maanantai 28. toukokuuta 2018

Tavarataivas - ahdistus vai hyvä olo


Olen ollut tosi huono käymään kirpputorilla viime aikoina. Opiskeluaikana ja vielä kymmenen vuotta sitten olin todella onnistunut kirpputori löytäjä. Sitten tuli aika, että en ennättänyt yhtään mihinkään, en kirpputorille enkä kauppaan. Viimeksi olen yrittänyt löytää kirpputorilta lapsille sopivia vaatteita. Epäonnistuin pari kertaa. Minulle epäonnistuminen tarkoitti, että menetin ihan hulluna aikaa, kun etsin tiettyä tuotetta ja lopulta kun olin pari kertaa käynnyt katsomassa valikoiman, päädyin ostamaan parhaan tarjolla olevan tuotteen ja sehän oli joku ihan kulahtanut lurttana. Harmitti. Lisäksi hoksasin, että ainakaan minun lapsilla ei enää vaatteet kierrä lapselta toiselle, kun vaatteet menevät niin huonoon kuntoon jo yhden käytössä. Kenkiä, housuja ja paitoja ei ainakaan voi kierrättää. Housujen polvet ovat reikäiset ja kengät ihan hirveässä kunnossa. Tämä on toki kehu lapsiani kohtaan, koska minusta se osoittaa vaan, että lapseni liikkuvat ja riehuvat luonnossa, jolloin vaatteiden kulutus on taattu.

Minulla oli täysin vapaapäivä (kuten nykyään aina). Lisäksi tyttäreni halusi viettää esikoulusta kotipäivää. Päätimme lähteä kirpputorille tyttöjen päivää viettämään, mukaan otimme myös naapurin tyttären. Mikä onnenpäivä! Löysin kaikkea ihanaa ja päädyin taas uudelleen, että kirpputorit ovat hittijuttu. Ainoa sääntö kirpputori ostoksissa on, että tuotteen tulee olla käyttämätön, uusi tai ihan uudenveroinen. Lisäksi kirpputorille ei kannata mennä etsimään tiettyä tuotetta, vaan ainakin minun perheelle paras ratkaisu on käyttää kirpputorituotteita perustuotteiden lisänä. Itselleni en osaa kirpputorilta mitään ostaa, mutta lapsille sieltä aukesi aivan upea väriloisto ja käyttämättömien lelujen taivas.

Vaatteisiin ja kenkiin olen budjetoinnut 135 euroa kuukaudessa. Siitä olisi kyllä ainakin jonkinlainen säästön paikka, jos alkaisin käydä silloin tällöin säännöllisesti kirpputorilla tekemässä perustuoteostokset lapsille. Talvivaatteet haluan kyllä ostaa uutena, mutta melkein muut vaatteet voisi myös yrittää löytää uutena kirpputorilta. Ja josko kirpputorivaatteissa saisi säästöä, niin kyllä nyt oli ihan kivaa olla vaan ja kierreillä. Minä siis en yleensä nauti ostoksilla olosta, vaan koen ne pakollisena pahana ja koetan vähintään tehdä ostokset tehokkasti kerralla. Nyt tukimme tarkkaa jokaisen mahdollisen BetShopien talon. Ja niitähän löytyi. Tyttäreni halusi `ystävilleen` kalliin talon. Päätin ilahduttaa häntä, että hän saa juuri toivomansa. Lompakkoni keveni 2 euroa.


(Ja koko päivän olen myös vilkuillut osakekursseja. Sunnuntai illan jo valmistauduin ja katselin valmiiksi kolme seurattavaa osaketta. Uskon, että pariin päivään saan tehtyä ostoksen.)
*

Lue lisää ja aloita lapselle säästäminen *

4 kommenttia :

 1. Parhaat löydöt tulevatkin aina sattumalta :) Koko perheen osalta tuo 135€/kk on kyllä aika tiukka lukema - etenkin kulutus huomioiden. Toisaalta lasten vaatteet taitavat olla edullisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Meillä uskon että 135 euroa kk on aika lähellä oikeaa lukua. Toki luvussa ei ole mukana, jos ostan jotain pikkutuotteita esim ruokakauppaostosten yhteydessä (tällöin kyllä ostan tosi harvoin). Mutta nyt voisin toki panostaa kirpputoriin, koska löysin sielä tosi hyvät ja monet vaatetuotteet sekä ostosten hinta oli vain vähän yli 80 euroa. Meille se oli edullinen ostoskorin hinta.

   Poista
 2. Itse ostan kaikki 2-vuotiaan vaatteet kirpputoreilta, paitsi kengät ostan aina uutena. Miksi et osta talvivaatteita kirppikseltä? Itse olen aina löytänyt juuri talvivaatteet uudenveroisena tähän asti. Toki voi olla, että jatkossa löytäminen on hankalampaa kun vanhemmat lapset nyt enemmän riehuvat ulkona ja kulumaa tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvivaatteet kuluvat niin nopeasti meidän kulutuksella (ja muidenkin) eli ne olen halunut ostaa uutena (yritän muistaa ostaa edellisenä keväänä alesta, seuraavalle vuodelle).

   Poista