tiistai 18. toukokuuta 2021

Yrityksen kustannustuki 3 haettu


Hain yritykselleni Valtionkonttorilta kustannustukea. Kyseessä on koronan kustannustuen kolmas kierros. Minulla ei ole yritykselläni työntekijöitä, vaan olen ihan yksinyrittäjä. Aiemmissa kustannustuissa työntekijöiden puute on rajannut yritykseni pois kustannustuen piiristä eli en ole voinut hakea niitä. Nyt ainakin mediassa mainostettiin, että tukea on suunnattu enemmän yksinyrittäjillekin. Siispä päätin hakea kustannustukea yritykselleni.


Olin yllättynyt, miten helppoa hakeminen oli. Lomakepohja, mikä tuli täyttää, oli selkeä ja osittain jo valmiiksi täytetty verohallinnon yritystä koskevilla tiedoilla. Lisätukena oli koko ajan chat mahdollisuus. Loistavaa palvelua. Chat viestiin vastasi `ihan ihminen` ja vastaus oli niin selkeä, ettei asiaa olisi voinut selkeämmin sanoa (että lisätietolomakkeella voi lähettää tarkentavan tiedon). 


Olin valmistautunut lomakkeen tekemiseen niin, että olin ottanut etukäteen esiin yritykseni talousluvut vertailukaudelta ja hakukaudelta. Pienen mokan olin tehnyt, kun olin laskenut lukuja yhteen kustannusryhmittäin ja lomakkeessa kysyttiinkin luvut kuukausikohtaisesti, joten jouduin purkaamaan hiukan lukuja enemmän takaisin auki. Helppoa oli silti!


Mutta jos koronan lauettua maaliskuussa 2020 yrityksiä alettiin tukea `väärästä päästä` kehittämiseen eli mahdollistaen ulkopuolinen konsulttipalveluidenosto Business Finlandin kautta (tarjoaa innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita, kehittämistuki), niin nyt yli vuotta myöhemmin valtion kustannustuen hakeminen ja kohdistuminen välttämättömiin kustannuksiin, tuntuu todellakin järkevämmältä, vaikkakin suhteessa liian pieneltä. Vaikka suhteessa liian  pieneltä koska, jos kevään 2020 kehittämistuki oli 1,3 mrd euroa ja olikohan niin niin että kustannustukea on jaettu 400 miljoonaa euroa (kustannustuki 1 ja 2 vaiheessa). Mutta näillä mennään, mitä on annettu.


#kustannustuki #yrittäjyys

Ota seurantaan myös 

Blogi https://puolimiljoonaapaaomaa.blogspot.com/ 

Youtube https://www.youtube.com/channel/UC84AgT_R1AP28WKBfnneIFw

Instagram @puolimiljoonaapaaomaa Kiinnostaako yhteystyö? Laita sähköpostia puolimiljoonaa.paaomaa@gmail.com Mainostajille https://www.youtube.com/watch?v=JoCe27YB5hI


*Turvallinen testivoittaja. OK Moneyn pikalaina 50-2100 € tutkimusten paras. Hae linkistä!*

1 kommentti :

  1. On ollut kyllä yrityksillä selvittämistä yritystukien kanssa. Ystäväni yrityksessä hänen lisäksi kaksi työntekijää ja en muista, että saivatko he mitään tukea haettua. Täytyisi kysyä. Ainakin muistan, että konsultin apua he hakivat erikseen liiketoiminnan kehittämiseen digitaalisten palveluiden osalta. Korona antoi oikeastaan vauhtia niiden kehittämiseen ja ilmeisesti hän oli tyytyväinen tähän Martti Mäkiseen konsulttina. Ehkä tästä voisi olla myös apua sinulle mikäli painit yrityksesi digitalisaation ongelmien kanssa.

    VastaaPoista