sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Miksi joku käyttää kiinteistönvälittäjää?

Miksi joku enää käyttää kiinteistönvälittäjää?

Tällä viikolla tuli kyllä taas hyvä päätös käräjäoikeudelta. Kiinteistönvälittäjä tekee virheen, myyjä vastaa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701302200062253_uu.shtml


'Käräjäoikeuden mukaan Rehnien käyttämän välittäjän olisi pitänyt välittää tämä tieto ostajaehdokkaalle ennen kaupan tekemistä. Lopullinen vastuu on myyjillä eli Rehneillä.

-Myyjät vastaavat ostajalle myös siitä, mikäli heidän käyttämänsä välittäjä syyllistyy tiedonantovelvollisuuden laiminlyöntiin. Laiminlyönnin voidaan lainaosuuden suuruus huomioon ottaen olettaa vaikuttaneen kauppaan, käräjäoikeus toteaa.'

Mitä lisäarvoa kiinteistönvälittäjä antaa, koska myyjä kuitenkin vastaa kiinteistövälittäjän virheestä? Hirveä homma myyjällä kun kiinteistönvälittäjä tekee virheen, ensin käräjöidä ostajan kanssa ja sitten varmaan vielä itse kiinteistönvälitysliikkeen kanssa. Asia on kyllä helpoin hoitaa itse. Säästyy vaivalta ja aikas paljon halvempaakin...

5 kommenttia :

 1. Asiahan menee niin, että myyjä vastaa aina ostajalle virheestä, ja välittäjä on vastuussa myyjälle. Myyjä voi tässä tapauksessa hyvinkin saada korvauksen välittäjältä.

  Toki ihmettelen sitä, miten käräjäoikeus on päätynyt siihen että tuo summa on "vaikuttanut kauppaan". Kyse on kuitenkin alle 1,5% koko kauppahinnasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. '...ensin käräjöidä ostajan kanssa ja sitten varmaan vielä itse kiinteistönvälitysliikkeen kanssa.'

   Onhan tuossa ihan hirveä homma myyjälle. Maksat maltaita välityksestä ja saa mitä saat. Eli mikä on se lisäarvo jonka kiinteistönvälittäjä antaa?

   Poista
 2. Itsellänikin on tilanne, jossa kiinteistövälittäjän virheen vuoksi myyjä on joutunut selvittämään, onko myyty muuta kuin piti. Eli välittäjä ei ollut selvillä siitä, mitä kaikkea kiinteistöön kuului ja missä menivät tontin rajat. Ja kun kaiken kukkuraksi naapuri on se, joka tässä vaatii itselleen jotain, kun hänen mukaansa naapurin tonttia on myyty pois. Vielä ei tilanne ole ratkennut mihinkään suuntaan, mutta mielenkiinnolla seuraan tilannetta, koska jos joku jotain maksaa, se en (toivottavasti) ole minä. Vaikka minä sen tontin ostinkin. Mielenkiinnolla pääsen katsomaan, mitä välittäjä/myyjä/naapuri/rakennustarkastaja tämän kanssa päätyy tekemään.

  Skorpiotar
  pennistamiljoonaksi.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Hyöty välittäjästä suhteessa hintaan on mielestäni vähäinen. Lisäksi valitettavan moni välittäjä on joko huono myymään tai huonosti perillä kohteesta, jolloin normaalijärkinen asunnonomistaja pääsee helposti parempiin tuloksiin myymällä itse.

  VastaaPoista