lauantai 15. toukokuuta 2021

Työelämään tutustuminenPoikani tuli vähän aikaa sitten iloisena kotiin. Hän oli saanut koulusta TET-jakson (TET = työelämään tutustuminen) lomakkeen kotiin ja nyt hän halusi itselleen työelämään tutustumis työpaikan. Minä `täysin fossiilina` ehdotin, että hän voisi tulla tutustumaan minun yritykseen. Poikani nauroi idealleni ja kertoi, että hän olisi kunnianhimoisempi. Hän haluaa mennä kaverinsa kanssa Prismaan töihin. Hän oli sopinut kaverin kanssa pyöräilevänsä Prismaan ja kysyvänsä sieltä TET harjottelupaikkaa. Täytimme siis lomakkeet valmiiksi, minun allekirjoituksineen. Olin ilahtunut pojan omatoimisuudestaan ja olin varma, että paikkaa ei irtoa. 


Parin tunnin päästä pihaan pyöräili vieläkin iloisempi poika. Laput oli täytetty Prisman puolestakin ja poikani oli saanut työsopimuksen allekirjoitettuna. Hän pääsi Prismaan TET harjotteluun. Lisäksi hänellä oli selkeät kirjalliset ohjeet tulevaan työharjoitteluun. Hän saa maskin ja työpaikkalounaan työpaikalta. Töissä pitää olla siistit vaatteet. 


Työharjoittelu oli viikon pituinen ja kesti 6 h /päivässä.


Minä yritin kertoa pojalle työelämän totuuksia, kuten töissä pitää olla aina hyvissä ajoin. Töissä pitää olla aina oma-aloittelinen, reipas ja mahdollimman nopea. Kertasin myös hymyn merkityksen. Sain vaan naurua. Poikani kuulemma tiesi kyllä, miten töissä toimitaan. 


Prisma huolehti hyvin harjottelijoistaan. Pojallani oli kivat esimiehet ja hyllytys ja hinnoitteluhommaa löytyi monelta osastolta. Poikani tykkäsi työstä, vaikka viimeisen päivän jälkeen hän kertoi, että ei kyllä jaksaisi hyllyttää tarvikkeita loppuelämäänsä. Hän sai työtodistukseen kiitettävän kaikista osa-alueista. Kokeilu oli loistava.


Harjottelun jälkeen mainostin nuorille suunnattuja kesätyösetelejä. Lisäksi saimme monia hyviä keskusteluja palkanmäärästä, mihin palkka riittää ja siitä että omien kustannusten eteen joutuu tekemään töitä.


#prisma #tetharjottelu #kesätyöseteli #työelämä


Ota seurantaan myös 

Blogi https://puolimiljoonaapaaomaa.blogspot.com/ 

Youtube https://www.youtube.com/channel/UC84AgT_R1AP28WKBfnneIFw

Instagram @puolimiljoonaapaaomaa Kiinnostaako yhteystyö? Laita sähköpostia puolimiljoonaa.paaomaa@gmail.com Mainostajille https://www.youtube.com/watch?v=JoCe27YB5hI


*Arkadia Rahoitus auttaa sinua etsimään sopivimman lainatarjouksen! Arkadia Rahoituksen kautta löydät helposti ja nopeasti juuri itsellesi sopivimman rahoitusratkaisun eri rahoitusyhtiöiden ja pankkien tarjonnasta. Palvelu on maksuton!*

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti