torstai 1. heinäkuuta 2021

Miten minä sain `halvennettua` elämäni?


Tein elämäni kaikista kustannuksista laskeman. Siitä totesin, että rahani menevät vääriin kohteisiin. Ennen olin esim. laittanut tulovirrat kulumaan kalliimpaan asumiseen Etelä-Suomessa, lapsen päivähoitoon ja työjakkupukuihin. Halusin vapaa-aikaa ja halusin olla kotona lasten tavoitettavissa. Halusin elintasoa alaspäin, että saan itselleni sijoitettavaa pääomaa enemmän, jolloin saan pääoman tuotolla ostettua lisää vapaa-aikaa. Pääoman tuotto korvasi ansiotulon menetyksen. Tämä tarkoittaa, että pääoma tekee töitä ja minä voin olla vapaalla. Yhtälöhän oli muuten loistava, mutta minulta puuttui alkuvaiheessa paljon pääomaa. 


Olisin voinut alkaa pääoman kasvattamisen nollasta ja säästää joka kuukausi palkasta. Olin kuitenkin jo aiemmin säästänyt palkastani paljon. Minulla oli pieni pääoma jo kiinni sijoituksissa (sijoitusasunto). Olin saanut omakohtaisen kokemuksen sijoitusasunnon vuokratuotosta käytännössä.


Minulle hidas aloittaminen ei toiminut. Olin siihen liian kärsimätön. Tein laskemia ja päädyin jouduttamaan sijoituspääoman kasvua. Laskin elintasoa.


Tein isojakin muutoksia omaan elintasoon 

ostin halvemman auton--- sain pääomaa sijoituksiin

jätin vähäksi aikaa ulkomaanmatkat tekemättä--- sain pääomaa sijoituksiin

muutin Etelä-Suomesta Lappiin ja ostin edullisen huoneiston--- sain pääomaa sijoituksiin

tarkkailin kulutustani, en halunut ostaa mitään tarpeetonta--- sain pääomaa sijoituksiin

elin lapsiperheen arkea, rahaa ei kulunut oikeastaan mihinkään--- sain pääomaa sijoituksiin

Jälkikäteen voin miettiä, kannattiko elintason lasku? Kyllä kannatti! Olen saanut kasvattaa omat lapset kotihoidossa. Saan nyt olla yrittäjä ja itse määritellä työpanokseeni käytettävän ajan (nyt 1 h per arkipäivä). Tällä hetkellä sijoismassaani kasvattaa tasaiset vuokratulot ja pienet, mutta tasaiset osinkotulot.


#sijoittaminen #säästäminen #osinko #vuokratuotto #asuntosijoittaminen #osakesijoittaminen


Ota seurantaan myös 

Blogi https://puolimiljoonaapaaomaa.blogspot.com/ 

Youtube https://www.youtube.com/channel/UC84AgT_R1AP28WKBfnneIFw

Instagram @puolimiljoonaapaaomaa Kiinnostaako yhteystyö? Laita sähköpostia puolimiljoonaa.paaomaa@gmail.com Mainostajille https://www.youtube.com/watch?v=JoCe27YB5hI

 

 

* Turvallinen testivoittaja. OK Moneyn pikalaina 50-2100 € tutkimusten paras. Hae linkistä! *

3 kommenttia :

  1. Oliko sinulla entuudestaan joitain siteitä juuri Lappiin ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tuntenut ketään Rovaniemeltä. Olin hakenut jo kahdesti aikuisena Helsinkiin oikeustiedettä lukemaan, mutta jäin molemmilla kerroilla hipomaan rimaa. Päätin, että haluan lisätutkinnoksi oikeustieteen tutkinnon ja Lappiin oli helpompi päästä. Muutin tammikuussa ja vasta syksyllä sain valintakokeen kautta opiskelupaikan. Minulla oli tuolloin ihan pieni vauva eli ajoitus oli juurikin oikea minulle. Olin siis miettinyt että olen kolme vuotta lapsen kanssa kotona (pois vakivirasta) ja halusin siihen pakettiin mielekästä tekemistä vauvan uniajoille. Minulle tuo toimi!

      Poista