lauantai 11. elokuuta 2018

Suutarin lapsilla ei ole kenkiä!Olen asuntosijoittaja. Syksyllä vuokraus käy kuumimmillaan. Annan yleensä vuokralaiselle mahdollisuuden vuokrata asunnon myös kalustettuna. Harva tarvitsee kalusteet, mutta aina löytyy joku joka on valmis maksamaan, että saa asunnon kalustettuna, astioilla, verhoilla... Valmiina asumiseen.

Nyt yksi suositeltu ulkomaalainen mies sanoi, että haluaa asunnon kalustettuna, vaikka olin pistänyt hänelle vähän suolaisemman kalustehinnan. Tarkistamatta lupasin. Lähdin kiertämään omat varastot ja muistin oikein, että asuntoon löytyy heittäen tosi kivat kalusteet. Vain ruokapöytä puuttui (asunto on pieni ja siihen oli pakko olla pieni pöytä), koska vapaat pöytäni olivat liian isoja pieneen tilaan.

Olen juuri blogikirjoituksessani hehkuttanut, miten lasten koulun alkuun huoneet siivottiin ja kaikki laitettiin koulukuntoon huoneissa. Niinpä! 

Yhdellä pojallani oli omassa huoneessaan juuri oikean kokoinen pöytä. Kähvelsin pöydän äkkiä peräkärryyn ja kerroin pojalle, että hän saa uuden ja hienomman myöhemmin. Onneksi poikani ei ole tarkka ja hän oli ihan tyytyväinen ratkaisuun. Lisäksi meillä kaikki lapset tekevät koululäksyt isolla keittiön pöydällä, koska haluan seurata ja auttaa lapsia läksyissä yhtä aikaa eli läksyjen tekoon oman huoneen pöydän puute juuri nyt ei vaikuta.

Meillä on keittiön ja olohuoneen yhteisellä pitkällä seinällä valkoiset perusverhot. Alkuun verhoja oli verhokiskojärjestelmän monella vierekkäisellä verhokiskolla todella paljon ja päällekköin eri kiskoilla. Kokonaisnäkemys oli lievästi sanottuna verhoinen, valkoinen, kuultava ikkuna-seinä. Vähitellen lapseni ovat heitelleet puurolautasia / ketsuppeja verhoihin eli olen vaan kiireessä poistanut likaisia verhoja sitä mukaa (mutta lisääminen on vissiin unohtanut).

Silitin kalustettuun vuokra-asuntoon tulevia verhoja olohuoneessani (minulla on kaapissa uusia verhoja niin paljon, että niitä riittää). Poikani kysyi, `Mitä teen?` Vastasin `Silitän verhoja vuokra-asuntoon`. Hän kysyi `Otinko verhot olohuoneesta?` Katsoin selkäni taakse ja todellakin oma verhoseinä oli jo ihan kalju. Ja verhot ihan samanlaiset. Viisi verhoa koko seinällä. Kokonaisuus ihan kalju. Ja siitä voi helposti päätellä, että verhoja puuttui ja paljon. Toisaalta omaan silmään vehojen puute ei ollut aiemmin sattunut. Nyt alkoi sattua.

Viissiin omaan taloon on unohtunut verhojen lisääminen (poistamisessa olen tainut olla liiankin nopea). Olisiko nyt oikea aika lisätä uusia verhoja kaapista uusien verhojen läjästä (pestyt verhotkin ovat vieressä)?

Niin ja taisin ottaa omasta wc:stä ylimääräisen lampunvarjostimen asuntoon kiireessä, kun en muistanut monta lampunvarjostinta varastosta löytyy. Nyt on sitten oma wc:n valaistus vain yhdellä peilivalolla toimiva ja varastossa ylimääräisiä lampuvarjostimia.

Käytiin tuttisuun kanssa laittamassa asunto kalustettuna asumiskuntoon. Tuttisuu joi maitoa tuttipullosta ja minä asensin sohvaa ja lamppuja. Kalusteet, verhot, lamput, pyykinpesukone, astiat. Hyvä tuli ja nopeasti! Tai oikeastaan aivan ihana! Kaunis. Voisin asua itsekin. 


Nyt saattaisi kotona häiritä vähäverhoinen ikkunaseinä tai wc:n valaistus. Mutta ei häiritse. Otan kupin kahvia, käännän sohvalla kylkeä oikealle (ikkunaseinä ei näy) ja nautin kirjauutuudesta. Olen sen ansainnut. Ai että!


* Luottoa salkkua vastaan jopa 0,99 % korolla Nordnet on tutkitusti ylivoimainen sijoitusten rahoittajana, korko jopa 0,99 %. Nordnetin kaupankäyntiluottomuotoista lainaa saa sijoitusomaisuutta vastaan, mutta luottoa voi käyttää myös muuhun tarkoitukseen. Tutustu Superluottoon ja laske millaisen koron voit saada. Luotolla sijoittamiseen liittyy korkea riski ja se vaatii osaamista arvopaperimarkkinoista. Voit menettää enemmän kuin sijoitetun pääoman. Superluoton todellinen vuosikorko on 0,995 %. 100 000 €/12 kk luoton kokonaiskustannus on 100 995 €.*

2 kommenttia :