perjantai 12. lokakuuta 2018

`Kaikki rahasta - Näin säästin kymppitonnin vuodessa`


KIRJA-ARVIO Julia Thuren: `Kaikki rahasta -Näin säästin kymppitonnin vuodessa`. Gummerus Kustannus Oy, Helsinki, 2018.

Sain kustantajalta ilmaisen mallikappaleen `Kaikki rahasta` kirjasta. Kiitos Gummerus Kustannus Oy.

Olen kirjojen suurkuluttaja eli luin kirjan heti, kun sen sain. Lisäksi nyt syksyllä minulla on todellakin lukuaikaa.

Kirjan ulkonäkö on tosi kiva. Hillitty ja raikas. Kirjassa on päälle 300 sivua, joten tiesin, että saan nauttia kirjasta hieman pidempään, eikä se lopu heti kesken. Talousaiheinen uutuuskirja suoraan painosta, luksusta! Aloitin innolla lukemisen.

Kirjan takakannessa kirjaa on kuvailtu `Lisäksi kymmenet julkisuuden henkilöt ja tavalliset suomalaiset kertovat kirjassa omasta suhteesta rahaan.` Kirjan nimi ja takakansi antavat olettaa, että kirjassa on paljon omakohtaisia kokemuksia tai ainakin jonkun henkilön omia kokemuksia rahasta. Minä rakastan lukea juuri näitä erilaisia näkemyksiä rahasta. Huomaan oppivani tai oivaltavani aina jotain uutta, kun luen jonkun mielipidettä /kokemusta rahasta/säästämisestä/sijoittamisesta, vaikka en aina olisi henkilön kanssa samaa mieltä. Kirjassa on kyllä noita henkilökohtaisia kokemuksia, mutta jostain syystä minä en niistä hirveästi innostunut. Kirjoittajan oman kokemuksen minusta `pilasi` aina kokemuksen lopussa suojalause `jokaisella ei ole samaa mahdollisuutta...` jossa kirjoittaja kuitenkin kertoi, ettei tämä ole kaikille mahdollinen. Aina kun vähän lintu pääsi siivilleen niin sitten leikattiin negatiivisesti siivet poikki. Voi olla, että luin kirjaa jotenkin väärin ja tulkitsin sen väärin. Tai ehkä minua inspiroi juuri se, että uskaltaa heittäytyä vaikka kaikki eivät voikaan tehdä tietyllä tavalla. (Toisaalta ymmärrän kirjoittajaa, koska juuri tuosta `mutta kun, ei tuo sovi minulle`, raha-aiheista kirjaa on helpointa kritisoida).

Kirja oli aika tietopainotteinen. Lisäksi noita kokemuksia oli ehkä vähemmistönä. Kirja kertoo kivasti monesta asiasta (rahasta, säästämisestä ja sijoittamisesta). Ja noista asioista voi jäädä joku tieto kytemään. Kenties halu selvittää oma säästämisen (ja sijoittamisen) mahdollisuus kasvaa. Itse uskon, että kun rahasta ja sijoittamisesta keskustallaan ja kirjoitetaan, sillä voidaan saada ainakin jollekin `ahaa`-elämys. Tämä jokaisen oma `ahaa`-elämys on yhteiskunnalle loistava asia. Jokaisen yhteiskunnan jäsenen aktiivinen oma toiminta varallisuutensa eteen, parantaa yhteiskunnan kaikkien jäsenten elämää.

Suosittelen kirjan lukemista kaikille. Suomessa ei tehdä vuosittain niin montaa `oma talous` aiheista kirjaa, joten minusta tämä kirja on ihan hyvä peruskirja herättelemään, aiheena raha. Talous on niin mahtava juttu, joten siihen herättely on todella loistavaa. Onnittelut Julialle hyvästä asiakirjasta, aiheena RAHA.

(Minulla kirjan lukemista nopeutti vielä yöpöydällä odottavat seuraavat talouskirjauutuudet Henriksson Sara, Leinonen Aino-Maija:`Railakas rahakirja -näin hoidat taloutesi viisaasti` sekä Hagert Kyösti, Jokinen Pauliina: `Kortinvartija -opas itsenäiseen talouselämään`. Ai, että! Nyt on kyllä viikon lukemiset kohdillaan. Talous ja noin monta naiskirjailijaa. Luksusta!)


*Nordnet.fi: Sijoittamisen ei tarvitse olla tylsää - avaa tili jo tänään ilmaiseksi

4 kommenttia :

 1. Pitääkin laittaa tämä kirja omalle muistilistalle, kun nyt sopivasti satuit tästä kirjoittamaan ;-) Ja todellakin, vaikka sijoittamisesta kirjoitellaankin nykyään lehdissä lähes päivittäin, niin kirjallisuutta tähän liittyen julkaistaan kotimaisella (tai "kotimaisen" kirjoittamana) yllättävän harvakseltaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Tämä oli kyllä ihan kiva peruskirja. Suosittelen.

   Poista
 2. Hyvä kirjalista ja pikkukatsaus. Suosittelen samalla omaan lukukokemukseen perustuen tutustumaan menneiden vuosien klassikkoon, "Erilainen Ote Omaan Talouteen". Se taloudellisesti varmasti tuo mitään uutta, mutta lähtökohta teoksessa on täysin eri kuin näissä muissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Olen lukenut tuon Erilainen ote omaan talouteen. Tykkäsin siitä!

   Poista