keskiviikko 3. marraskuuta 2021

Viisas pääsee vähemällä taloudessakin

 


Kirja-arvio Viisas pääsee vähemmällä taloudessakin, Sammalisto Sampo, Asuinmaa Antti, Kauppakamari, Hansaprint 2021


Luen yleensä kaikki taloudenhoitoa käsittelevät uutuuskirjat. Varaan kirjat lähikirjastoon. Nyt kirjana tuli `Viisas pääsee vähemmällä taloudessakin`. Tämän tyyppisiä oman talouden taloushallinta oppaita suomeksi on kirjoitettu ennen tätä kirjaa jo kymmenisen kappaletta. Silti aina jaksan innostua uudesta talousaiheisesta oppaasta. Kirja kertoi kylläkin samaa matraa kuin aiemmatkin. Varsinaisesti kirjassa ei ollut uutta tietoa, mutta silti tykkäsin kirjasta. 


Kirja on jaettu selkeästi kahteen osaan: omaan taloudenhoitoon ja sijoittamiseen. Lukurakenne on selkeä. Uskoisin, että kirjasta voi juurikin poimia myös pelkästään itseä kiinnostavat kohdat. Esim jos oman talouden hallinta on jo pulkassa ja puutetta pelkästään sijoittamisen aloittamisessa, niin senkun käyttää tiedon vain sijoittamis osiosta hyväksi. Minä luin alkuosan kokonaan, mutta hyppelin tekstissä esim. sijoittamisosioissa ainakin virtuaalivaluutta osion. Aihe ei kiinnosta, niin miksipä käyttää aikaa kyseiseen kohtaan.


Jotkut `opit` kirjassa jotain syystä ärsyttivät. Jonkun ärsytyskynnyksen ylitti kohta, jossa taloudenhoitoon suositeltiin jopa kansalaisopiston taulukkolaskentaohjelmakurssia. Minusta oman taloudenhoito on niin yksinkertaista, että jos ei ole muuhun ikinä tarvinnut taulukkolaskentaohjelmaa elämässään, niin ei sitä silloin tarvita taloudenhoitoonkaan. Talouden voi hoitaa ihan kympin arvosanalla jopa `paperi ja kynä` tyylisesti. Helposta aiheesta ei kannata tehdä liian työlästä ja vaikeaa.


Kokonaisuutena kiva kirja.


#säästäminen #sijoittaminen #viisaspääseevähemmällätaloudessakin #kirja-arvio #lukusuositus #taloudellinenriippumattomuus #lukuharrastus

 

Ota seurantaan myös 

Blogi https://puolimiljoonaapaaomaa.blogspot.com/ 

Youtube https://www.youtube.com/channel/UC84AgT_R1AP28WKBfnneIFw

Instagram @puolimiljoonaapaaomaa Kiinnostaako yhteystyö? Laita sähköpostia puolimiljoonaa.paaomaa@gmail.com Mainostajille https://www.youtube.com/watch?v=JoCe27YB5hI

 

 

* Turvallinen testivoittaja.

1 kommentti :

  1. "Minusta oman taloudenhoito on niin yksinkertaista, että jos ei ole muuhun ikinä tarvinnut taulukkolaskentaohjelmaa elämässään, niin ei sitä silloin tarvita taloudenhoitoonkaan. Talouden voi hoitaa ihan kympin arvosanalla jopa `paperi ja kynä` tyylisesti. Helposta aiheesta ei kannata tehdä liian työlästä ja vaikeaa." Juuri näin !

    VastaaPoista