maanantai 28. tammikuuta 2019

Tiedättekö tunteen, kun mitään ei puutu?Tiedättekö tunteen, kun mitään ei puutu?

Vuodenvaihteen jälkeen rupesin päässäni tekemään laskelmaa, että mitä minulta puuttuu. Mihin ostoksiin minun pitäisi budjetoida rahaa? Minä tykkään budjetoida asiat niin ostokset/hankinnat on helpompia suorittaa. Huomasin yllätyksekseni, että minä en tarvitse mitään. Vaatekaappi on ok. Lasten vaatekaapit ovat ok. Ostamani talvivaatteet viime keväänä olivatkin niin isoja että ne otetaan osaksi käyttöön vasta ensi lumilla. Eli en tarvitse talvivaatetankkausta alesta loppukeväästä. Ainoa mitä ostan sitten, ovat hanskat ja lapaset (budjetti 100-130 e). Ostoslistalle saattaa tulla parit talvikengät (mutta meillä on myös parit käyttämättömätkin talvikengät odottamassa käyttäjäänsä ensi lumille). Lasten talviurheiluvälineet (hiihto ja luistelu) löytyvät myös kaapista. Kesälle voi tulla harrastemenoja (virveleitä) ja ehkä jo nyt talvelle pari pilkkiä. Mutta onneksi noiden vastapainoksi saan kotiin tuoretta kalaa...

Muuten ostos listalla tulivat:
 • sijoituksiin liittyviä hankintoja (eli nämä tuottavat minulle tulevaisuudessa tuottoa)
 • Koiranpentu! Kyllä luit aivan oikein, koirakuume on hirvittävä ja yritän olla ostamatta koiraa, mutta nykyiset peliliikkeet (esim. koiranpentujen kuvien katselu netistä lasten kanssa, ollaan yhdessä päätetty missä koiranpentu nukkuu) viittaavat vahvasti siihen suuntaan, että meillä voisi olla kohta pikku koira. Koirahan tietää rahanmenoa eikä siinä ole mitään järkeä. Mutta koiralle en laske budjettia. Jos meille koira tulee, niin sitten tulee, järjen kanssa sillä ei tarvitse olla mitään tekemistä.

Lisäksi olen saanut hillittyä myös matkalua (ihme ja kyllä). Kotona on kiva olla. Yritän venyttää viikon kylpylälomaa jopa kesään asti (en ole ihan varma onnistunko).

Voi olla, että jo ensi viikolla ihmettelen, miten en saa tähän ostoslistaan oikein mitään, mihin haluan kuluttaa, mutta nyt lista on kyllä aika loistavan tyhjä.

Meillä ei taida mennä rahaa muuhun kuin ruokaan ja asumiseen. Ruokalaskutkin ovat jotenkin vahingossa laskeneet. Juuri eilen tein suurostokset (viikon ostokset) ja kuitti näytti 155,52 euroa (ruokabudjetti on 800 e kuukaudessa). Kouluruokalu on kyllä ihan huikea yhteiskunnan tarjoaman etu.

Oikeasti ostoslistalle pitäisi laittaa autonvaihto. Mutta koska osasin olla onnistuneesti autokorjaaja, niin muutin mieltäni. Autoni apukäynnistyksen (auto hyytyi pakkaseen) ajon jälkeen jäi autosta radio surisemaan, vaikka se ei ollut edes päällä. Ja en siis saanut radiota pois auton akkua kuluttamasta. Mutta, mutta! Osasin ottaa miinus navan akusta irti, joten akku ei päässyt yön aikana tyhjentymään. Ja aamulla ruuvasin navan kiinni ja autoni oli taas voimissaan. Itsetuntoni autoja kohtaa kohosi.

*Kokeile säästölaskuria Sijoittamalla voit vaurastua nopeammin kuin uskoitkaan. Säästä kuukausittain tai jätä kertasumma kasvamaan. Katso säästölaskurimme avulla, kuinka nopeasti se voi sujua.

11 kommenttia :

 1. Jos haluat välttää akkukaapelin irroittelulta, selvitä mikä sulake liittyy radioon ja ota se pois. ( sen takana voi olla tosin muitakin sähkölaitteita ).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Asia siis korjaantui itsestään. Kun auton seuraavan kerran käynnistin ja sammutin niin radio ei enää surissut... eli nyt voin vaan todeta että `minä korjasin auton`.... mutta tuota sulakejuttua en kyllä silloin `korjausta edeltäväksi` yöksi keksinyt.

   Poista
 2. Tiedän tuon tunteen, mutta yleensä se on vaan mun kohdalla ollut merkkki siitä että jotain odottamatonta tapahtuu ja asioita vaan hajoilee käsiin ja sit on pakko ostaa uusia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Juuri näin voi käydä, mutta olin positiivisesti yllättynyt että ns. puutelista oli lyhyt.

   Poista
 3. Oi, koira on kyllä takuuvarma sijoitus henkiseen hyvinvointiin :) Varmasti tiedossa on myös harmaita hiuksia, mutta taatusti ihana ystävä lapsille ja itselle reipas lenkkikaveri. Mitä rotua olette miettineet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Minulla on ollut ennen koiria, mutta nyt olemme olleet ilman koiraa yli 2 vuotta kun 10 v koiramme kuoli. Se oli niin hirveää (koiran kuolema), että ajatteli silloin että en ikinä voi ottaa uutta koira. Nyt aika voisi olla sopiva. Katsotaan mihin päädyn. Mutta pentukoirien kuvat eivät ainakaa helpota koirakuumetta.

   Poista
 4. Mutta jos hankkii koiran, niin on ehkä hankalampi lähteä viikonlopuksi kylpylään tai viikoksi ulkomaille? Tai en toki tiedä olisiko teillä lähellä joku halukas hoitaja siksi aikaa.

  Mutta tuli vaan mieleen :)

  VastaaPoista
 5. Koti ei tunnu kodilta ilman koiraa.. mutta ymmärrän kyllä tuon että kuolema vaikuttaa rajusti. Ja koiran kanssa ulkomaanreissut ei niin helposti onnistukaan.

  VastaaPoista
 6. Koirat <3 meillä on kaksi, en vaihtaisi mistään hinnasta koirallista elämää pois. Kummasti kyllä matkustelu jäänyt, kun niitä tulee reissussa ikävä, vaikka vapaaehtoisia hoitajia olisikin tarjolla.

  Ja tiedän tunteen :) olen ollut ostolakossa vuoden alusta ja ei tämä lakolta tunnu ollenkaan, kun oikeastaan mitään (tavaraa) ei tarvitse. Entinen minä olisi kyllä "tarvinnut" jo vaikka mitä..

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista. Minustakaan tuossa koiran hankkimisessa ei ole järkeä (maksaa ja sitä pitää hoitaa), mutta en usko että aina kannattaa olla järkevä. Onneksi noille meidän viikon kylpylälomille voi koira tulla mukaan (extraa tulee 50 e koirasiivousmaksu huoneistolle). Mutta vaikka koirassa ei ole järkeä niin saattaapi sellainen pikku söpöläinen meille tulla ihan vaan mielenterveyttä ajattelen (esim lukukoira, jolle lapset lukevat, yksi lapsistani ei tykkää nukahtaa, niin koira nukkuisi tämän lapsen kainalossa, uskon että uni tulisi aikas äkkiä). Mutta vasta siis harkitsen, mutta nyt on ilmassa voimakkaita merkkejä että koiranpentu voisi olla tervetullut lisä meidän perheeseen....

  VastaaPoista
 8. Minusta koira on järkevä hankinta eikä se välttämättä rajoita omaa elämää, jos ei itse ala sen varjolla rajoittamaan sitä :) Vanhemmillani koira kulkee kylpylälomilla mukana ja on välillä hoidossa. Tiedän kyllä ihmisiä, jotka eivät reissaa koiran vuoksi, mutta ehkä sen piikkiin voi laittaa jos ei huvita lähteä pois kotoa. Meilläkin koira vakavassa harkinnassa :)

  VastaaPoista