perjantai 29. syyskuuta 2017

Viiden lapsen äiti ryhtyi sijoittamaan, nyt koossa lähes 600 000 euron varallisuus

'Viiden lapsen äiti ryhtyi sijoittamaan, nyt koossa lähes 600 000 euron varallisuus: 'Halusin olla lasten kanssa kotona'.' Minusta oli haastattelu Me Naiset lehdessä. Haastattelu löytyy täältä.

Ennen haastattelua mietin asioita, joita haluaisin haastattelussa painottaa. Sellaisia asioita olivat mm.

1. Inspiraatio ja kannustaminen. Jokainen perusterve voi saavuttaa taloudellisen riippumattomuuden kartuttamalla varallisuuttaan. Uskon, että jos minä saavutin taloudellisen riippumattomuuden, niin se on kaikille perusterveille mahdollista.


2. Taloudellisen riippumattomuuden tavoittelun idea. Ylijäämäinen talous ja ylijäämän sijoittaminen. Kuluta vähemmän kuin tienaat. Todella helppoa. Jos sinulla ei jää säästöön mitään, niin elämäntyylisi on liian kallis sinulle. Vähennä kulutusta.

Turvallinen testivoittaja. OK Moneyn pikalaina 50-2100 € tutkimusten paras. Hae linkistä! *

3. Pääoma voi alkaa todellakin tehdä töitä puolestasi, silloin kun sinä olet vapaalla. Mahdollista kaikille. Toimii. Ihan mahtava juttu!


4. Unelmoi suuresti, silloin voit saavuttaa unelmasi!


Toimittaja kirjoitti minun mielestä oikein hyvän jutun. Painopiste oli perhekeskeisempi mitä olin itse miettinyt. Kotiäitiyttä mitenkään väheksymättä, koen kuitenkin ehkä haastattelua enemmän, että olen pääomasijoittaja. Kotiäitiys ja sen rahoittaminen pääoman tuotoilla on minun juttu nyt, koska minulla on nyt pieniä lapsia. Aion sijoittaa ja elää varallisuuteni tuotoilla pikkulapsi vaiheen jälkeenkin. Kotiäitiys on ihan mahtavaa, mutta niin on pääomasijoittaminenkin. Ja kaikista mahtavinta on, että ne voi yhdistää. Win-win!Jos tulit blogiini ensimmäistä kertaa ja sinua kiinnostaa mm. kirjoitukset taloudellisesta riippumattomuudsesta niin valitse blogin ihan oikeasta laidasta, aika alhaalta tunniste 'taloudellinen riippumattomuus' ja sinulla on kaikki sen aiheen kirjoitukset listattuna. Vastaavasti jos sinua kiinnostaa joku muu aihe, esim. varallisuus niin sen aiheiset kirjoitukset saat kun valitset saman nimisen tunnisteen.

* Glorian Koti avaa ovet Suomen kauneimpiin koteihin ja vapaa-ajan asuntoihin. Tutustu nyt ajankohtaisiin sisustusuutuuksiin sekä tuleviin trendeihin. Glorian Koti on lehti Sinulle, joka rakastat sisustamista!

*Turvallinen testivoittaja. OK Moneyn pikalaina 50-2100 € tutkimusten paras. Hae linkistä!*

16 kommenttia :

 1. Ei ole vaikea veikata millaisia kommentteja tuo artikkeli keräisi esimerkiksi Iltalehden sivuilla :D

  Tuo oli aika hyvin kirjoitettu sinänsä, että siinä myönnettiin suoraan miten suuresti vaikuttaa siirtyminen Helsingin ulkopuolelle. Itselleni ainut kysymys joka tuosta voisi herätä on puolison tulojen vaikutus varallisuuden kasvattamisessa sekä ehkä se, että millä se ensiasunto Helsingistä on rahoitettu, jos siitä on myydessä jäänyt reilusti rahaa käteen tarkoittaa se sitä, että lainan osuus asunnon hinnasta on ollut normaalia asunnonostajaa pienempi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Ensiasunnon olen maksanut ihan palkkatuloilla. Olin käynyt valmistumisen jälkeen vuoden-pari töissä ja säästänyt koko sen ajan ensiasuntoon. Ensi asuntoni oli ostettaessa todella edullinen. Sitten kun asunto oli alla ja se oli niin IHANA, halusin säästää siihen vielä enemmän eli kaikki säästöni joka kuukausi upotin asunnon ylimääräisiin lainalyhennyksiin. Kun möin asunnon, ei siitä lainaa tainnut paljoa olla enää jäljellä. Ja tuossa välissä asunnon arvo nousi ihan kivasti. Asunnon arvonnousu oli ihan tuuria, mutta toki säästin siihen säännöllisesti koko ajan.

   Poista
 2. Mun mielesta tollaiset artikkelit on pelkkaa ajanhukkaa lukea.

  Mua kiinnostaa se miten sa saavutit nykytilanteen jotta ma voisin kopsata sua.

  VastaaPoista
 3. Kerrankin mielenkiintoinen artikkeli naisten lehdessä! No joo, en voi väittää, että tietäisin onko sielä yleensä hyviä artikkeleja, kun ei tule niitä paljoo lueskeltua :)

  VastaaPoista
 4. Loistava kirjoitus ja mielestäni kannustavasti kirjoitettu. Tässä vielä harjoitellaan miten sen talouden saa ylijäämäiseksi ja yritetään räpiköidä :) On kyllä hienoa lukea miten nopeassa ajassa olet tuohon tilanteeseen päässyt jos lähtötilanne on ollut se ettei mitään pesämunaa ole ollut. Yritän tulla perässä ;)

  VastaaPoista
 5. Mikä on koulutuksesi? Mielenkiinnosta kyselen. Toivottavasti itse saavutan samanlaisen tilanteen iässäsi!

  VastaaPoista
 6. Wau, kiitos että kerroit itsestäsi lisää! Kannustava kertomus.

  VastaaPoista
 7. Minustakin hyvä veto, että avasit hieman taustaasi ja tosi asiallinen oli tuo lehtijuttu. Vaurastuminen ei suinkaan ole vain sinkkumiesten etuoikeus ja esikuvia tarvitaan aina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, jokaisella on käsissään vaurastumisen mahdollisuus. Kiitos kommentista!

   Poista
 8. Olen lukenut blogiasi jo aiemminkin ja ollut varsin vaikuttunut saavutuksistasi, nyt ohjauduin lehtijutun kautta blogiisi ja oli hauskaa tajuta, että oletkin nainen! En muista, että sukupuolesi olisi aiemmin tullut esiin, ainakin itse olin ajatellut sinut toisen sukupuolen edustajaksi ja siksi tämä uusi tieto olikin varsin miellyttävä yllätys! :) Hienoa kuulla kuinka naisetkin ovat onnistuneet tavoitteissaan!

  VastaaPoista
 9. Olen samalla kannalla edellisen anonyymin kanssa. En edes ajatellut että olisit nainen vaan omaa tyhmyyttäni oletin jotain. Oletin että olet hiukan pehmeämmillä arvoilla oleva mies. Äh, mitä sitä selittelemään tai mitä sillä on edes väliä. Pääasia että blogisi on mahtava! Samoin juttu oli mahtava. Aiemmin diggailin Saituria ja Pohattaa nyt olen seuraillut sinua. Kopioin jopa aloitussivun Sijoitusvarallisuus -graafin itselleni, omilla luvuilla: tavoite 2029 740000 OPO ja 400000 VPO. Iso kiitos!

  VastaaPoista