sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Vuoden 2016 verotuspäätöksessä verovähennys hakematta? Oikaisuvaatimus vetämään

Katselin jo aikaa sitten tullutta vuoden 2017 verotuspäätöstä. Yleensä en noita jälkikäteen katso enää läpi, mutta nyt paperi oli loistavasti pöydällä. Jotenkin innostuin luvuista ja otin kansiosta viime vuoden version tutkailuun rinnalle. Olin omasta mielestä tehnyt molempina vuosina suunnilleen samat vähennykset. Siinä se sitten silmiin saattui, kun rivit olivat erilaiset viime vuoden päätökseen verrattuna. Eli, voihan erkki! Minulta oli jäänyt yksi vähennys vaatimatta 2016 vuoden verotuksessa. Ensin ajattelin, että se ei ole mennyt vaan vähennyksenä läpi vuonna 2016. Mutta kansiosta selvisi oma korjausehdotukseni, josta se siis puuttui kokonaan.

Onneksi oikaisuvaatimus oli todella helppo tehdä. Sitä ei kyllä voinut tehdä netissä OmaVero palvelussa, joka hiukan ihmetyttää. Mutta kirjoittelin viiteen minuuttiin käsin A4:lle oikaisuvaatimuksen, jossa vaadin, että unohdettu vähennys (vähän yli 1700 euroa) huomioidaan vuoden 2016 verotuksessa. 

Tarkkaillessani vuoden 2017 verotuspäätöstä, siellä oli toinenkin kummallisuus, mutta sitä alan vasta selvittää, menikö se oikein vai onko päätöksessä vaan ristiriitainen kirjaus ja verotus on kuitenkin oikein.

Mutta sen ainakin opin, että jos aikaa on ja mielenkiintoa riittää niin verotuspäätös kannattaa lukea huolella. Löysin oman virheeni vertaamalla pelkkiä päätöksen rivejä. Toki voi olla, että vuoden 2016 oikaisuvaatimuksen vähennysperuste ei mene läpi, mutta ainakin seuraavana vuonna se oli hyväksytty vähennyksenä, kun olin sitä tajunut hakea.

Ja palautuksia saan joulua ennen alle 300 euroa. Eli siinä mielessä tähtäys, että saisin mätkyjä sen pari tonnia, meni taas tänä vuonna ihan puihin (enemmän rahaa sijoittamiseen). No pitää yrittää laskea laskelma parin tonnin mätkyihin vuoden 2018 verotukseen.


*Lue lisää ja aloita lapselle säästäminen *

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti