maanantai 20. syyskuuta 2021

Suurperheen rahareiät / passien tilaaminen


Suurperheen rahareiät / passien tilaaminen


Minulla on monta lasta. Perheemme kaikki passit menivät vanhaksi elokuussa. Passit oli otettu kaikille kerralla, Kreikan reissua varten, viisi vuotta sitten. Sillloin kuopukseni oli ollut pariin otteeseen sydänleikkauksessa ja toipumisaika siitä oli ohi, joten lääkärin mukaan ulkomaanmatka `siistiin` maahan ei ollut enää kiellettyä. Halusin silloin palkita koko perheen, melkein kuukauden Ronald McDonald lastensäätiötalolla asumisen lapsilleni ulkomaan matkalla. Ajattelin silloin , että nyt on meidän aika matkustaa, kun kuopuksenikin oli jo niin vanha. Hän täytti kokonaiset yksi vuotta.


Passeja ei ole viimeaikoina voinut käyttää ulkomaanmatkoihin koronan takia, mutta huomasin, että aina lapsetkin tarvitsevat henkilöpaperit (paketin nouto, pankkitilin avaus, mopokortti...). Joten passi on hyvä ratkaisu.


Passikuvat maksoivat 14 e /hlö x 6 hlö eli 84 euroa. Passit sähköisellä hakemuksella maksoivat 52 e / hlö x 6 hlö eli 312 euroa. Koko paketti oli 396 euroa. Meidän perheen passit maksavat siis 79,20 e per vuosi / perhe ja hintaa tulee 13,20 euroa / henkilö / vuosi. Ihanan kallista! Tai no jos lapsia olisi yksi niin hintahan tuntuisi edulliselta, mutta ostaessa passit viidelle lapselleni hinta kyllä hiukan järkyttää.


Passien sähköinen hakeminen oli tehty helpoksi, vaikka aikaa siihen sain silti uppoamaan melkein tunnin. Jokaisen lapsen kohdalla oli litania hyväksyttäviä/ ei hyväksyttäviä kohtia. Lisäksi jäin sekoilemaan, että miten saan passilla tai virallisella henkilökortilla, passin noudettua Matkahuollon pisteestä, kun passini on siis vanha ja virallista henkilökorttia minulla ei ole. Ajokorttihan ei ole virallinen henkilkortti. Vastaus olikin, että uuden passin voi noutaa vanhentuneella passilla.


Oma passini tulee Matkahuollon pisteeseen, mutta lasteni tulee tunnistautua poliisilla eli meille on varattu 75 minuutin aika poliisilaitokselle. Kaikki ajat olivat toki kouluaikaan arkena eli niistä piti valita `vähiten lapsia koulussa` -aika.


Eli ajatus, että kyllä passi on halpa, muuttui kun passeihin sai uppoamaan rahaa melkein 400 euroa.


Yksi lapsi olisi halunut tilata samalla kuvallisen henkilökortin. Kävimme keskustelun maksullisesta kuvallisesta henkilökortista. Hän perusteli tarvettaan sillä, että kortti mahtuu lompakkoon ja että hänen kela kortti on hävinyt. Päädyimme säästämään 52 euroa, jonka henkilökortti olisi maksanut passin yhteydessä tilatessa. Ja tilasimmekin uuden Kela-kortin. Hakeminen oli helppoa Omakelasta ja kortti tulee kotiin ihan ilmaiseksi. 


Onko sinulla tilattu kaikille perheenjäsenille Eurooppalainen sairaanhoitokortti? Ilmainen sekin. Kelasta.


#suurperheenkustannukset #passintilaaminen #säästäminen #itsellinenäitiOta seurantaan myös 

Blogi https://puolimiljoonaapaaomaa.blogspot.com/ 

Youtube https://www.youtube.com/channel/UC84AgT_R1AP28WKBfnneIFw

Instagram @puolimiljoonaapaaomaa Kiinnostaako yhteystyö? Laita sähköpostia puolimiljoonaa.paaomaa@gmail.com Mainostajille https://www.youtube.com/watch?v=JoCe27YB5hI


*Turvallinen testivoittaja. OK Moneyn pikalaina 50-2100 € tutkimusten paras. Hae linkistä!*

1 kommentti :

  1. Jouduin myös hiljattain uusimaan passin ja tuo 67€ on työttömälle tosi paljon. Kuitenkin joku henkkari on pakollinen olla. :/ En ole tt-tuen saaja, joten maksan sen itse.

    Blogissa on muuten mainoksia vähän häiritsemään asti.

    VastaaPoista