lauantai 25. helmikuuta 2017

Sijoitushanke käynnistyköön!

Viikko on mennyt hermostuneena. En tiedä mikä on nyt mättänyt. Haluan aloittaa rakennushankkeen, mutta silti se on stressannut. Oikeasti siinä ei siis ole mitään stressattavaa.

No annoin mieleni mennä, mitä reittejä vaan. Lopputulos on selkeä. Oma pankki jousti lainatarpeessa niin, että sain lopulta sieltä hieman kokonaisuutena edullisemman tarjouksen. Säästö on toisen pankin tarjoukseen nähden noin 500 euroa vuodessa edullisempi. Eli en vaihda pankkia. Aluksi Nordealla oli ehtona että myyn osakkeeni, joita siis en silloin halunnut myydä, mutta joka möin kuitenkin ihan vaan oman pään selkeyden takia. Eli se ehto ei ollutkaan kannaltani kriittinen. Lisäksi Nordean tarjouksessa minulla olisi pitänyt olla puolet omaa pääomaa yhdellä tilillä ennen kuin rakennushankkeen voi aloittaa. Nyt sain Nordealta hiukan enemmän velkapääomaa (23000 euroa enemmän). Tarkistin myös Nordealta, että uskallanko jo allekirjoittaa rakennuttamissopimuksen, kun heidän kanssa laina ei ole paperilla. Sain vastauksen, että voi allekirjoittaa sopimuksen (koska minulla on kirjallisena sähköpostissa heidän lainalupaus).

Eli alan henkisesti valmistautua, että maanantaina ostan sen rakennuttamishankeen. Ja yllättäen ei stressaa enää ollenkaan. Ulkona paistaa aurinko. Lenkille? Vai menisinkö vaan päiväsaunaan? Molempi parempi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti