keskiviikko 19. tammikuuta 2022

Jos `voittaisin` miljoona euroa, mitä tekisin?

 


Jos `voittaisin` miljoona euroa, mitä tekisin?


Keksin itselleni pienen mielikuvitusharjoituksen. Jos voittaisin miljoona euroa, mitä sillä tekisin?


En haaveile, että voittaisin miljoona euroa lisää varallisuutta itselleni. Todennäköisyys, että voittaisin tuollaisen summan yhtä`äkkiä on olematon. En lottoa, koska siinä haviää vaan rahaa. Saatan osallistua lasten painostuksesta kaupassa arvontaan, mutta niissäkin palkinnot ovat luokkaa herkkukassi tai jopa Jopo pyörä. Suomessa ei liene mitään mahdollisuutta miljoonan euron voittoon.


Ei anneta todellisuuden pilata mielikuvaharjoitusta.


Olen siis saanut miljoona euroa tililleni. En ole etukäteen miettinyt miten sen `kuluttaisin`, mutta katsotaan, mihin päädyn kirjoittaessani tätä tekstiä.


No, mitä teen miljoonan euron voitolle?


Minulla on selkeä varallisuuden kasvatuksen strategia. Siinä sijoitan kaiken ylimääräisen rahan asuntoihin ja lisäksi hajautus mielessä alan käyttää varallisuuden loppusijoituspaikkana myös osakeita. Sijoitan säästön. Säästöksi lasken myös sijoitusten tuoton. Sillä koen, että minulle ei ole merkitystä eritellä itselleni sitä, mistä säästö on tullut (palkan säästö, yrityksen osingon säästö, matkakorvauksien säästö, osakkeiden osinkotuotto tai myyntivoitto, asuntojen vuokratuotto...).


Jatkaisin tuolla miljoonalla eurolla varmaan tuota aiempaa sijoituslinjaa. Mutta suuremman painotuksen laittaisin osakesijoituksiin (koska osakepainotus on nyt aika heikko).


Jotain kivaa myös ostaisin. Kuluttaisin itseeni. Tai osaisinko edes kuluttaa. Puuttuuko minulta jotain?


Ostaisin osakkeita 500.000 eurolla: 

Hajauttaisin ostot vähintään 2 vuoteen. Eli ostaisin joka kuukausi 20.833 eurolla osakkeista. Huh huh! Onhan se ihan liikaa. Mietin uudelleen. Eli hajauttaisin ostot niin,  että ostaisin ilman harkintaa/automaattisesti 2 vuoteen 350.000 eurolla osakkeita eli joka kuukausi 14.583 eurolla. Jolloin minulla jäisi sijoittamatta 150.000 euroa. Ylijäävän osan alkaisin sijoittaa varsinkin jos kursseissa tapahtuisi joku yllättävä lasku. Jos kurssilaskua ei tuohon pariin vuoteen tulisi sijoittaisin tuon loppuosan vähitellen vasta parin vuoden jälkeen. Pyörittäisin noin 15 firman osakkeita ja sijoittaisin niihin. Pääpaino voisi olla osinko-osakkeissa, mutta ainakin yksi jokeriosake voisi olla mukana. Jokeriosakkeella tarkoitan sellaista osaketta, jolla voisi olla riskillä kova arvonnousupotentiaali. Pääpainona pitäisin Suomea, mutta 15 osakkeesta voisi pari-kolme olla ulkomaisia (varsinkin kun tajusin, että esim Telia on ulkomaalainen osake... pitäisikö kansanvälisiä osakkeita olla sittenkin neljä?). Kotimaisissa osakkeissakin voisin suosia kansanvälisesti toimivia yrityksiä.


Asuntoihin pistäisin 200.000 euroa:

Ostaisin yksiön keskustasta 80.000 euroa (ei velkaa).

Kolme uutta, pariin vuoteen keskustassa valmistuvaa asuntoa a` 40.000 euroa. Velka yhtiölainana.


Omaan hyvinvointiin sijoittaisin 250.000 eurolla:

Olen haaveillut ostavani, osittain oman käyttöön, Lapin laskettelukeskuksesta ison huoneiston. Kriteerit vähintään kolme makuuhuonetta ja sauna. Etäisyys rinteistä, niin että rinteeseen pääsee pienempikin tallaaja varusteissa itsenäisesti. En osaa sanoa, mihin tuo raha riittäisi, mutta lopun ottaisin vaikka lainana, jos raha ei riittäisi isoon huoneistoon. Summasta osa pitäisi jättää kunnon kalustukseen. Kunnon sängyt ja huonekalut. Iittalan astiat. Käyttännössähän tämäkin olisi sijoitus asuntoihin, koska minulla ei varmastikaan ole tarvetta omaan käyttöön koko aikaisesti lomahuoneistolle. Joten vuokraisin osittain huoneistoa.


Puskuriin jättäisin 50.000 euroa.


Loppuyhteenvetona tuo taisi kuitenkin mennä, että osakkeisiin puolet ja asuntoihin puolet. Ja pieni puskuriraha. Olen kyllä aika tylsä ihminen. Enkä oikein osannut miettiä rahasta edes osaa niin että kuluttaisin ihan vaan itseeni. Miksihän näin? En usko, että minulta puuttuu juuri nyt mitään, mikä olisi kuluttamisen väärtti. Tai ehkä ajattelen niin että jos haluan kuluttaa itseeni, niin ihan nykyiset rahat riittävät siihen eikä minun tarvitse korvamerkitä `ylimäärisestä` rahasta kulutukseen. Haaveilen esim. perheen matkasta, mutta sen voin maksaa ihan perusbudjetista, koska koronan takia melkein kahden vuoden ulkomaanmatka rahat ovat vielä käyttämättä.


Miten sinä sijoittaisit miljoona euroa?


#säästäminen 

#sijoittaminen 

#asuntosijottaminen 

#osakesijoittaminen 

#voitinmiljoonaeuroa 


Ota seurantaan myös 

Blogi https://puolimiljoonaapaaomaa.blogspot.com/ 

Youtube https://www.youtube.com/channel/UC84AgT_R1AP28WKBfnneIFw

Instagram @puolimiljoonaapaaomaa Kiinnostaako yhteystyö? Laita sähköpostia puolimiljoonaa.paaomaa@gmail.com Mainostajille https://www.youtube.com/watch?v=JoCe27YB5hI

 

 

* Turvallinen testivoittaja. OK Moneyn pikalaina 50-2100 € tutkimusten paras. Hae linkistä! *

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti