maanantai 13. syyskuuta 2021

Kesäloman talousluvut ihan hukassa, haitanneeko?


Arjen talouden lukuja on vaikea hallita, jos ei pidä mitään kirjaa kuluista.
 


Olen ollut onnekas. Olen aina tykänyt laskelmista ja laskemisesta. Teen jopa mielellään veroilmoituksen ja muut taloudelliset rutiinit. Mutta miten on minun kesälomakulujen kirjaaminen?


Nyt minulla on erikoinen innostus päällä. Mitenhän pitkään tämä kestää? Alkukesästä teimme useita kesäreissuja ympäri Suomea. Käytiiin Kuusamossa kylpylässä, Vuokatissa kylpylässä, Jyväskylässä ja Helsingissä kaupunkilomalla. Kesämatkat ovat ihania, mutta myöskin harvinaisen kuluttavia. Matkoilla rahankäyttöä on vaikeampaa kontrolloida, siksi budjetoin matkoilla kaikeen melkein tuplabudjetin. Lomailen lasten kanssa ja vastaa yksin pakkaamisesta ja kuljetuksista. Joskus kaikki siirtymät menevät kuin leikki, joskus taas pienimmäinen keksii hiukan haastetta matkaan.


Nyt kun olemme taas kotona niin huomaan, miten ihanaa on olla kotona. Arki toimii. Kaikki on vaivatonta ja helppoa. Ruuanlaitto. Leivonta. Koiranulkoilutus. Pyykit. Kaikki tapahtuu kuin itsestään. 


Matkoilla laitan omat harrastukset tauolle, koska en jaksa lomalla miettiä lasten aktiviteettien lisäksi vielä omia aktiviteetteja. Kotona sen sijaan on helppoa. Kirjakasa yöpöydällä riittää pitämään minut onnellisena.


Erikoinen innostukseni oli se, että keräsin listaa kesän kuluista. Tarkoitus oli tehdä kesän lopuksi laskelma kesän kustannuksista. Mutta en minä jaksa. Taidan keskittyä oleelliseen eli kirjojen lukemiseen. Vai pitäiskö keittää kahvit?


Ihanaa syksyä! 

 Ota seurantaan myös 

Blogi https://puolimiljoonaapaaomaa.blogspot.com/ 

Youtube https://www.youtube.com/channel/UC84AgT_R1AP28WKBfnneIFw

Instagram @puolimiljoonaapaaomaa Kiinnostaako yhteystyö? Laita sähköpostia puolimiljoonaa.paaomaa@gmail.com Mainostajille https://www.youtube.com/watch?v=JoCe27YB5hI


*Arkadia Rahoitus auttaa sinua etsimään sopivimman lainatarjouksen! Arkadia Rahoituksen kautta löydät helposti ja nopeasti juuri itsellesi sopivimman rahoitusratkaisun eri rahoitusyhtiöiden ja pankkien tarjonnasta. Palvelu on maksuton!*

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti