lauantai 10. joulukuuta 2016

Tulojen lisääminen varallisuuden kasvattamisessa

Tulojen lisääminen 

Olen itse vastustanut tulojen lisäämistä omana varallisuuden kasvatus keinona. En ole halunnut myydä vapaa-aikaani, koska ainakin minulla varallisuus kasvaa, jos annan enemmän vapaa-aikaani varallisuuden kasvatukseen. Minulla taloudellinen riippumattomuus on juurikin vapautta olla koko ajan vapaalla (käytännössä haluan rauhalliset aamut kahvikupin kanssa ja aikaa vaan olla, lukea ja lenkeillä... Ei maksa mitään).

Päätin kuinkin nyt myydä vapaa-aikan kuukaudeksi pariksi. Päätös ei liittynyt rahan tarpeeseen, vaan haluun nyt saada varallisuuden kasvussa pyrähdys.

Aloitin projektin jo marraskuun puolella ja olen saannut jo työskentelystäni korvausta marraskuussa osan, noin 7100 euroa. Nyt joulukuussa odotan, että saan myyntiä ainakin noin 31070 euroa. Lisäksi tammikuusta on tulossa myynnin osalta hyvä. Tammikuussa myynti on nyt 7800 eurolla osaamista. Tammikuun osalta odotan vielä lisämyyntiä. Nämä ovat siis lisätuloja, normaalien 'pääomatulojen' päälle. Eli saan ehkä enemmän tuloja yli 45000 euroa parin kuukauden puolikkaan päivän tekemisestä. Toki tuosta lähtee vielä menot ja verot, mutta jos arvioisi että menoja on ihan maksimissaan 7000 euroa, niin tuosta jää silti voittoa brutto 36000 euroa. Riskiä tuohon liittyy että en saakkaa tuota myyntiä, mutta itse katson sen jo melkein varmaksi.

Alan kääntää kelkkaani ja kannatankin työn lisäämistä. Ennen olen kannattanut vain menojen vähennystä (joka toimii hyvin tiettyyn pisteeseen asti).

Lisäksi olen ihan varma, että jos olisin ollut päivätöissä, en olisi onnistunut ajattelemaan niin luovasti enkä olisi tajunnut, että voin virtauttaa kyseisen rahavirran omaan tilipussiin. Taloudellinen riippumattomuus mahdollistaa minulle kyllä paljon.

6 kommenttia :

 1. Voitko avata hieman lukijoille miten onnistuit saamaan tuollaista myyntiä? Jokainen voisi varmasti oppia sinulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsitkö piireihin edellisen työurasi aikana vai oletko vain tavannut näitä kavereita jossain alan seminaareissa?
   Myytkö palveluja vai fyysisiä tuotteita?
   Puhutaanko nyt yksityishenkilöistä vai firmoista asiakkaana?

   Poista
  2. En tee ihan alani hommia tässä projektissa. Huomasin vaan markkinoilla pienen puutteen ja tein siihen palvelun. Ja olen nyt saannut sitä myytyä. Pääyhteistyökumppanini ovat yrityksiä, jotka jälleenmyy yrityksille ja yksityiselle. Yritykset on löydetty ihan sattumalta netin ihmeellisestä maailmasta. Eli ei entisistä työkuvioita/osaamisesta/koulutuksesta. Toisaalta uskon myös itse palveluun eli en myy huonoa. Sillä nyt vaan sattuu olemaan ihan hyvä hinta. Ainakin nyt. Huomenna kaikki voi olla tosin, mutta nautin nyt tästä huumasta. Vaikka uskon kyllä, että palveluntarve vaan kasvaa. Mutta minun intressi on tehdä vain silloin tällöin projekteja, haluan elämääni vapaa-aikaa...

   Poista
 2. Waude, taidat olla ihan oman alasi huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en todellakaan ole. Niin hämmästyttävää kuin se onkin niin olen ihan peruskiven tallaaja. Eli kyllä se on niin että ainoa rajoite on 'minä itse'.

   Poista
 3. Usein ihmisen menestymisen esteenä on juurikin tuo "minä itse". Eli ihminen ei anna itselleen mahdollisuutta onnistua, koska pelot.

  Minun korvaani sinun tilanteesi kuulostaa todella hyvältä, ja ennenkaikkea mielenkiintoiselle!

  VastaaPoista