keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Kuka on Puoli miljoonaa pääomaa bloggari?

Hei, olen Kirsikka. Olen arkkitehti, oikeustieteen maisteri, yrittäjä, taloudellisesti riippumaton ja suurperheen itsellinen kotiäiti. Bloggaan harrastukseksi säästämisestä, sijoittamisesta ja taloudellisesta riippumattomuudesta. Blogin aluksi (4/2016) minulla oli omaa pääomaa vähän alle puoli miljoonaa euroa. Tavoitteeni blogissa on, että minulla on omaa pääomaa miljoona euroa 1/2026. Onnistunko saavuttamaan tavoitteeni?

Nyt minulla on sijoituksissa omaa pääomaa 684.000 euroa ja kokonaisvarallisuus 1.044.000 euroa (sijoitusten velkavipu 34 %). Tavoitetta kohti mennään. Blogista on siis ollut hyötyä talouden seurannassa. Jatkan siis bloggausharrastusta.

Kaipasin vähän vaihtelua, joten muutin blogini anonyymistä henkilöblogiksi. Muutin hiukan tarkempia tekstejä blogin yläpalkkin tietoihin (nainen blogin takana, taustaa...). 

Olen saavuttanut taloudellisen riippumattomuuden. Minulle se tarkoittaa, että irtisanouduin vakituisesta työpaikasta. Saan tuloni todella monesta pienestä purosta, joista ehdottomasti suurin on sijoitusteni tuotto. Sijoitusteni tuotot riittävät täysin elämiseen. Lisääntynyt vapaa-aikani sai aikaan luovuuden, että saan myös monista muista pikkupuroista tuloja. Pääomani tekee töitä, kun minä olen vapaalla. Ja tuolla vapaa-ajalla voi pirskahdella ja vielä halutessani kehittää lisätuottoa. Ihan win-win. Suosittelen.

Jos minä saavutin taloudellisen riippumattomuuden ilman ihme kippaskonsteja, niin uskon, että se on mahdollista myös melkein kaikille perusterveille ihmisille, jotka sitä tavoittelevat. Minusta olisi ollut ihanaa, jos minä olisin tajunnut perusasiat jo aikaisemmin ja saanut vaurastumisen käyntiin jopa aikaisemmin. Minusta olisi ollut ihanaa, jos minulla olisi ollut joku mallit, jota seurata. En tuntenut ketään pääomasijoittajaa tai yrittäjää tai seurannut kenenkään jalanjälkiä. Toivon, että voin inspiroida mahdollisimman monia määrittämään ja saavuttamaan tavoitteensa. Taloudellisen riippumattomuuden saavuttaminen on ihan peruskauraa. Minä olen siitä hyvä esimerkki. 

Minulla on vielä yksi uudistus tulossa. Olen siitä ihan, ihan, ihan NIIN täpinöissä. Stay tuned!

* Aloita sijoittaminen yritykselle *

22 kommenttia :

 1. Tosi hyvä blogi:) olen pitkään jo seurannut tätä. olen 23v yksinhuoltaja ja minulla on netto sijoitusomaisuus tällähetkellä 130tuhatta :) olen aina ollut kova säästämään ja minullakaan ei ole ollut suvussa tai kavereissa ketään josta ottaa mallia. olen itse opiskellut kaikki sijoittamiseen liittyvät. omistan tällä hetkellä jo 3 vuokra asuntoa ja 20 tuhannen osakesalkku vasta :D mut tästä se lähtee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Sinulla on loistava sijoitusvarallisuus. Hieno juttu!

   Poista
 2. Rohkeaa, jännittävää ja upeaa, että ”tulit kaapista” mikäli sallinet sanonnan!
  Juuri hehkutin ukolleni, että ”Kato tässä se Puolimilli nyt on!!!”
  Ainakin minun inspiraationi ja idolini olet! :)
  Lisäuudistusta myöskin täpinöissäni odottaen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Femmis on tulevaisuuden `taloudellisen riippumattomuuden` johtotähti/mallioppilas!

   Poista
 3. Kiitos mielenkiintoisesta blogista!
  Olen kolmilapsisen perheen 30v äiti. Olen viimeisen vuoden aikana herännyt siihen että haluaisin kerryttää varallisuutta tulevaisuuden varalle. Tällä hetkellä säästöt ovat vielä melko vähäiset. Miten lähdit varallisuuden kerryttämisessä liikkeelle?
  Yst.terv. Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Varallisuuden kerryttäminen lähtee helposti liikkeelle. Sen idea on ylijäämäinen talous (menot ovat vähemmän kuin tulot eli joka kuukausi jää säästöön sijoitettavaa pääomaa). Silloin ihan väkisinkin vaurastuu....

   Poista
 4. On hienoa, kun yhä useampi sijoitusbloggari uskaltautuu julkisuuteen. Jokainen askel varmasti edesauttaa sijoittamisen ja vaurastumisen hyväksyttävyyttä Suomessa.

  Koulutustaustastasi voi päätellä, että tuskin työt olet lopettanut ainakaan kyllästymisen ja laiskuuden vuoksi. Ehkä enemmänkin, koska kiinnostusta löytyy useista eri asioista.

  Mielenkiinnosta kysyn, onko arkkitehtitaustasi vaikuttanut sijoituskohteiden valintaan? Entä koetko, että siitä on ollut hyötyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista.

   Töissä olen kyllä aina viihtynyt, mutta sitten huomasin, että en tarvinnut enää peruspalkkaa vaan pääoma alkoi tuottamaan niin hyvin, että pärjäsin sillä (aluksi se toki tuotti aika minimielintason, joka sekin olisi riittänyt ihan hyvin). Lisäksi en halunut lastani päivähoitoon, vaan halusin olla itse läsnä kotiäitinä. Pääomasijoittajana voin olla helposti esim tunnin päivästä. Otin tietoisen riskin. Ja se kannatti.

   Toki asunnot ovat lähellä koulutustani, mutta ihan perus ratkaisulla minusta tuli ensimmäisen kerran asuntosijoittaja (muutin isompaan taloon, kun perhe kasvoi ja halusin jättää edellisen asunnon vuokralle ja en tarvinnut siitä pääomaa uuteen asuntoon. Asunto oli minusta kiva. Vaikkakin liian pieni meidän perheelle). Siitä se sitten vähitellen lähti. Aloin tajuta, että pääoma voi tehdä töitä.

   Poista
 5. Hienoa nähdä, että Suomessakin on entistä enemmän talousbloggajia, jotka kirjoittavat omalla nimellään! Olisi mielenkiintoista tietää tarkemminkin, miten yli 3-kertaistit nettovarallisuutesi tuosta vuodesta 2011 eteenpäin, koska tulos on niin kova. Pystyykö siihen kuka vain, vai oliko arkkitehdin koulutuksesta suuri apu tähän (kun muistaakseni teit jotain asuntoprojekteja)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista.

   Nuo alkupään luvut blogissa voivat heittää vähän, kun otin ne jostain erillistä laskemista mapeista ö. Olen vasta kaksi vuotta seurannut taloutta tarkasti (tai no suuntaa-antavan säännöllisesti). Eli pieni syy voi löytyä tuosta.

   Mutta minulla pääoman kasvuun ei liity mitään kippaskonsteja. Jokunen onnenkantamoinen ja sitten ihan vaan perus säästämistä ja sijoittamista. Minulla räjäytti potin yrittäjyys ja siihen sisältyvä luovuus. Esteet `omasta päästä` poistui kun tiesin, että olen taloudellisesti riippumaton ja nyt voin vaan lentää. Minulla kokeilut ovat kannattaneet. Lisäksi lapseni ovat priorisoineet aikani, että olen tehnyt uutuudet nopeasti ja tehokkasti, enkä ole ennättänyt märehtiä epäonnistumisia (minulla on esim kaksoset niin kyllä he ovat opettaneet tekemään hommat joutuin). Eli olen perus säästämisen/sijoittamisen lisäksi heitellyt ilmaan kokeiluja, kun olen ennättänyt ja tulos on ollut kyllä kokeilemisen arvoinen. Suosittelen luovaa aikaa...

   Poista
 6. Kiva saada blogille kasvot! :) Tarinasi on yksi suuri inspiraation lähde!

  VastaaPoista
 7. Ihan mahtavaa saada blogille kasvot!
  Ja ihailen sinua, sillä omat varovaiset unelmani ovat myös asuntosijoittamisen puolella.
  Nyt vasta kerään rohkeutta tehdä isompia siirtoja.
  Entistä suuremmalla mielenkiinnolla jään seuraamaan sinun juttuja! :)

  VastaaPoista
 8. Hauska tutustua Kirsikka! Olen otettu, että olet käynyt kommentoimassa minun blogiani, joka räpiköi vielä mutta löytää tiensä kyllä ulos velkahelvetistä kohti taloudellista vapautta! Tällaisena silmälasiobsessoitujana, ihanat lasit sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Minusta on kiva käydä lukemassa erilaisia blogeja (toki talousaihe kiinnostaa eniten, kuten sinulla on). Varallisuus kasvaa vähitellen (silloin ei tule liian suuria riskejäkään). Tyhjästä se olen minäkin aloittanut. Sinulla on loistoblogi ja suunta aivan loistava!

   Poista
 9. Hei Kirsikka! Vaatii todellista kansalaisrohkeutta tulla esiin talous- ja sijoitusasioissa omalla nimellä vallitsevassa ympäristössä jota voisi luonnehtia apaattiseksi ja jopa sijoittajavihamieliseksi.

  Toisaalta on myös iso joukko kaltaisiamme positiivisesti, innostuneesti ja vahvasti parempaan huomiseen uskovia, jotka saavat tukea ja rohkaisua toisistamme.

  Näillä blogeilla voimme seurata hyvin erilaisista taustoista ja tulotasoista ponnistavia henkilöitä, joita yhdistää kiinnostus oman talouden kohentamiseen ja taloudellisenturvan vahvistastamiseen. Täällä voi todellakin kokea yhteisöllisyyttä ja käydä hyviä keskusteluja muiden kanssa, ilman pelkoa iltalehtien kommenttien kaltaista rimanalitusta.

  VastaaPoista
 10. On kyllä tosi hauskaa nähdä minkänäköinen rohkea tsemppari siellä ruudun takana häärii! Iloiset kuvasi piristivät kovasti minun flunssaista kahvihetkeäni pari päivää sitten, kiitos. Nimi vähän yllätti, olin kuvitellut sinulle jonkin stereotyyppisen suomenruotsalaisen nimen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että piristin. Huomaan itsekin luoneeni päähäni mielikuvan bloggarien ulkonäöstä (vaikka sillä ei ole mitään merkitystä). Suomenruotsalainen en ole, toki harmi sterotypisesti, sillä silloin olisin voinut saada ison perinnön ja nyt olen joutunut keräämään sijoitusvarallisuuden ihan itse.

   Poista
 11. Upea "kaapista tulo" toden teolle. Nostan hattua rohkeudellesi ja jalanjäljissä toivottavasti tullaan askel kerrallaan.

  VastaaPoista