keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Yksiön osto ohi sijoitussuunnitelman

Ostin viikko-pari sitten yksiön. Sijoitussuunnitelma ei todellakaan sisältänyt vanhan, kaukana keskustasta olevan yksiön ostoa. Mutta! Tämä oli vaan niin kiva ja mahtavat maisemat. Joten sivuutin suunnitelman ja päätin että saan tämän ostoksen. Ja kun halvalla sain. Muuten ydinmottoni on ollut asuntosijoittamisen ykkösmantra 'sijainti, sijainti ja sijainti'. Mutta tämä poikkeus vahvistaa säännön. 

Nyt aikani on mennyt sen asunnon laittoon. Asunto alkaa olla kunnossa. Huh! Huh! Olen tullut sekä hitaaksi että laiskaksi. Ennen en olisi edes miettinyt että tuossa on hommaa. Nyt laskin tunteja. Ja sain kyllä aikaa palamaan. Mutta kiva siitä asunnosta tuli.

Joitain mutkia tuli matkaan. Edellisen omistajan mukaan saunan kiuas oli kunnossa, mutta ei se kiuas kyllä lämmennyt yhtään. Ostin uuden kiukaan. Lisäksi asunto oli todella siivottomassa kunnossa. Tämän toki tiedoston jo ostaessa. Pesuhuoneen liukuseiniä ei varma oltu pesty ikinä. En kyllä niistä ihan kaikkea kalkkia saannut irti, mutta aika hyvä niistä tuli. Kokeilin neljää ainetta, mutta ihmesieni oli silti paras. Uunipelleistä sain kaksi hinkattua asialliseksi, yksi meni roskiin. Uuniritilästä tuli kuin uusi. Ja uuni on nyt kuin uusi. Ja positiivisena plussana oli integroitu astianpesukone. Kävin katsomassa asunnon kiireellä ja koko kone jäi silloin huomaamatta. Katsellessani keittiönkaappeja auki, uunituoreet avaimet kädessä, alakaappi olikin astianpesukone.

Yksi led valo on vielä pimeänä. Ja kaupan mukana tullut sähkögrilli puhdistamatta. Muuten on nyt valmis.

Päätin vuokrata asunnon kalustettuna ja suuntasin peräkärryllä Ikeaan. Vaikka tämä ei ole maksettu mainos, niin siellä kyllä toimii kaikki. Sain kalusteet edullisesti, JA KAIKKI MUKAAN. Piipahdin ennen reissua toisessakin huonekalukaupassa, niin sohvaa olisi pitänyt odottaa kolme viikkoa. Toki jonkun kalliimman olisin ehkä saanut nopeammin. Aika on rahaa. Yksi ajo Ikeaan ja kaikki tuotteet kärryyn, kaikki tuotteet asuntoon, VALMIS! Ja ennen olisin napissut Ikean tuotteiden kokoamisesta. Kyllä ne on tosi näppäriä koota.

Yksi vuokrauspätkä jo firmalle sovittu vähän ajan päästä ja siitä rahat tilillä.

Kyllä tuli hyvä. Eli kaikki hyvin toistaiseksi. 

2 kommenttia :

  1. Vau onneksi olkoon projektin loppuun saattamisesta ^^

    VastaaPoista
  2. Minulla taitaa jäödä ikuiseksi haaveeksi nuo sioitusasunnot, vaikka kaikella matematiikalla ne ovat varmasti kannattin sijoitus.

    Joko olet viokralaisen löytänyt?

    VastaaPoista