perjantai 28. syyskuuta 2018

Kuinka säästät matkakuluista?Syksyisin, kun pieni talven kirpeys leviää ilmaan, on ihanaa alkaa haaveilemaan matkustamisesta. Olen nyt viettänyt enemmän kuin onnistuneen säästösyyskuun ja huomannut, että perusarkeen ei paljoa rahaa mene. Kotona olo on edullista. Olisiko nyt aika palkita itseni (ja toki perheeni). Olisiko matka liikaa?

Minulla on erikseen budjetoitu raha matkustamiseen. Tämä tekee haaveilemisen helpommaksi. Lisäksi, jos säästän edellisen matkan matkakuluista, niin budjettiin jää ylimääräistä seuraavaa matkaa varten.

Tein vlogin `Kuinka säästät matkakuluista?`. Voiko matkoista edes säästää? Ainakin meidän perheellä on jo säästösysteemi, joka mahdollistaa, että edellinen edullisempi matka mahdollistaa seuraavan matkan joko kauemmas tai sitten saan matkustaa useammin. 

Mitkä ovat teidän perheen tai sinun omat säästövinkit matkakuluista? Minun vinkit löytyvät alta.
Muista tilata kanava!

*Varaa lento ja hotelli yhdessä - säästät rahaa!

8 kommenttia :

 1. Takuusäätiön Penno.fi on erinomainen taloudenhallintajärjestelmä. Olen tehnyt siitä pienen postauksen blogiini.

  Pennoa on helppo käyttää puhelimella vaikka heti maksutapahtuman jälkeen tai sitten kotona rauhassa eritellä kuitista ostokset omiin kategorioihinsa.

  https://vacciniumoxococcos.blogspot.com/2018/09/penno_15.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin, oli kyllä tarkoitus laittaa tämä tonne säästösyyskuupostaukseen, mut tuli vahingossa tänne. :) Sori.

   Poista
  2. Kiitos kommenteista, en taida voida siirtää näitä tuonne kohtaan, mihin ne olit tarkoittanut. Pitääpä käydä lukemassa Penno kirjoitus blogistasi.

   Poista
 2. Mä tein just päin vastoin ja säästin ajasta enkä rahasta. Mulla on vain 2 päivää syyslomaa, joten en halunnut käyttää matkustamiseen 13 tuntia niistä. Ostin junalippujen (120 €) sijaan lennot (230€). 110€:lla säästän omaa aikaa n. 6 tuntia. Ja koneessa saan kahvin niin ei tarvi ostaa kentältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Minä tietenkin olisin toiminut juuri toisin päin. Olisin mielummin ottanut kaksi matkaa ja köröttelyvauhdilla. Toki minulla ei ole nyt kalliita lomapäiviä kulutettavana, vaan aikaa on ehkä liikaakin (ainakin nyt syksyllä on tuntunut siltä). Juuri vastavalmistuneena muistan myös ottaneeni (vaikka lomapäivät olivat kortilla) lennot Tokioon kiertäen Malesian ja Eurooppan kautta 23 h lentomatkalla, kun suora lento olisi ollut vaan 8 h. Pidempi lento oli paljon halvempi. No oliko silloin järkeä, oli. Pysähdyin paluu matkalla Malesiassa 2 viikkoa ja lisäksi silloin tuntui luksukselta lentää malesialaisella lehtoyhtiöllä....

   Poista
  2. Meilläkin säästetään usein ajasta. Matkustamme useita kertoja vuodessa Helsingistä Lappiin. Ajamme auton yöjunaan, niin ei mene kahta päivää ajamiseen. Säästetään samalla hermoja pienten lasten kanssa :) Lisäksi kun lapset on sen verran pieniä, että mahdutaan yhteen hyttiin ja kun ajetaan isolla maasturilla niin onhan tuo melkeinpä edullista. Pitäisihän matkalla pysähtyä syömään ja mahdollisesti nukkua yö jossain...

   Poista
 3. Mahtavat vinkit taas kerran, kiitos! Itse olen suurperheellisenä myös harrastanut sitä, että reissaan vain 1-2 lapsen kanssa kerrallaan, ja loput on jääneet kotiin. Kaikki saaneet vähän erilaista huomiota ja rahaa mennyt vähemmän kuin että kaikki olisi lähteneet. Toimii vain jos on hoitaja tai kun lapset kasvavat isommiksi.

  Mä en muuten ole löytänyt tykkää nappia, kuuntelen vlogia puhelimella. Mut tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Minulla on niin pienet nappulat, että he eivät voi jäädä yksin kotiin. Eli meille on helpompi, että kaikki reissaavat. Lisäksi vaikka vanhin jo vähän nikottelee matkoja vastaan, niin kyllä se on ollut kaikille kiva olla yhdessä. Mutta myöhemmin toki pienemmällä porukalla reisuille. Selvää säästöä!

   Tykkää nappi on se peukku ylös päin... ja kiva kun tykkäät! Kiitos.

   Poista