lauantai 7. toukokuuta 2016

Perjantain 6.5.2016 yllätysostos pörssistä

Perjantain 6.5.2016 yllätysostos pörssistä

Sain inspiraation perjantaina 6.5.2016 ostaa osakkeita. Seurasin jo keskiviikkona osakkeita, mutta en osannut tehdä valintaa. Olin seurannut Telia companya ja Nordeaa. Perjantaina Nordea oli sen verran laskussa, että tein iltapäivästä Nordnettiin ostopyynnön, 7,995 euroa ja 750 kpl. Sain 7,995 euron hintaan 128 osaketta ja 7,99 euron hintaan 632 osaketta.

Olen Nordnetin aikas uusi käyttäjä. Nordnetin salkussa on ostettuna vain Fortum kolmisen kuukautta sitten. Toki sähelsin ensin reaaliaikaisen rahasiirron kanssa. Joka oli lopulta tosi helppo. Ja sain jopa tehtyä vastatilin Nordnetin tilille. Palvelu Nordnetillä oli hyvä. He varmistivat puhelinsoitolla vastatilini ja sain vastatilin heti näkyviin järjestelmään. Osakeostostani en löytänyt tiliotetta missä olisi ollut kaupankäyntikulutkin näkyvissä. Eli hieman hakusessa järjestelmä.

Sijoitussuunnitelman mukaan olisin voinnut ostaa paria yhtiötä noin 4000 e hinnalla, mutta rupesin lopulta säästämään kaupankäyntikuluissa (0,20 %, minimissään 9 e) ja ostin 6073,04 e yhtä yhtiötä, Nordeaa.

Jatkossa minun pitää saada kaupan yksi asunnoistani ennen kuin ostan lisää osakkeita (vaikka likvidiä tilillä on, niin haluan varmistaa seuraavan suuren asuntosijoituksen rahoituksen ensin ennen kuin alan tehdä lisäosakeostoja). Mutta huhtikuun menoista säikähtäneenä, mietin myös ankarasti asuntosijoituspainotuksen kasvattamisen mielekkyyttä. Huhtikuun menot eivät koskeneet varsinaisesti asuntosijoituksen menoja, mutta huomasin, että perusmenoni vaan ovat liian korkeat. Nyt on hyvä aika muuttaa suuntaa. Ja jotenkin mietin, että voisiko osakkeet olla se suunta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti