikea asenne. Oma talous on postiivinen juttu. Taloudenhoito on jopa hohdokasta! Taloudenhoito on yksi parhaista harrastuksista.

Lisäksi kirjassa korotettiin, että jos mokaat niin ota heti asia haltuun (kertomalla ongelma ulkopuoliselle, yritä heti saada asiaan tolkku, älä tunne häpeää).


Kirja oli hyvä peruskirja taloudesta, reippalla otteella. Tykkäsin. Suosittelen kaikille iltalukemiseksi. Jää hyvä mieli.

*Sijoita osakkeisiin alk. vain 3 € kuluin

7 kommenttia :

 1. Kuulostaa hyvältä, pitää laittaa nimi ylös ja suunnata kirjastoon taas joku päivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Minusta on hyvä aina välillä lukea talouskirjoja. Vaikka aihe olisikin yleensä sama. Ne innostava minua! Aina niistä löytyy itselle idea tai pari.

   Poista
 2. Sulla on kyllä niin avoin ja ihailtavan positiivinen asenne et tulee hyvä mieli. Itse luin pätkän tuota kirjaa ja kesken se jäi. Mutta totta on, että sopivaa lukijakuntaa varmaankin innostaa. Aurinkoista marraskuuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoista marraskuuta... nyt minua kyllä naurattaa, kun luen paljon talouskirjoja, mutta nyt luvussa on ei-talouskirja, mutta senkin nimi... hehe heh... `Venäläiset tilikirjani`. Taidan olla kyllä tosi kalkkiutunut!

   Poista
 3. Aloitin joskus kuuntelemaan tuota kirjaa, mutta kesken jäi. Ja en tiedä miksi - aloitin sen äsken BookBeatissä uudestaan, ja hyvältähän tuo kuulostaa! Tällä kertaa kuuntelen loppuun asti :)

  VastaaPoista
 4. Minäkin kuuntelin tämän Bookbeatista. Tykkäsin myös riffaavasta otteesta ja hauskasta tyylistä, mutta olen samaa mieltä siitä, että ohjeet oli suunnattu enemmän nuorille kuluttajille.
  Kymmenen vuotta nuorempi Femmis olisi vuorenvarmasti kokenut tämän kirjan kanssa melkoisen valaistumisen :D
  Kirja toi kuitenkin hyvää buustia ja motivaatiota juurikin perusarjen talousasioihin!
  Annan kolme ja puoli peukkua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, 10-15 vuotta nuorempi Penni olisi saanut tästä tosi hyvää suuntaa elämälleen. Vähäsen tuli kirjaa kuunnellessa turhautunut olo, että eikö tätäkin opusta olis voinu saada silmiensä eteen sillon kun oli vielä nuori... Mutta eipä mitn, oli ihan ok kuuntelukokemus tälleen vanhemmallakin iällä kertauksena :D

   Poista