torstai 28. lokakuuta 2021

Päätä etukäteen. Älä ihmettele jälkikäteen.


Budjetoinnin saloja. Kuukausibudjetin voi tehdä monella tavalla.
 

Joku saattaa haluta säästää kaiken ylimääräisen rahan, mikä sattumalta jää ylimääräiseksi. Silloin voi tehdä budjetin, jota noudattaa, jos jaksaa. Siinä budjetti on laadittu niin, että siihen on merkitty kulukohdat ja yksi niistä on myös säästö/sijoitukset. Tässä tavassa säästö makaa kuitenkin koko ajan käyttötilillä ja se on heti valmiudessa kulutukseen siirrettäväksi. Kulutukseen helppo siirtovalmius voi helpommin herkistää rahan käytön kuluttamiseen.


Kunnianhimoisempi tapa budjetoida on se, että heti kuukauden aluksi (tai kun palkka tulee) siirtää ylimääräiseksi budjetoidun osan jo suoraan säästöön, toiselle tilille. Silloin kuukauden pelivara jää tilille ja sieltä on helppo katsoa, onko kuluttamiseen vielä rahaa käyttämättä. Säätö on jo toisella tilillä `turvassa`.


Budjetoinnin toteutus ei aina ole toki yhtä yksinkertaista, vaan noiden kahden välivaiheita löytyy lukuisia variaatioita. Variaatioihin liittyy läheisesti myös vararaha. Onko sinulla säästettynä vararaha yllättäviin pakollisiin menoihin? Vai käytätkö silloin juurikin säästörahoja?


Tapoja on siis monia. Minulla oli kulukuurin aluksi käytössä ensimmäisenä maksuun kiinteät kulut ja sitten oma säästö sijoituksiin ja vasta sitten loppuraha vapautui kulutukseen. Tämänkin lisäksi sain säästöä aina lisättyä, kun en halunutkaan kuluttaa kaikkea kulutukseen budjetoitua rahaa.


Kumpaa tapaa sinä käytät? Säästätkö ensin itsellesi ja vasta sitten päätät kulutustason? Yhdellä pienellä säästön siirrolla voi nostaa säästöprosenttia.


#kuukausibudjetti 

#säästäminen

#sijoittaminen

#asuntosijoittaminen

#kiinteistösijoittaminen

#osakesijoittaminen

#osinko-osake

#taloudellinenriippumattomuus

#arkistasäästöä

#suurperhe

#itsellinenäiti

#omataloushaltuun

Ota seurantaan myös 

Blogi https://puolimiljoonaapaaomaa.blogspot.com/ 

Youtube https://www.youtube.com/channel/UC84AgT_R1AP28WKBfnneIFw

Instagram @puolimiljoonaapaaomaa Kiinnostaako yhteystyö? Laita sähköpostia puolimiljoonaa.paaomaa@gmail.com Mainostajille https://www.youtube.com/watch?v=JoCe27YB5hI

 

 

* Turvallinen testivoittaja. OK Moneyn pikalaina 50-2100 € tutkimusten paras. Hae linkistä! *

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti