lauantai 24. maaliskuuta 2018

Hidas, nopea Nordnet

Kirjoitin tammikuun alussa `Osakkeiden osto-ohjelmasta`. Kirjoituksen lopussa mietin, että nyt vaan avaan yritykselle arvo-osuustili. Päätös osakkeiden ostosta alkoi selvitä, kun kirjoitin ajatuksia blogikirjoitukseen. Luulin, että asia (arvo-osuustilin avaaminen yritykselle) on helppoa. No ei ollut. Kuten kirjotuksen kommentteihin heti ilmaantui, yritys tarvitsee LEI tunnuksen. Ajattelin, että tulipa vaikeusastetta. No LEI oli todella helppo hakea ja saada (en kyllä ole maksanut sitä vielä). 

Vaikeus alkoi Nordnetin kanssa. Menin Nordnetin nettisivuille ja ajattelin että heittäen saan tilin auki. Paperit tein tuosta vaan. Tein hakemuksen, tulostin paperit liitteineen ja allekirjoitin kaikki ja lähetin ne perinteisesti postilla. Jostain syystä paperit tulivat myös Nordnetin toimesta kopiona allekirjoitettavaksi kotiin . Eli meillä liikkui samaan ainakaan postissa kahdet paperit eri suuntiin, toiset ihan turhaan.

Sitten alkoi odottaminen. Ja se kesti ja se kesti. Minulle tuli henkilökohtaiseen Nordnet järjetelmään lisätietopyyntö yritykseni hakemuksesta. Soitin asiakaspalveluun kuten pyynnössä pyydettiin, kerroin tunnistenumeron. Minulle kerottiin, että Nordnet haluaa tietoa vuokraustoiminnastani. Lähetin taseen ja tuloslaskelman. Odotin ja odotin. Pyydettiin lisää lisätietoja. Toimitin kirjallisesti selvityksen vuokraustoiminnasta ja vuokrasopimukset. Odotin. Odotin. Kohta on kestänyt kaksi kuukautta ja arvo-osuustilitietoja ei ole minulla. Odotan niiden saapuvan postissa alkuviikosta. Soitin asiakaspalveluun alku viikosta ja tili on kuulemma jo hyväksytty ja avattu, mutta minä saan tiedot postissa. Posti oli lähtenyt kuulemma jo viikkoa ennen Sveitsistä eli jos tiedot tulevat alkuviikosta postissa niin tieto on kulkenut vaivaiset pari viikkoa.


Hyvää osakkeiden ostoaikaa mennee hukkaan... tämä on vitsi, sillä minä olen tutkaillut parin yhtiön osakkeita, ja niiden myyntihinta on vaan laskenut. Eli hyvä minulle. Lisäksi minulla ei ole hirveää hinkua osakeostoksille. Mutta yhden osakeoston kyllä teen heti kun tunnukset saapuvat.

*www.tulikulma.fi *

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti