sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Äkkilähdön lopullinen hinta? +Luonne, joka jouduttaa taloudellista riippumattomuutta?


Lähdin perheeni (6hlö) kanssa äkkilähdöllä Kanarille viikoksi. Paljonko koko reissu tuli maksamaan? Ostin valmiin pakettimatkan TUI matkatoimistolta. Majoitus oli 4 tähden hotellissa, maaterassi, bungalow huoneisto, kolmio, omalla keittiöllä (jota ei kylläkään käytetty), lapsipainotteinen kidsroom (lastenhuone sisälsi mm playstationin ja huoneiston sijainti oli ideaalisti ihan toisen uima-allasalueen vieressä). All inclusive kuudelle. Kaksi allas aluetta. Rantaan matkaa 500 metriä (oli kyllä vaan korttelin päässä). 

Äkkilähtö tarkoitti, että varasin matkan illalla, ja seuraavana aamuna aikaisin klo 6.55 oli lähtö toiselta paikkakunnalta, 250 km päästä. Minulle tällaiset lähdöt sopivat hyvin, koska minulla on matkalaukut aina puolivalmiiksi pakattuna varastossa odottamassa seuraavaa äkkilähtöä.

Valmispakettimatka maksoi minulta (aikuinen) +1095 euroa ja all inclusive +147 euroa ja bussikuljetus  +25 e sekä äkkilähdön hinnan alennus -705 e, yhteensä 562 euro.

Kolmelta lapselta hinta oli per hlö +1095 e ja bussi +25 euroa sekä äkkilähtö alennus -705 euroa, yhteensä 415 euroa/hlö (sisälsi all inclusiven).  

Kahdelta lapselta hinta lisävuoteessa hinta oli per hlö +705e ja bussi +25 euroa sekä äkkilähtö alennus -405 euroa, yhteensä 325 euroa/hlö (sisälsi all inclusiven).

Pakettimatkasta tuli siis kustannuksia 2457 euroa (äkkilähtö alennusta -3630 euroa).

Lisäksi meillä meni matkalla:
 • matkavakuutus viikko 35 e (matkatavaravakuutus on voimassa kotivakuutuksessa)
 • menomatka eväät 10 euroa (ostin 18 e eväät, mutta 8 euron verran toin avaamattomia juomia autossa takaisin)
 • Uimalasit 9 e (meillä oli ylimääräisiä, mutta tarvetta olikin snorkkelille)
 • Kauppa Espanja 30 euroa
 • Hieronta 42 e
 • Eväät paluumatkalle 18+2+9=29 euroa
 • Pysäköinti lentokentällä 58 euroa
 • Bensat lentokentälle Suomessa edestakaisin 50 euroa.
YHTEENSÄ: 2720 euroa (ilman äkkilähtöalennusta hinta olisi ollut 6350 euroa, mutta näin kalliille matkalle en olisi lähtenyt, näillä spekseillä).
Olen budjetoinnut vuoden 2018 matkailuun 6.640 euroa (kaksi kotimaan kylpyläloma viikkoa a 920 ja yksi ulkomaanmatka 5000 euroa). Kylpyläviikkoja meillä on tältä vuodelta takana jo kolme eli budjetoitua enemmän ja niiden budjetti onkin ylittynytkin hiukan (2050 e/3 kylpyläviikkoa 6hlö). Mutta tästä ulkomaanmatkasta säästöön sain siis seuraavaan ulkomaanmatkaan 2880 euroa (5000-2720). Vai onkohan kyseessä säästö, olinkohan vaan budjetoinut matkabudjettiin liikaa? 

Tämä äkkilähtömatka taitaa olla meidän edullisin äkkilähtö ikinä, meidän 6 hengen perheellä. Aiemmin mukana olevat lapset ovat olleet vielä pienempiä ja esim. kuopukseni ei ole tarvinnut omaa paikkaa lentokoneessa, vaan hän on istunut minun sylissä (matka on maksanut sylissä olevalta lapselta tyyliin 70-90 euroa). Siinä mielessä tämän matkan edullisuuspisteet korostuvat. Aiemmin pelkät pakettimatkat ovat olleen muistaakseni 2400-3200 euron kieppeillä.

Kannattaako olla taloudellisesti riippumaton, että voi ottaa äkkilähdön milloin vaan, kun ei ole niin riippuvainen työelämän aikatauluista? Toiko minun taloudellinen riippumattomuus tuon säästön?
__________________________________________________________________

Jos sinua kiinnostaa ``Minkälainen luonne helpottaa saavuttamaan taloudellisen riippumattomuuden?`` niin vlogi löytyy täältä.
__________________________________________________________________

Minulta löytyy matkailuaiheinen säästösarja youtube kanavalla. Muista tilata kanava!
__________________________________________________________________

Lukeminen on aivan ihanaa! 

________________________________________________________________________

*Katso Matkapörssin äkkilähdöt täältä

5 kommenttia :

 1. "Kannattaako olla taloudellisesti riippumaton?"

  Ööö...joo?

  VastaaPoista
 2. Teitte kyllä todella edullisen reissun!

  VastaaPoista
 3. Kiitos inspiroivasta blogista! Koululaisen äitinä vaan ihmettelen, että miten voit reissata koululaisten kanssa noin lyhyellä varotusajalla. Meillä pitää yli 3 päivän lomat lomaviikkojen ulkopuolella anoa rehtorilta etukäteen. :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän perheen kaikilla koululaisilla on ihanat ja helpot opettajat. Rehtorikin on kyllä mukava. Toisaalta nappuloilla on mennyt kivasti koulu ja huolehditaan aikas hyvin läksyjen teko ja oppiminen. Minä arvostan kovasti ilmaista koulua! Matkoista olen yleensä vähän kysellyt oppilaan arvointikeskustelussa, että voiko lähteä äkkiäkin matkalle. Kaikki ovat sanoneet, että onnistuu.

   Poista