torstai 3. kesäkuuta 2021

Kuukausittainen budjetointi säästämisen työvälineenäMinulla ei ole enää käytössä kuukausittaisista budjetointia. Joskus olen tehnyt ennen kuukauden alkua laskelman, jossa näkyvät arvioidut tulot ja budjetoidut menot. Menojen kohdalla olen pyrkinyt tekemään arviointia, voiko jotain lukua pienentää ja kenties jotain lukua suurentaa. Yleensä niin päin, että olen halunut budjetoida vähemmän johonkin menoerään ja sen sijaan `käyttää rahan` budjetissa niin, että säästöni kasvattavat.


Mielikuvissani budjetointi on onnistunut hyvin. Olen tykännyt budjeteista ja minulla niistä on ollut minulle hyötyä, että olen saanut omasta mielestä helposti rahojen käytön mieleisekseni.


Minulla budjetoinnissa on auttanut myös erilaiset kokeilut. Olen mm. joka vuosi tehnyt kuukauden kokeiluja tietyn alueen osalta. Muistan esimerkiksi keskittyneeni ruokakuluihin tai vaikka kokonaisen kuukauden kaikkien menojen pienentämiseen (säästö syyskuu) (Noutoruoka, säästöä!) Säästökokeilut toimivat parhaiten ajallisesti rajattuna. Jos koko loppuelämä olisi `säästöelämä`, niin en usko, että tulos olisi yhtä hyvä. Motivaatio liian pitkallä kokeilu ajalla loppuisi ja lopputulos olisi huono. Pienenä ajallisesti rajattuna kokeiluna olen havainnut, että esim. säästökuukausikokeilut ovat todella silmiä avaavia kokemuksia. Jollain tasolla olen ymmärtänyt paremmin, mitä rahalla saa. Mikä on asiallinen paikka `säästää` ja mikä taas on lopputulokseen nähden liian iso uhraus?


Miten budjetointi toimii sinun taloudessasi?


#säästäminen # sijoittaminen #motivaatio


Ota seurantaan myös 

Blogi https://puolimiljoonaapaaomaa.blogspot.com/ 

Youtube https://www.youtube.com/channel/UC84AgT_R1AP28WKBfnneIFw

Instagram @puolimiljoonaapaaomaa Kiinnostaako yhteystyö? Laita sähköpostia puolimiljoonaa.paaomaa@gmail.com Mainostajille https://www.youtube.com/watch?v=JoCe27YB5hI


*Arkadia Rahoitus auttaa sinua etsimään sopivimman lainatarjouksen! Arkadia Rahoituksen kautta löydät helposti ja nopeasti juuri itsellesi sopivimman rahoitusratkaisun eri rahoitusyhtiöiden ja pankkien tarjonnasta. Palvelu on maksuton!

*Yhdistä erilliset lainat ja säästä. Lyhennykset alkaen 26.5€ / kk. Voit yhdistää lainat hakemalla Fixuran kautta vertaislainaa ja maksaa kaikki pienemmät isokorkoiset lainasi kerralla pois. Hae nyt!*

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti