tiistai 4. lokakuuta 2016

Osakkeet, osakkeet, osakkeet, ei ymmärrä! Nordea.

Osakkeet, osakkeet, osakkeet, ei ymmärrä! Nordea.

En ymmärrä ollenkaan, miten kurssit määräytyvät. Niissä ei ole mitään logiikkaa. Eilen uutisissa (3.10.2016) oli tyytyväisyystutkimusta Nordea pankista. Asiakkaat ovat tyytymättömiä pankkiin. Tai ainakin uutisen mukaan tyytyväisyys olisi ollut laskussa. 

Joten ajattelin tänään, että mitenhän uutinen vaikuttaa kurssiin. 

Minun pankkini on Nordea. Itse olen hyvin kriittinen Nordean suhteen ja jos vaan saan fiksumman (vaikka olisi samanhintainen tai jopa hiukan kalliimpi) tarjouksen uusimmalle sijoitukselleni niin vaihdan miellelläni pankkia.

Minulla on toukokuun alussa 2016 ostettua Nordean osaketta 7,99 ja 8,00 hintaan (760 osaketta). Eli 6073,04 euroa on hankintahinnasta kiinni Nordeassa. Ostin osakkeet osinkotuoton takia. Tai en tiedä, miksi ostin osakkeet. Mutta niitä on on eli osakkeen liikkeet kiinnostivat tämänkin takia.

No mitenhän sille osakkeelle nyt sitten on eilisen (negatiivisen) uutisen jälkeen käynyt? Ihan käsittämätöntä, mutta osake on tietenkin noussut 0,77% (hinta 4.10.2016 klo 13.35 on 9,19 euroa). Olen siis ihan untuvikko osakkeissa ja taas tästä oppineena minun pitäisi pysyä osakesijoittamisesta kaukana. En vaan ymmärrä tuota hinnanmääräytymistä. Ja yleensä jos tuote on sellainen, että jos en ymmärrä niin pysyn kaukana. Onneksi minulla on aikaa melkein vuosi seurata ja ymmärtää osakesijoittamista ja sitten vasta sijoitussuunnitelmani mukaan saisin aloittaa osakeostot suuremmassa mittakaavassa. 

Itse olen plussalla Nordean osakkeilla hankintahinnasta +918,96 eurolla (+15,13 %). 

6 kommenttia :

 1. Häly on hyvä erottaa merkittävistä uutisista. En oikein usko, että kukaan sijoittaja kauheasti tuon tyyppisille tutkimuksille antaa painoarvoa. Kannattaa sijoittaa fundamenttien perusteella, kuten vaikka odotetun osinkotuoton perusteella, ts. saat osakkeen sen todellista, aina kuitenkin subjektiivista, arvoa halvemmalla. Jos meinaat spekuloida niin sitten tulee vaikeaa. Ihan oikealla polulla olet, jatka vaan. Turha noita värinöitä on sen enempää pohtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Ymmärrän että häly on hälyä, mutta kun aina kun luulen, että johonkin suuntaan mennään, niin meno on ollut juuri päinvastaiseen. (Ei ole eka kerta kun spekuloin päässäni suuntaa ja väärin menee). En nyt mitään radikaalia odottanut, mutta jos asiakkaat ei tykkää niin onhan se huono juttu. En siis ole myymässä, kun en tiedä mihin parempaakaan sijoittaisin (ja haluan kokeeksi pitää hiukan painotusta osakkeissa).

   Poista
 2. Nallehan on itse sanonut että tavallinen asuntolainaa hakeva tavis tuo vaan hiekkaa pankin lattialle joten sielä kai tuskin pelätään tavisten mielipiteitä niin kauankun maksavat velkansa...

  VastaaPoista
 3. Kurssimuutokset eivät liity asiakastyytyväisyysmittaukseen, vaan pääomavaatimuksiin. http://www.taloussanomat.fi/katsaukset/2016/10/03/tieto-paaomavaatimuksista-nostaa-nordeaa-porssissa/201610174/170

  VastaaPoista
 4. Itse veikkaan myös, että osa ajattelee uutisten takia kurssin olevan hyvässä ostohinnassa -> kurssi lähteekin nousuun. Mutta tosiaan vaikea sanoa mikä uutinen vaikuttaa jos on samaan aikaan monta. Osallistutko muuten Sijoittajamestari-kilpailuun? Alkoi eilen, vielä ehtii mukaan :) Pääsee testaamaan omaa ennustajan kykyään :)

  VastaaPoista
 5. Minä myin Nordeani kaksi vuotta sitten ja vaihdoin ne Ruotsin kruununjalokiveen, Svenska Handelsbankeniin. En ole katunut päätöstäni.

  VastaaPoista