keskiviikko 13. lokakuuta 2021

Mikä dilemma sai minut ajattelemaan asuntosijoittamista pääsijaisena tulonlähteenä?
Mikä dilemma sai minut ajattelemaan asuntosijoittamista pääsijaisena tulonlähteenä?


Minusta oli tullut sattumalta asuntosijoittaja (koska en halunut myydä omaa asuntoani Lapista ja työpaikkani on etelässä). Vaikka alku olikin ihan sattumaa, opin aika nopeasti asuntosijoittamisen säännöllisen vuokratulon osana varallisuuden kartuttamista. Sain palkastani jo säästöön paljon, mutta palkan lisäksi minulle tuli tilille ns. toinen palkka vuokratuottona. 


Hoitovapaan jälkeen olin taloudellisesti aivan hukassa (positiivisesti), kun palasin työelämään vakituiseen virkaani. Olin tottunut elämään pienillä tuloilla (opiskelin hoitovapaalla ja käytin hiukan aiempia säästöjäni) ja siten toki myös pienillä menoilla. Minulle iloa ei tuonut uusi kulutustuote. Halusin olla lapsen kanssa paljon kotona. Minulle positiivinen arvo on olla kotiäiti ja arvostin (ja arvostan) kovasti lapsen kotihoitoa. Lisäksi nautin suunnattomasti kiireettömästä lapsiperhe kotiarjesta. Töihin palattuani huomasin, että palkastani jää reippaasi yli 50 % säästöön ja lisäksi sain säästöön ns. ylimääräiset vuokratulot.


Yhtälö oli vaikea hyväksyä. Lapseni oli päivähoidossa, kun minä kävin töissä, että saan elätettyä perheeni. Mutta palkkaan suhteutettuna minulla jäi helposti esim 80 % palkasta käyttämättä (palkan säästöosa ja vuokratuotto). Yhtälö oli vaikea hyväksyä. Punnitsin, että miksi käyn töissä? Ajatus siitä, että voisin olla kotiäiti ja rahoittaa osittain kotona olemisen vuokratuloilla alkoi voimistua. Tein jälleen laskemia. Tein erilaisia skenaarioita. 


  • Missä haluan asua? Asumisen hinta on esim pääkaupunkiseudulla aivan erilainen kuin Lapissa. 


  • Mitä haluan päivisin tehdä? Tykkäsin kovasti työpaikastani ja halusin rohmuta siinä koko ajan lisää vastuuta. Lopulta sain sen minkä halusin. Minulla oli yli 100 alaista. 
  • Mitä en halunut päivin kokea? En halunut, että lapseni joutuu olemaan päiväkodissa. 


Päädyin siihen, että vaikka tykkään paljon työstäni, sen tuoma positiivisuus ei riittänyt korvaamaan sitä aikaa, jonka lapseni joutui olemaan päivähoidossa. Koin, että minä olen väärässä paikassa.


Yhteiskunnassamme normaalia on se, että pienten lasten vanhemmat menevät töihin ja lapsi menee päivähoitoon. Joillekin tuo yhtälö voi toimia, mutta minä kyseenalaistin ja yhä kyseenalaistan koko yhtälön. Varsinkin, kun taloudellisesti ymmärsin, että minun on myös mahdollista valita toisin. Minulla oli säästöjä ja lisäksi sain kuukausittain säästöön noin 80 % palkastani.


Perimmäinen kysymys tietenkin oli, että mikä tekee minut onnelliseksi? Minut teki silloin ja tekee vieläkin suunnattoman onnelliseksi ihan perus lapsiperheen arki. Haluan itse hoitaa lapseni ja halusin olla lasteni kanssa kotona. Läsnä. Lähellä. 


Asuntosijoittaja yhtälön valitsemista helpottivat monet tekijät. Yksi tekijä oli se, että olin jo ennen elänyt hoitovapaalla pienillä menoilla ja se ei mitenkään vähentänyt onnellisuuttani. Olin jo kokeillut, miten asuntosijoittaminen toimii. Minulla oli myös aina mahdollisuus palata takaisin työelämään (olin arkkitehdin tutkinnon lisäksi opiskellut oikeustieteen maisterin tutkinnon).


Eniten `pelkäksi` kotiäidiksi jättäytymistä tuki kuitenkin se, että tuntien itseni tiesin, että tarvitsen pelkkien lapsien seuran lisäksi jotain älykästä mietittävää. Minulle aivojen alykkäänä jumppana toimi sijoittaminen. Ennen kaikkea asuntosijoittaminen. Asuntosijoittaminen on aivan mahtavan kiehtova aihepiiri ja sitä voi koko ajan laajentaa ja sen ymmärrystä voi kehittää.


Voisko sijoittaminen olla sinulle pääsääntöinen tulonlähde?


#sijoittaminen

#asuntosijoittaminen

#osakesijoittaminen

#säästäminen

#palkkatyö

#kotiäitiys

Ota seurantaan myös 

Blogi https://puolimiljoonaapaaomaa.blogspot.com/ 

Youtube https://www.youtube.com/channel/UC84AgT_R1AP28WKBfnneIFw

Instagram @puolimiljoonaapaaomaa Kiinnostaako yhteystyö? Laita sähköpostia puolimiljoonaa.paaomaa@gmail.com Mainostajille https://www.youtube.com/watch?v=JoCe27YB5hI

 

 

* Turvallinen testivoittaja.

Lue lisää... "Mikä dilemma sai minut ajattelemaan asuntosijoittamista pääsijaisena tulonlähteenä?"

keskiviikko 6. lokakuuta 2021

Vaurastu kuin nainen: Moona Laakso


 Kirjasuositus


Vaurastu kuin nainen: Moona Laakso: Into Kustannus Oy, Latvia 2021


Varasin kirjastosta uutuuskirjan, Vaurastu kuin nainen. Nyt on hyvä! Kirjaan on haastateltu 12 naista, jotka kertovat kirjassa rahatarinansa. Jokainen osio sisältää henkilön lyhyen esittelyn ja sen jälkeen henkilön itsensä kertomana oman rahatarinansa.


Kokonaisuus on selkeä ja helppo lukuinen. Tykkään lukea talousaiheisia, hyvinkin arkisia kirjoja. Tämä kirja oli hyvin mielenkiintoinen. Ja kaikki tämän tyyppiset kirjat ahmin kirjastosta heti uutuuskirjoina lukuun.


Yleensä saattaisin regoida jotenkin, kun kirjaan on haastateltu vain naisia ja kirjan nimikin viittaa vain naisiin ja heidän vaurastumiseen. Mutta vaurastumisasia on yhteiskunnallisesti niin uusi (esim äitini sukupolvessa vielä on voinut vaikuttaa suvussa vanhimman pojan periminen eli varallisuus on väkisinkin sukupuolistunut miehille), että kannatan ehdottomasti tällaista positiivista, vaan yhden sukupuolen kohdehenkilöiksi valintaa. Voin samaistua helpommin. Kirja sopii juuri minunlaisilleni lukijoille inspiraatioksi. 


Koska kirjaan oli valittu julkisuudesta tuttuja henkilöitä, valitsin luettavaksi esimmäisenä heidän osionsa. En ihan ymmärrä itsekään logiikkaani. Jokunen henkilö oli minulle ihan vieras ja jostain syystä koko rahatarinat jäivät lukematta, koska en löytänyt heihin mitään tarttumapintaa. Yleensä siis tykkään lukea juurikin ihan tuntemattomien rahatarinoita, mutta jotenkin tunnettavuus vei tässä kirjassa mielenkiintoni ja luin vain jotenkin tietämieni henkilöiden osiot. Outoa. Lisäksi yksi osio jäi kesken, oman ennakkoasenteeni vuoksi. Minulla oli aiemmin julkaistujen tietojen perusteella yhdestä henkilöstä negatiivisviritteinen kuvitelma, joten en vaan saanut ärsytyskynnystäni alas ja jätin tekstin heti ensimmäisiin riveihin. Tätä kohtaa häpeän itsessäni.


Luin kirjan jostain syystä poikkeuksellisesti siis hyppien. Kokonaisuuteen tämä ei vaikuttanut, koska kirjan rakenne oli yksinkertainen ja sen rahapanotteinen juoni oli koko ajan seurattavissa. Kokonaisuudessaan kirja oli loistava. Tykkäsin. Inspiroiduin. Suosittelen!

Ota seurantaan myös 

Blogi https://puolimiljoonaapaaomaa.blogspot.com/ 

Youtube https://www.youtube.com/channel/UC84AgT_R1AP28WKBfnneIFw

Instagram @puolimiljoonaapaaomaa Kiinnostaako yhteystyö? Laita sähköpostia puolimiljoonaa.paaomaa@gmail.com Mainostajille https://www.youtube.com/watch?v=JoCe27YB5hI

 

 

* Turvallinen testivoittaja. OK Moneyn pikalaina 50-2100 € tutkimusten paras. Hae linkistä! *

Lue lisää... "Vaurastu kuin nainen: Moona Laakso"

keskiviikko 29. syyskuuta 2021

Millaisella tahdilla olen ostanut sijoitusasuntoja?

 Millaisella tahdilla olen ostanut sijoitusasuntoja?


Olen ollut asuntosijoittaja vuodesta 2009 alkaen. Olen ostanut asuntoja hiljalleen. Aluksi minulla oli vain yksi sijoitusasunto monta vuotta. Harjoittelin sillä. Muutamien vuosien jälkeen ostin kerralla kaksi asuntoa, rakenteilla olevan uudisasunnon sekä pienen sijoitusyksiön keskustasta. Sittemmin olen ostanut asuntoja yhden tai kaksi vuosivauhdilla. Asuntosijoitukseni ovat olleet hyvinkin erilaisia ja eri hintaisia. Vuonna 2015 ostin kolme keskustayksiötä hurjan edullisesti. Tai no yhden niistä ostin ja kaksi lunastin yhtiöjärjestyksen lunastuspykälällä pari kuukautta myöhemmin. Pari vuotta siitä rakennutin paritalon sijoituskäyttöön. Sittemmin olen ostanut pääasiassa uusia asuntoja taloyhtiölainaa hyväksi käyttäen.


Jokunen ostos on oman käytön jälkeen siirtynyt sijoitusvarallisuudeksi. Haaveilin vuoden-pari mökistä. Ostin perheelleni mökin omaan käyttöön. Huomasin kuitenkin aika äkkiä, että minä en ole mökki-ihminen. Haaveeni oli aivan väärä suhteessa lapsieni ikään. Mökillä oli kivaa onkia lasten kanssa ja lapset tekivät vanhassa navetassa paljon puutöitä ja rakentelua. Mutta, mutta. Minä en jaksanut isoa pihaa ja sen hoitoa. Mökki oli vanha rintamamies talo kaava-alueella ja siinä oli vielä tonttivarantoa. Vuokrasin rintamamiestalon. Nyt rintamamiestalossa on asunut vuokralla sama, mukava nuoriperhe jo ainakin kolmatta vuotta. Lisäksi olen pitänyt silmiä auki tonttivarantojen osalta.


Kolme edullisesti ostamaani sijoitusyksiötä ovat takoneet tasaista vuokratuottoa. Putkiremontti lähestyy `uhkaavasti`. Taloyhtiö otti yhdeksi selvityslinjaksi purkavan uudisrakentamisen. Se voisi olla ihan varteenotettava vaihtoehto. Mutta uskon, että vaikka asuntojen nykyarvoon suhteutettuna putkiremontista tulisi kallis, niin yksiöiden omistajana minulle sekin olisi tuottava diili, kun mietin putkiremontin kustannukset uuden kylpyhuoneen aiheuttamaan vuokrankorotukseen ja pienoiseen asuntojen arvonnousuun.


Ensimmäiseen ostamaani sijoitusasuntoon on myös alkamassa viemärisaneeraus. Ensimmäiset aikataulut ovat jo julki. Yhtiökokous on vielä pitämättä.


Tällä hetkellä mietin, että minun asuntovarallisuus voisi olla tässä. Maksaisin pois velkoja ja eläisin kivan elämän näiden asuntojen tuotolla. Minulla on pitkään ollut tarkoitus hajauttaa varallisuutta osakemarkkinoille. Osakkeiden ostossa olen ollut todella huono. Onneksi olen päässyt siitä vaiheesta irti, että ostan osakkeita, ja kun löydän sijoitusasunnon, myyn kaikki osakkeet ja laitan pääoman asuntoon. Nykyinen osakesijoitussalkku on kyllä vasta kolme ja puoli vuotta vanha eli sen pitkäikäisyydellä en kyllä voi kehua. 


Toki seuraan mielenkiinnosta koko ajan markkinoita. Päädyin myös tilaamaan yhden toimijan sisäpiiri viestit, että saan ensimmäisenä tietoa markkinoille tulevista tietyistä asunnoista. Eli ehkä tämä asuntomassan kasvatus ei ole vielä kuitenkaan tässä.


Millaisella tahdilla sinun asuntosalkku on kasvanut?


#asuntosijoittaminen 

#sijoittaminen 

#säästäminen

#purkavauudisrakentaminen

#pääomatulo

#vuokratulo

#arvonnousu
 

Ota seurantaan myös 

Blogi https://puolimiljoonaapaaomaa.blogspot.com/ 

Youtube https://www.youtube.com/channel/UC84AgT_R1AP28WKBfnneIFw

Instagram @puolimiljoonaapaaomaa Kiinnostaako yhteystyö? Laita sähköpostia puolimiljoonaa.paaomaa@gmail.com Mainostajille https://www.youtube.com/watch?v=JoCe27YB5hI

 

 

* Turvallinen testivoittaja.

Lue lisää... "Millaisella tahdilla olen ostanut sijoitusasuntoja?"

maanantai 20. syyskuuta 2021

Suurperheen rahareiät / passien tilaaminen


Suurperheen rahareiät / passien tilaaminen


Minulla on monta lasta. Perheemme kaikki passit menivät vanhaksi elokuussa. Passit oli otettu kaikille kerralla, Kreikan reissua varten, viisi vuotta sitten. Sillloin kuopukseni oli ollut pariin otteeseen sydänleikkauksessa ja toipumisaika siitä oli ohi, joten lääkärin mukaan ulkomaanmatka `siistiin` maahan ei ollut enää kiellettyä. Halusin silloin palkita koko perheen, melkein kuukauden Ronald McDonald lastensäätiötalolla asumisen lapsilleni ulkomaan matkalla. Ajattelin silloin , että nyt on meidän aika matkustaa, kun kuopuksenikin oli jo niin vanha. Hän täytti kokonaiset yksi vuotta.


Passeja ei ole viimeaikoina voinut käyttää ulkomaanmatkoihin koronan takia, mutta huomasin, että aina lapsetkin tarvitsevat henkilöpaperit (paketin nouto, pankkitilin avaus, mopokortti...). Joten passi on hyvä ratkaisu.


Passikuvat maksoivat 14 e /hlö x 6 hlö eli 84 euroa. Passit sähköisellä hakemuksella maksoivat 52 e / hlö x 6 hlö eli 312 euroa. Koko paketti oli 396 euroa. Meidän perheen passit maksavat siis 79,20 e per vuosi / perhe ja hintaa tulee 13,20 euroa / henkilö / vuosi. Ihanan kallista! Tai no jos lapsia olisi yksi niin hintahan tuntuisi edulliselta, mutta ostaessa passit viidelle lapselleni hinta kyllä hiukan järkyttää.


Passien sähköinen hakeminen oli tehty helpoksi, vaikka aikaa siihen sain silti uppoamaan melkein tunnin. Jokaisen lapsen kohdalla oli litania hyväksyttäviä/ ei hyväksyttäviä kohtia. Lisäksi jäin sekoilemaan, että miten saan passilla tai virallisella henkilökortilla, passin noudettua Matkahuollon pisteestä, kun passini on siis vanha ja virallista henkilökorttia minulla ei ole. Ajokorttihan ei ole virallinen henkilkortti. Vastaus olikin, että uuden passin voi noutaa vanhentuneella passilla.


Oma passini tulee Matkahuollon pisteeseen, mutta lasteni tulee tunnistautua poliisilla eli meille on varattu 75 minuutin aika poliisilaitokselle. Kaikki ajat olivat toki kouluaikaan arkena eli niistä piti valita `vähiten lapsia koulussa` -aika.


Eli ajatus, että kyllä passi on halpa, muuttui kun passeihin sai uppoamaan rahaa melkein 400 euroa.


Yksi lapsi olisi halunut tilata samalla kuvallisen henkilökortin. Kävimme keskustelun maksullisesta kuvallisesta henkilökortista. Hän perusteli tarvettaan sillä, että kortti mahtuu lompakkoon ja että hänen kela kortti on hävinyt. Päädyimme säästämään 52 euroa, jonka henkilökortti olisi maksanut passin yhteydessä tilatessa. Ja tilasimmekin uuden Kela-kortin. Hakeminen oli helppoa Omakelasta ja kortti tulee kotiin ihan ilmaiseksi. 


Onko sinulla tilattu kaikille perheenjäsenille Eurooppalainen sairaanhoitokortti? Ilmainen sekin. Kelasta.


#suurperheenkustannukset #passintilaaminen #säästäminen #itsellinenäitiOta seurantaan myös 

Blogi https://puolimiljoonaapaaomaa.blogspot.com/ 

Youtube https://www.youtube.com/channel/UC84AgT_R1AP28WKBfnneIFw

Instagram @puolimiljoonaapaaomaa Kiinnostaako yhteystyö? Laita sähköpostia puolimiljoonaa.paaomaa@gmail.com Mainostajille https://www.youtube.com/watch?v=JoCe27YB5hI


*Turvallinen testivoittaja. OK Moneyn pikalaina 50-2100 € tutkimusten paras. Hae linkistä!*
Lue lisää... "Suurperheen rahareiät / passien tilaaminen"

maanantai 13. syyskuuta 2021

Kesäloman talousluvut ihan hukassa, haitanneeko?


Arjen talouden lukuja on vaikea hallita, jos ei pidä mitään kirjaa kuluista.
 


Olen ollut onnekas. Olen aina tykänyt laskelmista ja laskemisesta. Teen jopa mielellään veroilmoituksen ja muut taloudelliset rutiinit. Mutta miten on minun kesälomakulujen kirjaaminen?


Nyt minulla on erikoinen innostus päällä. Mitenhän pitkään tämä kestää? Alkukesästä teimme useita kesäreissuja ympäri Suomea. Käytiiin Kuusamossa kylpylässä, Vuokatissa kylpylässä, Jyväskylässä ja Helsingissä kaupunkilomalla. Kesämatkat ovat ihania, mutta myöskin harvinaisen kuluttavia. Matkoilla rahankäyttöä on vaikeampaa kontrolloida, siksi budjetoin matkoilla kaikeen melkein tuplabudjetin. Lomailen lasten kanssa ja vastaa yksin pakkaamisesta ja kuljetuksista. Joskus kaikki siirtymät menevät kuin leikki, joskus taas pienimmäinen keksii hiukan haastetta matkaan.


Nyt kun olemme taas kotona niin huomaan, miten ihanaa on olla kotona. Arki toimii. Kaikki on vaivatonta ja helppoa. Ruuanlaitto. Leivonta. Koiranulkoilutus. Pyykit. Kaikki tapahtuu kuin itsestään. 


Matkoilla laitan omat harrastukset tauolle, koska en jaksa lomalla miettiä lasten aktiviteettien lisäksi vielä omia aktiviteetteja. Kotona sen sijaan on helppoa. Kirjakasa yöpöydällä riittää pitämään minut onnellisena.


Erikoinen innostukseni oli se, että keräsin listaa kesän kuluista. Tarkoitus oli tehdä kesän lopuksi laskelma kesän kustannuksista. Mutta en minä jaksa. Taidan keskittyä oleelliseen eli kirjojen lukemiseen. Vai pitäiskö keittää kahvit?


Ihanaa syksyä! 

 Ota seurantaan myös 

Blogi https://puolimiljoonaapaaomaa.blogspot.com/ 

Youtube https://www.youtube.com/channel/UC84AgT_R1AP28WKBfnneIFw

Instagram @puolimiljoonaapaaomaa Kiinnostaako yhteystyö? Laita sähköpostia puolimiljoonaa.paaomaa@gmail.com Mainostajille https://www.youtube.com/watch?v=JoCe27YB5hI


*Arkadia Rahoitus auttaa sinua etsimään sopivimman lainatarjouksen! Arkadia Rahoituksen kautta löydät helposti ja nopeasti juuri itsellesi sopivimman rahoitusratkaisun eri rahoitusyhtiöiden ja pankkien tarjonnasta. Palvelu on maksuton!*
Lue lisää... "Kesäloman talousluvut ihan hukassa, haitanneeko?"

tiistai 7. syyskuuta 2021

Miten minusta tuli asuntosijoittaja?


Miten minusta tuli asuntosijoittaja?
 


Ennen vuokranantajaksi ryhtymistä olin omistanut Helsingistä yhden kaksion ja pääkaupunkiseudulta puolikkaan omakotitalon. En osanut sijoittaa, mutta osasin säästää. Säästin kaikki ylimääräiset palkat ja lyhensin niillä oman asunnon asuntolainaa. Tämäkin lisäksi ihan kivasti oman pääoman kasvua.


Irtauduin väliaikaisesti pääkaupunkiseudun työelämästä, kun sain esikoiseni ja halusin opiskella lapsen hoitovapaan aikana. Ostin kolmannen asunnon Lapista opiskeluasunnoksi perheelleni. Asunto oli mielestäni ihana, kaunis ja viihtuisä. Viihtyisyyttä lisäsi naapurusto. Rakastuin asuntoon ja sen aikaiseen elämän tyyliin, kiirettömään lapsi-opiskeluarkeen. 


Hoitovapaan jälkeen palasin takaisin etelään. Oli ihan selvää, että en halua myydä Lapin asuntoa, koska haaveilin, että pääsen siihen itse vielä asumaan. Minusta tuli vuokranantaja. Kopion muilta vuokran, vuokrailmoituksen ja ostin kirjakaupasta vuokrasopimuspohjan. Vuosi oli 2009. Vuokraaminen sujui mutkitta.


Palasin haaveen perässä Lappiin ja asuin vielä vähän aikaa kyseisessä kolmiossa, mutta sitten itsellinen perheeni ei enää mahtunut asuntoon. Päätin rakennuttaa omakotitalon perheelleni. Kolmio meni taas vuokralla.


Olin tässä välissä jo kiinnostunut, hyvien alkukokemusteni takia, asuntosijoittamisesta. Ymmärsin, että kun ostan omalla pääomalla asunnon, se tuottaa minulle vuokratuottoa joka kuukausi. Velkavipu oli minulle vielä vieras käsite. Tutustuin siihen. Ostin niihin aikoihin ennakkomarkkinoinnissa olleen uuden sijoitusasunnon. Tutustuin uuden asunnon yhtiölainaan (velkavipu). Samaan aikaan, ennen edellisen sijoitusasunnon valmistumista ostin myös vanhan sijoitusasunnon, johon sain bulletlainan, oman pääoman ollessa alhainen, jolloin velkavipu oli korkea 80%. Bulletlainassa laina-aikana maksetaan vaan korkoja ja bullet laina maksetaan takaisin kertalyhennyksenä. Bulletlaina on ollut minulle hirmuisen tuottoisa.  Se avasi velkavivun olemusta lisää. 


Kokeilin asuntojen vuokraamista kalustettuna. En muista mistä idea lähti, mutta päätin vaan, että kalustan asunnon, kun se vapautui jonkun vuokralaisen jälkeen. Kalustaminen lisäsi kohteiden vuokratuottoa ja toi vuokraukseen joustoa lisää. 


Minulla asuntosijoittaminen lähti siis käyntiin vähitellen. Sijoittaminen oli minulle melkeinpä täysin vierasta. Tunsin yhden entisen työkaverin, jolla oli sijoitusasuntoja. Hän auttoi minua aina silloin tällöin kokonaisuuden hahmottamisessa. Lisäksi kokeilin ensin omalla pääomalla sijoittamista ja sitten lisäsin sijoittamiseen velkavivun. Velkavipu peloittaa minua vieläkin. Siksi velkavipuni on hillitty, alle 40 %. Tein paljon laskelmia. Käytännössä huomasin, että laskelmat eivät pitäneet paikkaansa, koska tein ne turvallisuushakuisesti. Tuotto olikin aina parempi, kuin olin laskelmissa ennakoinut. Koin ja koen vieläkin että en halua ottaa suurta riskiä. Otan mielummin vähemmän tuottoa, koska en uskalla ottaa velkavivulla suurta riskiä.


Miten sinulla asuntosijoittaminen lähti käyntiin? 


Ota seurantaan myös 

Blogi https://puolimiljoonaapaaomaa.blogspot.com/ 

Youtube https://www.youtube.com/channel/UC84AgT_R1AP28WKBfnneIFw

Instagram @puolimiljoonaapaaomaa Kiinnostaako yhteystyö? Laita sähköpostia puolimiljoonaa.paaomaa@gmail.com Mainostajille https://www.youtube.com/watch?v=JoCe27YB5hI

 

 

* Turvallinen testivoittaja. OK Moneyn pikalaina 50-2100 € tutkimusten paras. Hae linkistä! *

Lue lisää... "Miten minusta tuli asuntosijoittaja?"

lauantai 7. elokuuta 2021

Ilmainen pellillinen mustikkapiirakkaa


Ilmainen pellillinen mustikkapiirakkaa? 

Lapseni ovat kovia herkkusuita. Mustikat kypsyvät hurjaa vauhtia. Ilmaiset marjat ovat todellakin aina ilmaisia. Kaksi lastani ottivat mustikkakipot ja menivät metsään. 


Minä aloin valmistella mustikkapiirakkataikinaa.


Myös teini yllätti. Metsässä on nyt kolme poimijaa. 


Taikina on valmis pellillä. Päälle levitettävä muruseos on vieressä kulhossa. Kohta mustikan poimijat saapuvat. Saan uunin mustikkapiirakan.


Käytetäänkö teillä metsän herkkuja leivontaan tai ruuanlaittoon?


#lapsityövoimaa #kotiäitileipoo #säästäminen #metsäontäynnäluonnonmajoja #ilmainentäyte

Ota seurantaan myös 

Blogi https://puolimiljoonaapaaomaa.blogspot.com/ 

Youtube https://www.youtube.com/channel/UC84AgT_R1AP28WKBfnneIFw

Instagram @puolimiljoonaapaaomaa Kiinnostaako yhteystyö? Laita sähköpostia puolimiljoonaa.paaomaa@gmail.com Mainostajille https://www.youtube.com/watch?v=JoCe27YB5hI


*Turvallinen testivoittaja. OK Moneyn pikalaina 50-2100 € tutkimusten paras. Hae linkistä!*
Lue lisää... "Ilmainen pellillinen mustikkapiirakkaa"

tiistai 20. heinäkuuta 2021

Kierros Airbnb asuntooni

 Videolla mietteitä tämän hetken (7/21) Airbnb vuokrauksesta ja esittelyssä yksi asuntoni.
Viimeksi kirjoitin samasta asiasta `Airbnb ilmoitukset päälle ja kohteet auki`. #airbnb #asuntosijoittaminen #puolimiljoonaapaaomaa Muista tilata kanava! Jos tykkäsit jaksosta, muista painaa tykkää nappia. Jos haluat saada seuraavan videon, niin muista tilata kanava.

 Ota seurantaan myös 

Blogi https://puolimiljoonaapaaomaa.blogspot.com/ 

Youtube https://www.youtube.com/channel/UC84AgT_R1AP28WKBfnneIFw

Instagram @puolimiljoonaapaaomaa Kiinnostaako yhteystyö? Laita sähköpostia puolimiljoonaa.paaomaa@gmail.com Mainostajille https://www.youtube.com/watch?v=JoCe27YB5hI


*Arkadia Rahoitus auttaa sinua etsimään sopivimman lainatarjouksen! Arkadia Rahoituksen kautta löydät helposti ja nopeasti juuri itsellesi sopivimman rahoitusratkaisun eri rahoitusyhtiöiden ja pankkien tarjonnasta. Palvelu on maksuton!*
Lue lisää... "Kierros Airbnb asuntooni"

sunnuntai 18. heinäkuuta 2021

Airbnb ilmoitukset päälle, kohteet auki!

 Airbnb ilmoitukset päälle


Laitoin kokeeksi kaksi Airbnb ilmoitusta päälle. En ollut yhtään varma tämän loppukesän Airbnb suosiosta. Saati hinnoista, mitkä nyt asunnoilla voi saada Airbnb majoituksista. Laitoin hinnat aivan liian alakanttiin. En siis käytä ilmoituksissani älykästä hinnoittelua, vaan hinnoittelen itse kohteen. Kokeilin kyllä ensin mitä ns. järjestelmä antaa hintavihjeeksi, jolloin totesin että hintani saattavat olla alakanttiin.


Suomalaisten kotimaanmatkailu taitaa korvata keskieurooppalaisten puutteen Lapissa ainakin osittain. Ilmoitukset ovat olleet päällä noin viisi tuntia ja molempiin kohteisiin on tullut jo yksi varaus. Ensimmäinen varaus tuli heti ensimmäiseen tuntiin, jolloin nostin hiukan kyseisen kohteen hintaa. Pitäisikö toisenkin kohteen hintaa nostaa? Tai pitäisikö tästä oppia että kohteet olisi kannattanut avata jo ennen tätä päivää? 


Onko sinulla ollut suosittu Airbnb kesä?


#airbnb #kotimaanmatkailu #älykäshinnoittelu #hintavihje

Ota seurantaan myös 

Blogi https://puolimiljoonaapaaomaa.blogspot.com/ 

Youtube https://www.youtube.com/channel/UC84AgT_R1AP28WKBfnneIFw

Instagram @puolimiljoonaapaaomaa Kiinnostaako yhteystyö? Laita sähköpostia puolimiljoonaa.paaomaa@gmail.com Mainostajille https://www.youtube.com/watch?v=JoCe27YB5hI


*Turvallinen testivoittaja. OK Moneyn pikalaina 50-2100 € tutkimusten paras. Hae linkistä!*
Lue lisää... "Airbnb ilmoitukset päälle, kohteet auki!"

torstai 8. heinäkuuta 2021

Eri ikäisenä erilaiset taloudelliset tavoitteet

Huomaan, että minulla on ollut eri ikäkausina erilaisia taloudellisia tavoitteita. 

Opiskeluaikana taloudelliset tavoitteet olivat alhaisimmat. Pääasia yksiön vuokranmaksun ja ruuansaannin lisäksi oli, että voi olla köyhä, kunhan voi aina mennä bileisiin. Bileisiin mentiin yleensä omien juomien kanssa. Juomista ihan parhain oli kaverin kanssa valmistama kotiviini. Taso ei siis ollut kova. Opiskeluaikana kävin kesätöissä ja yritin säästää kesätöistä seuraavaan opiskeluvuoteen vähän taloudellista joustonvaraa, mutta halusin myös pitkäaikaissäästää kesätöiden palkastani. Osa varallisuudestani on peräisin jo opiskeluajan kesätöistä (tai jopa kouluajan kesätöistä).


Työelämään mennessä taloudellinen muutos oli hurja: opintotuelta palkansaajaksi. En selvinyt muutoksesta ihan pienellä ajatusmallin muutoksella. Minun piti kiertää vaihe tuhlaamisen kautta (kaukomatkat, yleellisyyksiä peruselämään). Kun tajusin, että tuhlaaminen ei ollut minun juttu. Siirryin seuraavaan vaiheeseen, joka oli säästäminen. Säästin ensin vähän ja sitten säästin aika äkkiä jo yli puolet palkastani. Säästöillä tein oman asunnon asuntolainan ylimääräisiä lyhennyksiä. Lainanmäärän väheneminen oli koukuttavaa seurattavaa. 


Ensin en tajunut mitään sijoittamisesta. Olin siis säästäjä. Vähitellen aloin tiedostaa, että asuntolaina on vähitellen (oikeasti hurjassa tahdissa) maksettu ja että minulla tulee olla senkin jälkeen kohde, mihin säästän. Silloin aloin miettiä sijoittamista. Sijoittamisen ymmärrys kehittyi hitaasti. Sattumalta minusta tuli asuntosijoittaja, kun jätin oman asunnoni sijoitusasunnoksi. Asuntosijoittamisen ymmärrys kasvoi vähitellen. 


Tämän jälkeen kaksi erillistä keskustelua vaikutti minun jatkosuunnitelmiin. Keskustelut olivat hyvin samaan aikaan. Mietin säästämistä ja siitä seuraavaa tasoa eli sijoittamista. Juttelin ystäväni kanssa ja keskustelusta jäi mieleen osakesijoittaminen ja erikoisesti osinkoa maksavat yhtiöt. Edellisen osakesijoituskokeilun olin tehnyt pörssihuumassa Basware osakkeella. Silloin opikseni oli jäänyt vain osakkeiden arvonnousu tai arvonlasku. Osingot olivat jotenkin minun ymmärrykseen uusi juttu. Jäin seuraamaan osinkosijoittamista. Samaan aikaan kerroin toiselle tutulleni, että mietin uuden sijoitusasunnon ostoa. Hän sanoi, että mietisin vaihtoehtoa, että hajautan riskiä ja ostan yhtiölainalla kaksi uutta asuntoa, enkä ostakkaan yhtä vanhaa asuntoa. Aloin pyöritellä velkavivun käsitettä laskelmissani.


Näillä olen sitten jatkanut eteenpäin asuntosijoittamisen velkavivulla ja pienellä määrällä osakesijoituksia, josta osa on osinkoa maksavia yhtiöitä.


Mikähän on minun seuraava taloudellinen tavoite? 


#säästäminen #sijoittaminen #omatalous #asuntosijoittaminen #velkavipu #osakesijoittaminen #osinko #pääomantuotto

Ota seurantaan myös 

Blogi https://puolimiljoonaapaaomaa.blogspot.com/ 

Youtube https://www.youtube.com/channel/UC84AgT_R1AP28WKBfnneIFw

Instagram @puolimiljoonaapaaomaa Kiinnostaako yhteystyö? Laita sähköpostia puolimiljoonaa.paaomaa@gmail.com Mainostajille https://www.youtube.com/watch?v=JoCe27YB5hI


*Arkadia Rahoitus auttaa sinua etsimään sopivimman lainatarjouksen! Arkadia Rahoituksen kautta löydät helposti ja nopeasti juuri itsellesi sopivimman rahoitusratkaisun eri rahoitusyhtiöiden ja pankkien tarjonnasta. Palvelu on maksuton!*
Lue lisää... "Eri ikäisenä erilaiset taloudelliset tavoitteet"