sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Säästösyyskuu alkaa tuottaa tulosta, vai kuvittelenko?Aloitin viime lauantaina säästösyyskuun. Olen ollut viikon (la-pe) vähän enemmän säästö kannalla. Olen oikeasti miettinyt joka kerta, kun avaan lompakkoni tai maksan jotain. 

Ruokaan meni viikossa 155,60 euroa. Aika paljon siinä oli kyllä herkkuja (olisin ihan hyvin voinut jättää tuosta noin 50 e ostamatta). Mutta jos minimibudjetti on 135 euroa ja luulin että ruokaan menee 180 euroa, niin tulos on ihan ok. Tulosta parantaa, että ostin pakkaseen viime lauantaina alennuksella aika paljon lihaa ja sitä on vielä 5 pakettia.

Olen maksanut puhelinmenoja 84,39 euroa. Maksoin koulukuvat 36,80 euroa.

Lisäksi leikkasin itse hiukset. Minulla on aina ollut todella pitkät hiukset. Sitten eräänä päivänä viime viikolla päätin, että haluan kevyemmät hiukset. Hiukseni ovat olleet niin paksut, että en oikein viihtynyt hiukset vapaana ja siksi pidin melkein aina hiuksiani kiinni. Ensin mietin, että pitää varata kampaaja-aika. Entisen suoran mallin siis olisin leikannut itse, mutta mietin, että nyt lähtee 20 senttiä hiuksista ja pitäisi vähän muutenkin keventää hiuksia. Sitten mietin uudella säästöasenteella. Mietin niin, että säästän aikaa. Mietin, että saan nopeammin ja vaivattomammin hiukset kotona niks naks. Lapsia ei tarvitse ottaa mukaan kampaajalle ja lomakko kiittää. Varmuusjärjestelmänä toimi se, että jos epäonnistun täysin menen heti kampaajankäsittelyyn. Leikkasin siis itse 20 cm latvoista ja lisäksi naksin huomattavaa kevennystä kaikkialla. Tuli todella hyvä. Minulla oli netistä auki kuva, mihin tähtäsin. Saavutin tosi hyvin kuvan mukaiset hiukset.

Säästöä on helpottanut, kun olen ollut paljon kotona. Jos joutuisin liikkumaan paljon, niin uskon, että olisin piipahtanut useammin jossain mikä olisi voinut tuottaa kustannuksia (useammin kaupassa, vaatekaupassa...).

Kokonaissaldoon olen tyytyväinen. Mutta kyllä tässä ymmärtää, että kyllähän meidän perhe voisi säästöä saada enemmänkin aikaan. Enemmänkin säästösyyskuulla haluan myös muistuttaa itselle, että noita kaikkia ylimääräisiä kuluja tulee todella helposti. Poikani on jo ilmoittanut, että on pakko saada pelituoli. Tyttäreni tarvitsee uusia housuja. 

Toisaalta olen saavuttanut myös mielihyvää kaupittelemalla pojalleni kaapin perältä Adidaksen hupparia. Veli jätti hupparin kokonaan käyttämättä ja pikkuveljeltäkin meinasi jäädä vaate käyttämättä. Vähän vaatekappaleen hienoutta, kun esittelin, niin poika innostui. Nyt vaate on jopa sisällä päällä eli onnistuin jopa liian hyvin. Mutta säästin yhden huoparioston, kun poika suostui ottamaan käyttöönsä tuon veljen `vanhan` uuden hupparin. Ja, kyllä tämä lapsi on tarkka vaatteistaan. 


Uusi säästöviikko ei alkanut kyllä säästöllä, vaikka pienen osan laitan siitä säästökuukauden piikkiin. En jatkohoukutellut yhtä lasta mukaan Megazoneen. Muut lapseni halusivat lähteä kokeilemaan lajia lauantaina. Yksi lapsi ei halunut lähteä mukaan ja normaalisti olisin jatkanut houkuttelua. Nyt ajattelin, että näin säästän 15 euroa. Eli asia oli tosi ok. Tosin pelin jälkeen ajoimme drive-in kaistalle, joka ei liikkunut, joten vaihdoimme logiikkaa ja tulimme kaupanherkkujen kanssa kotiin. Lasku herkuista 21 euroa.

Matkakuume on kova. Tulin viikko sitten viikon perhematkalta, mutta silti katselin jo etelänmatkoja. Kylpylälomakin kelpaisi. Matkaan ei kyllä nyt saada törsätä. Meinasin, että ostan osakkeita.... vai?

*Avaa tili Nordnetiin helposti verkkopankkitunnuksilla. Asiakkuuden avaaminen on maksutonta. Säilytys 0 €, pörssikaupat alk. vain 3 €.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti