maanantai 16. heinäkuuta 2018

Vlogi nro 2. Kuinka minusta tuli taloudellisesti riippumaton (osa 1)?

Kaunis kiitos kannustavista vlogikommenteista. Ne tulivat todella tarpeeseen. Sain myös todella paljon ihania yksityisiä yhteydenottoja. Kiitos niistä. Edellinen videoblogiteksti linkkeineen löytyy täältä.

Julkaisen nyt kaksi osaisen vlogin ensimmäisen osan `Kuinka minusta tuli taloudellisesti riippumaton?` Olen löytänyt omasta matkasta taloudelliseen riippumattomuuteen kuusi askelta, jotka minulla vaikuttivat siihen eniten ja näin mahdollistivat tavoitteen saavuttamisen. Mitkä voisivat olla sinun askeleesi taloudelliseen riippumattomuuteen?

Ensimmäinen osa. Olkaa hyvä!

Ps. 1. Muista tilata kanava!

Ps. 2. Jotain tosi jännää tapahtuu tämän viikon torstaina (to 19.7.2018). Mitähän se mahtaa olla? Minuakin jännittää. Stay tuned!YouTube kanava Puoli miljoonaa pääomaa. Muista tilata kanava!

* Lue lisää Superluotosta Nordnet on tutkitusti ylivoimainen sijoitusten rahoittajana, korko jopa 0,99 %. Nordnetin kaupankäyntiluottomuotoista lainaa saa sijoitusomaisuutta vastaan, mutta luottoa voi käyttää myös muuhun tarkoitukseen. Tutustu Superluottoon ja laske millaisen koron voit saada. Luotolla sijoittamiseen liittyy korkea riski ja se vaatii osaamista arvopaperimarkkinoista. Voit menettää enemmän kuin sijoitetun pääoman. Superluoton todellinen vuosikorko on 0,995 %. 100 000 €/12 kk luoton kokonaiskustannus on 100 995 €.*

18 kommenttia :

 1. Nää on ihan huippuja ja antaa motivaatiota omaan säästämiseen ja velkojen maksuun vaikka en riippumattomaksi tähtääkkään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista. Taloudellinen riippumattomuus on siitä mahtava juttu, että siitä voi itse valta, miten sen haluaa toteuttaa. Voisiko sinun juttu olla esim 70 % työaika (eli pääoma tuottaisi 30 % sinun menot?) tai 50 % työaika? Esim jos menot ovat yksinkertaistettuna -2000 e kk ja haluat puolikkaan työajan, niin töistä saisit puolet 1000 e kk ja pääoma tuottaisi loput 1000 e kk. Silloin tarvitsisit vuodessa pääomatuloja netto 12000 e vuosi (12 kk x 1000 e) eli brutto esim 17100 e (12000 x 100/70, 30 % veroprosentilla laskettuna). Jos saisit esim 6 % tuottoa, niin pääoman tulisi olla 285000 euroa (17100 x 100/6). Laskelmalla voisi löytyä joku oma hyvä tavoite. Joka tapauksessa säästäminen/sijoittaminen toisi sinulle varallisuutta ja olisi kiva lisä myöhemmin. Nyt säästetty raha (pääoma) kasvaisi sinulle tuottoa(tai jopa korkoa korolle) ja sinä saisit siitä tuoton...

   Poista
  2. Neuvo minua yhdessä asiassa. Jos esim. elämän peruskustannuksiin haluaa käyttää tuota 6 % tuottoa ja kyse on rahastosijoitusten tai osakkeiden arvonnoususta, ei vuokratulosta tai osingoista, niin miten käytännössä se realisoiminen kannattaisi tehdä? Myydä esim. joku pikkusiivu vuosittain rahastoja/osakkeita tasaisesti koko salkusta? Mutta silloin voi kaupankäyntikulut tulla aika isoksi. Asia on helppo, jos tulo on vuokratuloa eli tasaista kassavirtaa tai osinkoja, mutta muuten en oikein tajua, että miten se elämiseen tarvittava raha ihan käytännössä kannattaisi sitten irrottaa.

   Poista
  3. Kiitos kommentista. Minä en ole laskelmissa huomioinnut arvonnousua. Se on minun kohteissa (asunnot ja osakkeet) ollut liian spekulatiivista. Minä en voi tietää laskeeko arvo vai nouseeko se eli sen varaan en mitään laskelmaa ole tehnyt. Minä katson tuoton ihan mahdollisena kassavirtatuottona (kassassa rahaa menojen jälkeen). Minä en ole harrastanut ns. asunnon remontia arvonmuutos mielessä kuin hyvin vähäisessä määrin. Jos ostaisin asunnon ja sen remppaisin ja haluaisin tuoton itse tehdystä työstä eli tuosta remontista niin silloin en muuten pääsisi käsiksi tuotoon muuta kuin myymällä. Myynti kuitenkin syö tuottoa, koska siitä tulee aina kustannuksia (kaupankäyntikulut ja verot). Minä en ole miettinyt asiaa niin että tulevaisuudessa käyttäisin arvonnousua mahdollisesti elinkustannuksiin. Yhtälö on minulle täysin mahdoton.

   Poista
 2. Hienoa! Nykyään ei taida pääkaupunkiseudulta saada edullisia asuntoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vlogissa kertaan mitkä ovat olleet minun ehkä suurimmat 6 askelta kohti taloudellista riippumattomuutta. Mutta idea tuossa on vaan löytää ne omat askeleet. En usko että esim asunnot ovat kaikille se juttu. Tai edes minulle enää. Idea on säästää ja laittaa säästö sijoituksiin (sijoittaa sen hetken omasta mielestä parhaaseen kohteeseen, ja kun on säästänyt lisää niin taas miettii mistä voisi saada sen hetken parasta tuottoa tuolle uudelle säästetylle rahalle ja tuolle aiemmin säästetyn rahan tuotolle...). Korkoa korolle. Tuota kun jatkaa niin varallisuus kasvaa ja se tuo taloudellista vapautta tulevaisuuteen...

   Poista
 3. Kiitos hyvästä videosta! Jatkoa odotellessa.

  VastaaPoista
 4. Todella hyvä video, täällä myös innolla odotan jatkoa!:) ja perässä tullaan... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Sinulla on itselläsi tosi hyvin sijoituksissa pääomaa. Loistavaa!

   Poista
 5. Haluaisin itse kuulla yksityiskohtaiset selitykset asuntosijoituksistasi. "Ostin asunnon, vuokrasin sen ja myin sen kovalla voitolla"-tyyliset selitykset ovat samaa tasoa kuin sanoisit kilpakuljettajalle, että aja nopeampaa. Eli yhttä tyhjän kanssa. Oletan tässä, että juuri nuo asuntosijoituksesi nostivat pääomasi puoleen miljoonaan euroon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että varallisuus kasvaa juuri parhaiten juuri tuollaisella `ostin osakkeita, sain osingot, sijoitin ne uudelleen... säästin ja sijoitin koko ajan uutta pääomaa...`. Minusta se ei ole tyhjän kanssa vaan juurikin se pointti. En usko kohdallani esim pikavaurastumiseen. Minulla varallisuus on kasvanut asuntojen tuotolla, osakkeiden tuotolla, korkotuotoilla ja säästämisellä sekä sijoittamisella. Ylijäämäisellä taloudella saa vaurastumisen käyntiin. Vauhti riippuu ylijäämän määrästä ja sijoituskohteiden onnistumisista.

   Poista
 6. Niin inspiroivaa näin aloittelijalle. :) Kiitos!

  VastaaPoista
 7. Hienoa, että aloitit videoiden tekemisen!

  Ennen kuin paljastit henkilöllisyytesi, ajattelin jostain kumman syystä että olet noin keski-ikäinen lapseton mies.

  VastaaPoista
 8. Olipas mukava katsoa videosi ja kuulla taustaa. Mielenkiinnolla katselen seuraavia.

  VastaaPoista