torstai 21. huhtikuuta 2016

ARKISTA SÄÄSTÖÄ (pakastin kontrolliin -kampanja)

Kampanja pakastin tyhjäksi ja sulatus, täyteen ale tuotteita.


Aloitan toisen blogin (http://tuhlaajastavisukintuksi.blogspot.fi) innoittamana extempore-projektin pakastimen tyhjennyksen (meni 30 min, suosittelen kaikille, nyt on järjestelmällinen olo, hyvä minä!) eli syön sen nyt tyhjäksi. Tarkoitus on syödä pakastinta tyhjäksi kaksi viikkoa ja pakastimeen saa jäädä vai uusimmat tuotteet nätisti (noin kaksi pakastinlokeroon). Teen alkulajittelun ja sulatuksen tänään.

Tästä lähdettiin.

Tähän päädyin tänään
Nämä syön. Lisään kuvat kun projekti on tässä vaiheessa...

Kun kaksi viikkoa on mennyt teen inventaarion, olenko saanut syötyä vanhimmat ja epämääräisimmät möykyt pakkasesta (vai kahden laatikon verran saa olla nykyisiä tuotteita, saa sisältää vain uusimpia tuotteita ja lokerot pitää olla siistit).


Kuka lähtee kampanjaan mukaan? Kampanja aika 
1. Alkupisteen kartoitus (24.4 mennessä) ja sulatus
2. Pakastimen syönti muuten tyhjäksi (paitsi hyväksyttävät uudet tuotteet nätissä järjestyksessä, minulla kaksi pakastinlokeroa) 8.5 asti.
3. Loppukartoitus 9.5 (8.5 on Äitienpäivä, joten mietin, että siihen päivään ei sovi mikään arkinen toimenpide)
4. Vaihe, jolla ei ole päättymisaikataulua, pakastin täyteen ale tuotteita (minulla 2 lokeroa leipää, yksi lokero lihaa, yksi lokero täyteen omia valmistamis ruokia)

Tänään opin että minulla on (huom! miten hyvä järjestys nyt on)
marjoja 25 pussia


lihaa noin 20 kpl (possua 6, jauhelihaa 3, kanaa 5, pikku sälää 6)
leipää 20 kpl (ruis 13, rieska 4, sämpylää ja valkoista leipää loput)
Vihanneksia 10 kpl.
Kalaa vain 7 kpl.

herkkuja pullaa, jäätelöä ja 

lisäksi on valmistaikinoita herkuille 3 kpl. Pitsojakin löytyi 5 kpl. Kyllä noilla pari kuukautta eläisi.

Lopputulos pakastimen sisällöstä. Lokerot oli ihan sekaisin, eikä mistään löytänyt mitään. Itsevalmistamiaruokia ei pakkasessa ollut, iso miinus. Iso plus, pakkanen sisälsi hyvin lihaa. Toisaalta tämä on myös miinus, miksi syön lihaa, eläisin kyllä kasviksilla ja kalallakin? Iso miinus, kalatuotteita oli liian vähän. Kaloihin pitää nyt panostaa (muikkuja? lohta? Voisin kyllä mennä itse kesällä onkimaan, ahventa, kyllä?)
Inspiraatio (tässä pitäisi lukea että marjojen poiminta itse, mutta inhoan sitä hommaa.....ei tätä, ei, ei ei!) kivaa kalastusta, kyllä (haaveena isot kalat, mutta en väheksy myöskään ahvenia ja onkimista). Ale tuotteita! Varsinkin kalaa pakkaseen! Kokeiluna myös mausteita pakkaseen, olisko hyvä idea (ehkä liian pro, minulla kuolee kaikki kasvit). Itse tehtyä ruokaa pakkaseen (tee kerralla 4 satsia, yksi samalle päivällä, toinen seuraavalle päivällä ja kaksi pakkaseen), kyllä!


Ja elämä saa jatkua 


Miksi? Parempi ruoka, parempi mieli.

6 kommenttia :

 1. Mieletön proggis! I'm in!
  Jos ei haittaa mainitsen sinut blogissani loppuviikosta?
  Pakastin on sopivasti niin tyhjyyttä ammottava (yksi sämpyläpussi), että saan sulatettua sen helposti vaikka viikonloppuna ja heti maanantaina alkaa täydennysprojekti. Aye!

  VastaaPoista
 2. Hyvä haaste!

  Mun pakastin on ihan tyhjä :D Huomenna tosin onneksi tulee täydennystä.

  Mutta helposti tosiaan jää pakkaseen ja jääkaappiin kaikkea epämääräistä. Hyvä kun joskus tyhjentää niitä kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi että pakastimessa on tyhjä, nyt et pääse nauttimaan samasta järjestelmällisyyden tunteesta kuin minä (pakastin täynnä ruokaa ja järjestyksessä).

   Poista
 3. Pakastinhan pitää joka tapauksessa kesää ja uutta satokautta kohti sulattaa. Itsellä on jo takana kun muutin juuri, mutta pitää pitää mielessä etten enää keräile harvinaisia tuotteita kuiva-aineiden puolelle. Tuli heitettyä pois paljon kuivatuotteita, joissa parasta ennen päivä oli parhaimmillaan ollut vuonna 2013... Pari muuttoa olivat seuranneet mukana silti :D..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ekonomimmi kommentista. Uusi satokausi, kyllä! Minulla on kesästä idyllisesti ahvenet mielessä. Se on tarpeeksi leppoista hommaa, onkiminen. Voiko niistä edes saada niin paljon ruokaa, että ne kannattaa pakastaa? Ja viikon päästä pääsen jo kauppareissuilla aletiskien luokse tekemään löytöjä pakkaseen.

   Poista