maanantai 20. elokuuta 2018

Syksyn talous perus kovassa tasossa!Tiedättekö sen tunteen, kun kaikki on juuri niin kuin pitääkin? Kiikutin tänään kuopusta leikkipuiston kiikussa. `Kovempaa, kovempaa, kovempaa`. `Jalat suoraan, jalat koukkuun, jalat suoraan, jalat koukkuun...`. Aurinko paistoi ja oli kiva kirpakka syksyinen sää.

Tyttäreni nauroi.

Ostin pari viikkoa sitten pari uutta keskustakoppia. Niihin pääsi muuttamaan viikko sitten. Toiseen tein vuokrasopimuksen heti. Tänään toisen asunnon näytössä vuokralainen ilmoitti, että ottaa asunnon (sopimus kyllä vielä allekirjoittamatta). Tuotto näin aluksi 6,8 %. Uusille kämpille se on loistava, toki syksy sesonkiaika vaikutti.

Yhdestä keskusta ulkopuolisesta pikkukopista saan samaan aikaa kahta vuokraa. Edellinen määräaikainen vuokrasopimus oli voimassa elokuun loppuun, mutta tytön puoli vuotta kestänyt työharjoittelu päättyikin jo alkukuusta ja he halusivat luovuttaa avaimet jo elokuun alusta (tai he halusivat ehkä enemmänkin saada takuuvuokran vapaaksi). Olin tehnyt asuntoon jo uuden vuokralaisen kanssa vuokrasopimuksen syyskuun alusta hyvissä ajoin kesällä. Pistin viestiä uudelle vuokralaiselle, että muistinko oikein, että hänellä oli jo ennen syyskuuta asuntotarve. Kerroin, että asunto olikin jo vapaa. Kannattaa aina jututtaa hiukan vuokralaisia. Todellakin hänen työsuhde alkoi jo puolessa välissä elokuuta. Hän sanoi, että voisi alkaa maksaa vuokraa 10.8 alkaen. Yli 100 % vuokrausprosentti, onko se mahdollista?

Vai yksi asunto on tyhjillään, mutta siihenkin edellinen vuokralainen maksoi vuokria syyskuun puoliväliin asti (meillä oli sovittu minimissään puolen vuoden vuokrasuhde, mutta heidän perheellään muuttui suunnitelma ja he maksavat sopimuksen mukaisesti syyskuun loppuun vuokraa. Minä joustin ja kerroin että minusta sopimussakko on ok, jos he maksavat syyskuulta vain puolikkaan vuokran, koska he luovuttivat avaimet jo aikaa sitten). Asuntoon löytyi jo vuokralainen joka vuokraisi asunnon 1.10. alkaen. Yritän vielä josko löytäisin siihen vuokralaisen jo syyskuun alusta.

Olin miettinyt syksyn alkua paljon, koska minun lapsista kaksi aloitti koulutien ekaluokkalaisena. Neljä lasta koulussa. Minulla oli visio, miten koulun alku menee ja se on kyllä mennyt huimasti vielä paremmin. Ekaluokkalaiset tykkävät koulusta. Kaikilla on kivat opet, kivoja luokkakavereita ja mukavat koulumatka pyörällä. Koulun jälkeinen perusarki kavereineen pyörii myös hyvin.

Varasin kolmen viikon päähän kylpyläviikon kivalla huoneistolla näin loistavasti alkaneen syksyn alun kunniaksi (ja kyllä ollaan oltu liikaakin kylpylälomilla, mutta ne vaan toimivat hyvin ja aktiiviset lapset kiittavät). Naurattaa vähän, kun huoneisto on sisustettu Stress Free Area® -hyvinvointikonseptin mukaisesti. Niinköhän siellä on stressivapaata tällä porukalla. No ainakin terassilta pääsee kalastamaan. Minulle on terassilla grilli. Ja kylpylä on ihan vieressä.

Mikään ei voisi olla paremmin.


(Tai no, yksi lapseni lensi pyörän tangon yli eilen kalareisulla ja hammas teki suussa aika ison haavan ja toinen puoli leukaa turposi. Kun päästiin kipuitkusta niin poika hoksasi tietty, että huomenna on koulukuvaus. Minä lohdutin lastani, että ei sitä huulta huomaa kukaan (huuli ja puoli leukaa on lievästi sanottuna turvonnut ja jyrän alle jäänyt) ja kerroin, että kuvaajat ovat tosi ammattilaisia. Muistan nähneeni koulukuvia lapsista, jotka katsovat sivuttain kameraan. Ennen olen ihmetellyt. Nyt en enää ihmettele!)

*
*Kokeile säästölaskuria Sijoittamalla voit vaurastua nopeammin kuin uskoitkaan. Säästä kuukausittain tai jätä kertasumma kasvamaan. Katso säästölaskurimme avulla, kuinka nopeasti se voi sujua.

2 kommenttia :

  1. Jotenkin tulee hymy huulille, kun lukeen sun lasten edesottamuksia. Onko tuo 6,8% bruttotuottoprosentti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Bruttotuottoa lasken ja siis yksinkertaisella peruskaavalla (kuukausivuokra-yhtiövastike)x12/asunnon ostohinta (sis velkaosuudet ja varainsiirtoverot). Oikeasti toki ei ihan noin mene. Esim tässä tapauksessa yhtiövastikeiden maksu alkaa vasta 1.10 (uusi taloyhtiö), mutta vuokraa saan jo elokuustakin. Lasken aina keskiarvoja ja en poista noista arvioista esim tyhjiä kuukausia, enka vaikka vuokralaisen tekemää kulumaa. Laskemat helpoiksi.

      Poista