perjantai 29. huhtikuuta 2016

Miten minusta tuli taloudellisesti riippumaton? OSA 2.

Tavoitteletko sinäkin taloudellisesta riippumattomuutta? Oletko jo kenties matkalla vapauteen? Kirjoitin aiemmassa postauksessa, kuinka minä saavuitin tavoitteen. Kirjoitin siinä kuinka yksittäiset tapahtumat (1.-4. TALOUDELLISTA ONNISTUMISTA) vaikuttivat minun matkaani kohti taloudellista riippumattomuutta. Niistä voit lukea

Tavoitteseen pääseminen ei ole kuitenkaan kiinni pelkästään yksittäisistä tapahtumista. Tavoitteen saavuttaa kun ilmapiiri on paras mahdollinen. Kerron tässä postauksessa, mitkä koko ajan vaikuttavat asiat saivat minut määränpäähän eli taloudellisesti riippumattomaksi (5.-8. TALOUDELLISTA ONNISTUMISTA).

Yhdistä pienet lainat ja säästät. Yhdistä erilliset lainat ja säästä. Lyhennykset alkaen 26.5€ / kk. Voit yhdistää lainat hakemalla Fixuran kautta vertaislainaa ja maksaa kaikki pienemmät isokorkoiset lainasi kerralla pois. Hae nyt! *


5. TALOUDELLINEN ONNISTUMINEN ON OLLUT SÄÄSTELIÄS KULUTTAMINEN

Olen tehnyt laskelmia paljon, kaikissa laskelmissa ensisijaiseksi on tullut myös säästäminen eli mahdollisimman vähäinen kuluttaminen. Jo heti ensimmäisen oman asunnon jälkeen, olen ollut tarkka kuluttamisestani. Silloin keksin siis sen, että voin sijoittaa ylijäämän omaan asuntoon. En halua olla kuluttaja ja en siksi ole edes kokenut tätä osiota vaikeaksi. En jää mistään paitsi, vaikka en kulutakaan. En saa hyvää mieltä, kun ostan jotain uutta. Saan hyvää mieltä, kun saan paljon vapaa-aikaa. Saan hyvää mieltä, kun teen asiat tehokkaasti (eli teen tylsät asiat nopeasti ja saan näin enemmän vapaa-aikaa).

Lisäksi minulla avainsana on laskelmat. Laskelmien tehtävänä on saada mahdollisimman suuri ylijäämä (eli tulot-menot pitää olla mahdollisimman iso). Välillä tein laskelmia liikaakin, koska nautin niiden tekemisestä. Sitten päätin, että laskelmat ovat nyt vähäksi aikaa tehty. Sijoitin senkin ajan vapaa-ajaksi.


Turvallinen testivoittaja. OK Moneyn pikalaina 50-2100 € tutkimusten paras. Hae linkistä! *

6. TALOUDELLINEN ONNISTUMINEN ON OLLUT OIKEA SUUNTA


Kun lopetin laskelmien teon, tiesin kuitenkin perussäännön, jonka mukaan tuloja pitää aina lisätä ja kulutusta vähentää. Kun tuota perussääntöä noudattaa tulee väkisinkin lisänneeksi varakkuutta. Kassa ja varallisuus kasvoivat kuin itsestään. Toki tein joskus laskelman, jos toisenkin, mutta kun pääsääntö on jo korvien välissä ei aina tarvitse laskelmaa. Jos suunta on oikea, niin silloin sijoitus kannattaa. Aina kun on ylimääräistä sijoitettavaa, tehdään 'sen hetken mukainen paras uusi sijoitus', niin silloin saa korkoa korolle ilmiön pyörimään parhaiten. Jos ei tee uusia sijoituksia niin menettää paljon ’korkoa korolle’ ilmiöstä.

7. TALOUDELLIEN ONNISTUMINEN ON OLLUT LÖYTÄÄ ALKUVAIHEESSA MENTOR

Minulla ei ole kotikasvatuksessa saatua talousoppia. Olin sijoittamisen kanssa ihan pihalla, kun aloin saada valmistumisen jälkeen ylijäämää. Mitä tällä rahalla teen. Aluksi tein sattumanvaraisia siirtoja (omaan asuntoon ’sijoittaminen’, sijoitusasunnoksi muuttunut oma asunto, asuntosijoittaminen). Sitten aloin jutella taloudesta entisen kollegan kanssa, josta oli tullut ystäväni. Hänellä oli myös vuokra-asuntoja, ja hän sijoitti myös pörssiosakkeisiin. Häneltä sain vinkin laajentaa hajautusta pörssiosakkeisiin. Olen yhä todella noviisi osakkeissa, mutta se laajensi sijoitusymmärtämystäni. Olen vasta nyt alkanut oivaltaa osinkojen hyödyllisyyden hajauttamisessa. Mutta tärkeintä on ollut, että olen voinut keskustella kaikki taloudelliset ratkaisut jonkun kanssa. Olen samalla myös miettinyt asiat uudelleen ja joutunut perustelemaan asiat paremmin.

8. TALOUDELLINEN ONNISTUMINEN ON OLLUT VELKAVIPU


Minulla pääoma on kiinni asunnoissa ja kiinteistöissä. Ymmärsin kyllä laskelmana velkavivun jo heti ensimmäisen sijoitusasunnon kohdalla, mutta 'oikeasti ymmärsin' sen vasta kun otin ensimmäisen 10 vuoden bullet sijoituslainan. Ostin sijoitusasunnon yli 80% velkavivulla ja sain siihen 10 vuoden bullet lainan eli maksan lainan kokonaan pois 10 vuoden päästä tai sitten muutan silloin lainan’ perus’ lyhennettäväksi lainaksi. Tämä asunto sekoitti ymmärrykseni sijoittamisesta velkavivulla. Asunto on ollut todellinen rahamylly näin matalien korkojen aikana. Omalle pääomalle tulee huima vuosittainen tuotto.

Mutta jatkan omassa postauksessa velkavivun hyödyllisyydestä.


Blogin taloudellista riippumattomuutta koskevat tekstit löydät täältä. Esimerkkejä teksteistä ovat esim.
'Paljonko tarvitaan taloudellisesti riippumattomaan elämään pääomaa?' teksti löytyy täältä ja
'Taloudellisen riippumattomuuden todelliset luvut, käytäntö' teksti löytyy täältä.Tavoitteletko sinä taloudellista riippumattomuutta? Mikä on sinun suunnitelmasi saavuttaa se? Missä vaiheessa sinä olet menossa?


* Turvallinen testivoittaja. OK Moneyn pikalaina 50-2100 € tutkimusten paras. Hae linkistä! *

Yhdistä pienet lainat ja säästät. Yhdistä erilliset lainat ja säästä. Lyhennykset alkaen 26.5€ / kk. Voit yhdistää lainat hakemalla Fixuran kautta vertaislainaa ja maksaa kaikki pienemmät isokorkoiset lainasi kerralla pois. Hae nyt! *

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti