maanantai 10. huhtikuuta 2017

Talousbloggari tajusi, että säästää liikaa!!!

Vuosi talous bloggarina. 100 blogitekstiä kirjoitettu. Perustin blogini vuosi sitten. Ennen perustamista olin lukenut säännöllisen epäsäännöllisesti talousblogeja. Sain niistä aina hieman inspiraatiota. Sitten päätin, että haluan myös keskustella taloudesta. Anonyyminä voi toki kommentoida toisten blogeja ja saada aikaan keskustelua. Mutta halusin että minut linkitetään itsenäisenä keskustelijana yhteen henkilöön. Perustin blogin. Koen että olen päässyt hiukan piireihin.

Mitä ovat vuoden kokemukset talousbloggarina, kannattiko?

Minulla on hyvin ristiriitainen suhde rahaan. Vieläkin. Aina välillä ymmärrän sen. Mutta nyt kun olen alkanut kirjoittamaan rahasta ja taloudestani niin minulle tämä matka on avannut jotain päässäni. Ajattelin aloittaessa, että saan tällä talouden tavoitteen selville ja alan suuntaamaan katsetta sitä tavoitetta kohti. No, niin ei käynyt.

Nyt kun olen vuoden varallisuudestani kirjoittanut olenkin alkanut ajatellut asiaa aivan päin vastoin. Olen tajunnut, että minulla on ollut kulutusnyörit tosi tiukalla. Se ei ole kyllä mitenkään ollut huono asia, saatikka että se olisi haitannut silloista elämää. Mutta nyt ote on siis livennyt, kun olen antanut sen livetä. Ostin pari päivää sitten ns. kalliit kodinkoneet (yksi kone hajosi, niin ostin sen kanssa sitten koneita toimivankin tilalle). Lasku 1600 euroa. Lisäksi yllätysostoksena kotiin tuli ihana Peak performance takki. 

Jos olisin jatkanut elämää ilman blogia, uskoisin että olisin saannut säästettyä enemmän. En ollut silloin jaksanut laskea, onko minulla varaa törstätä. Ja siksi en oikeastaan ostanut mitään. En ole vieläkään vuoteen saanut laskettua niitä laskemia mitä silloin aloittaessa mietin, mutta jotain olen kuitenkin laskenut, koska olen päätynyt, että saan törsätä enemmän. Minulla on siihen varaa. Vuoteen olen siis käynyt pari kotimaan matkaa, yhden ulkomaan matkan, ostellutkaan kalliita tuotteita (näihin muka kalliisiin tuotteisiinkin on mennyt vaan noin 2000 e ylimääräistä). Lisäksi olen syönyt hyvin (lisälaskua ehkä 100 e kk eli vuodessa 1200 euroa). Noistakin lisälasku on vuoden osalta vain alle 10000 euroa.

Eli vuosi bloggarina on ollut tavoitteen osalta huono. Mutta ei sekään harmita. Minulla on tullut muita tavoitteita tai oikeastaan niin päin että poistan laskematavoitteet kokonaan. Teen tileille piakkoin uuden järjestelyn:

KÄYTTÖTILI ja sen koko summan saan aina törsätä (olisko ollut 1788 e tuloja ja lisäksi toisesta paikasta tuloja noin 600 e, mutta tältä tilitä pistän maksuun myös noin 600 euroa asumiskustannuksia, joista taitaa jopa 500 euroa olla lainanlyhennystä eli varallisuuden kasvua)

SÄÄSTÖTILI pikkuroposet aina tänne, esim firmalta nostamani palkka/kilometrikorvaukset voisi olla noin 15000-35000 euroa per vuosi.

VUOKRATILI perus vuokran pyöritykseen, tulot ja menot täältä

RAKENNUSHANKE TILI 

Lähinnä tuo järjestely tarkoittaa että eriytän rakennushankkeen omalle tilille, mutta myös sitä että en yritä säästää käyttötililtä (ennen olen ottanut sieltä ensin säästettävät auotmaattisiirtona ja käyttänyt loput, nyt teen asian niin että saan törsätä kaiken). En silti usko että kulutustottumukseni muuttuvat. Vaikka olen kuluttanut vuodessa paljon ennemmän kuin normaalisti, olen silti todella tyytyväinen saatuun varallisuuden kasvuuni. Sen laskenkin seuraavaan kirjoitukseen.

* Rodos - suorat lennot alk. 230€ Matkusta esim. 17.7.-25.7. Hinta sis. laukut.

2 kommenttia :

  1. Pidän hyvänä, että joka tapauksessa olet kyseenalaistanut toimintaasi ja mahdollisesti saanut uusia näkökulmia :) Suuntaan tai toiseen. Hyvältä taloutesi ja vapautesi joka tapauksessa vaikuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä minun 'törsääminen' ei todellakaan haittaa. Minua ei harmita mitenkään päin että ote säästämiseen on lipsunut. Olen säästänyt pari vuotta tuohon rakennushankeeseen ja se on ihan huipputulos mikä siihen säästöön eli sijoituksen omaksi pääomaksi on tilillä. Nyt annan itselleni luvan nauttia tai olen jo antanutkin (ostin jo sen uuden kylpyläloman ja nyt alan katsella netistä uutta suorakaidetrampoliinia, no ensi juon kahvit...).

      Poista