torstai 22. syyskuuta 2016

Voisinko muuttaa pysyvästi ulkomaille?

Voisinko muuttaa pysyvästi ulkomaille?

Olen ollut reissussa kohta viikon ellen jo toistakin. Matkalla on aina ihanaa. Aurinko paistaa ja varjossa on leppoisan lämmintä. Merivesi on kuin maitoa ja uima-altaat jopa kuumia. Aivan ihanaa. Vaikka varjo ihminen olenkin. Kaikkialla on puhdasta. Kaikkialla on ihanaa ruokaa. Terveellistä. Ja jäätelöä. Voisinko jäädä tänne? Mietin tätä aina reissussa ollessani. Olisiko elämä näin luksusta jos täällä asuisi.

Katselen taloja 'sillä silmällä'. Mutta ei, en halua asumaan näihin taloihin. En halua vastuuta talosta ulkomailla. En jaksa huolehtia, että kuka puhdistaa uima-altaan. En halua huolehtia ulkomaan talo-omistusten koukeroista. Haluan täällä valmista. Myönnän jopa, että haluan ostettua hymyä. Minua jopa alkaa ahdistaa ajatus, että omistaisin tuossa rannalla olevan seuraavan luksustalon. Ihana uusi talo. (No ehkä siihen muuttaisin jos se jotenkin paikallisessa lottoarvonnassa minulle napsahtisi). Mutta näen silti punaista. Ostonappi ei ole lähelläkään. Toki en edes tiedä täällä talojen hintoja. Eikä ne minua edes kiinnosta. Pitäsikökään?

Lomalla haluan valmista. Haluan terveellistä valmista ruokaa. Haluan makunautintoja. 

Eli jos muuttaisin ulkomaille. Asumisen pitäisi olla järjestetty niin että kaikki kuuluu vuokraan (esim. kaikki ongelmatilanteiden ratkaisut, siivous...). Onkohan blogin pitäjä 'Eläkkeellä Thaimaahan' kirjoittanut asumisen kustannukset Thaimaassa, jossa asuminen on kokonaan järjestetty ulkopuolisen toimesta. Voisin jotenkin budjetoida ulkomaan vaihtoehtoa (jonka todennäköisyyden näen todella pienenä nyt). Käynpä katsomassa tuon blogin. Blogiyhteisö on kyllä mahtava!

3 kommenttia :

  1. Olen asunut ulkomailla (Keski-Euroopassa) viimeiset seitsemän vuotta. Ihan alussa "kuherruskuukausivaiheessa" pohdin ehkä samanlaisia kysymyksiä, mutta pian elämä muuttuu arjeksi ja eteen tulee monenlaista pohdittavaa: työllistyminen, verotus, sosiaaliturva, terveyspalvelut, monia muita hallinnollisia kysymyksiä (paikallinen ID-kortti, vuokrasopimus, puhelin- ja muut liittymät, pankkitilit...), yhteydet Suomeen, mahdollisten lasten päiväkoti/koulukuviot... Kai sitä alkaa kohta olla tänne juurtunut, vaikka joskus haaveileekin Suomeen paluusta.

    VastaaPoista
  2. Voihan ulkomaille muuttaa vuodeksi tai pariksi. Sen jälkeen voi vaihtaa uuteen maahan tai palata Suomeen. Jos asuu paikallisen kanssa on helposti apu saatavissa ongelmatilanteissa, uudet kontaktiktin löytyy helpommin.

    VastaaPoista
  3. Kiitos maininnasta blogissasi :)

    Olen saattanut sivuta jossain blogimerkinnässäni erilaisia asumistapoja Thaimaassa, mutta en ole varsinaisesti käsitellyt mainitsemaasi "all inclusive" asunnon vuokraamista. Hyvä vinkki blogimerkinnän aiheeksi :)

    Thaimaassa on kyllä hyvin tarjolla serviced apartmentteja, joissa vuokraan voi sisältyä esimerkiksi vartiointi, siivous, pyykinpesu ja muita palveluja.

    Usein hotellin kanssa voi myös neuvotella pitkäaikaisen vuokrasopimuksen, johon sisältyy kaikki hotellin normaalit palvelut, mutta vuokra voi olla halvempi kuin lyhyemmällä lomalla.

    Samoin Moo Baaneissa (usein aidalla ympäröity ja vartioitu asuinyhteisö) on mahdollista saada "asuminen palveluna". Moo Baaneissa voi olla omat puistot, uima-altaat, ravintolat, kaupat, puutarhurit, siivous- ja pyykkipalvelut jne.

    VastaaPoista