sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Arkista öllöttelyä vai tehokasta tavoitteiden nostoa?Tiedättekö sen elämänvaiheen, kun aivot käy vähän liian löysällä? Minä olin varannut omasta syksystä paljon aikaa siihen, että kaksi lastani lisää aloittivat koulun. Valmistauduin niin, että tein kaikki pienetkin hommat jo kesällä. Syksyllä vaan olen odottanut, että lapset lähtevät ja tulevat koulusta sekä tekevät läksynsä. Ajattelin, että syksy pitää rauhoittaa, niin koko kouluun siirtyminen menee helpoiten. 

Syksy alkaa olla jo koulun suhteen pitkällä ja huomaan, että koulunaloitus on sujunut lapsiltani enemmän kuin hyvin. Tästä johtuen minulla on liikaa luppoaikaa. Minulla on kotihoidossa vaan yksi nappula. Meillä on kiireetöntä, kivaa ja leppoisaa olla aamupäivät. Ehkä tehdään hiukan kotitöitä tai sitten vaan öllötellään leikkipuistossa. Yksi hyvä tapa kuluttaa aikaa on myös laskea sormia ja varpaita. Se naurattaa aina. Alkuiltapäivästä haluan olla kotona välipaloine ja läksyjen tekoapuna, kun lapseni tulevat koulusta. Tämä arki on juuri sitä mitä ajattelin, mutta aika paljon tuossa jää minulle ihan vaan luppoaikaa.

Taloudellisesti syksy on ollut todella tuottava. Mutta ajattelin silti, että josko lisäisin vettä myllyyn ja miettisin tavoitteeni uusiksi. Nyt loppu syksyssä ennättäisi saada vielä paljon aikaan. Pää olisi täynnä ideoita. Aloin jopa kehittelemään ideoiden mahdollista toteutusta.


Onneksi tulin kuitenkin järkiini. Kävin eilen kirjastosta hirmu nipun kirjoja. Lisäksi varasin viisi talouskirjaa. Kyllä nyt kelpaa köllötellä kuopuksen kanssa koko syksy kotona. Päätin, että sijoitan pariin-kolmeen lukulamppuun, pariin uuteen pehmeään mattoon ja pariin pehmeään vilttiin. Syksy on jo pitkällä ja minä olen valmis jopa talveen.

*Nordnet.fi: Sijoittamisen ei tarvitse olla tylsää - avaa tili jo tänään ilmaiseksi

4 kommenttia :

 1. Kuulostaa niin kivalta. Jaa hyvät kirjavinkit jos sattuu hyvä opus ja ihania syyspäiviä teille !

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa niin ihanalta! Oot niin mun idoli ja jospa voisin sanoa että perässä tullaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Nyt vaan positiivinen taloustsemppi päälle, niin vastaus on jo kohta siinä. (Idean ylin koko ajan YLIJÄÄMÄINEN TALOUS, helppoa)

   Poista