lauantai 19. marraskuuta 2016

Mikä tekee minut onnelliseksi?

Mikä tekee minut onnelliseksi? Entä sinut?

Onnellisuus on hyvin henkilökohtainen asia ja siinä on kyse paljolti asenteesta. Itse uskon, että pelkällä asenteella voi tehdä hyvin paljon, että omasta elämästä tulee onnellisempi. Saman asian voi nähdä positiivisena tai negatiivisena. Tiedätkö sinä ihmisiä, joilla on harmaat lasit päässä ja kaikki näyttää negatiiviselta, jopa selvästi positiiviset asiat. Itse jopa välttelen negatiivisia ihmisiä, negatiivisuus tarttuu. 

Minut tekee onnelliseksi.

1. Hymy

Hymy pelastaa pahassakin paikassa. Jos olen jostain täysin eri mieltä, voin silti hymyillä.

2. Kauniit ja ystävälliset sanat

Olin joskus ostanut suomalaiseen makuun aika värikkään vaatteen suomalaiselta valmistajalta. Minä tulin siitä onnelliseksi kun se oli minun päällä (tulen vieläkin onnelliseksi). Olin ruokakaupassa, miettimättä sen kummemmin miltä näytin tai mitä tein. Pakkasin kassalla tavaroitani ja huomasin että kassajonossa 50 v. nainen katsoi koko ajan. Vähän ihmettelin, mutta ajattelin että takanani on joku hänen tuttu. Lopulta otin jo ostoskassia käteen ja yllättäen nainen oli tullut erikseen kassajonon läpi ja kertoi minulle että minulla on 'ihana vaate'. Häkellyin täysin ja mietin että mitäkähän lumput minulla on päällä (en siis kauheasti mieti mitä päälleni laitan). Onneksi tajusin sentään kiittää. Ihan vaan vieraan ystävälliset sanat saivat minut monena päivänä onnelliseksi. 

Eilen olin ostoskeskuksessa ja odotin käytävällä Soneran asiakaspalvelu vuoroani. Vanha pappa tuli kysymään kelloa. Kerroin kellon ajan ja pappa kiitti ja kaivoi Marianne karkin taskustaan ja hymyili. Jälkikäteen harmittelin, että miksi olin niin kiinni vuoronumerolapussa, olisin ihan hyvin voinnut pyytää papan kahville. Ei häntä kellonaika kiinnostanut. Hän halusi vaan jutella. Itse haluan olla juuri Marianne-karkki tarjoilija vanhus.

Olen lisännyt kauppaostoksiin ja muihin kohtaamisiin tarkoituksella todella ystävälliset sanat. Yleensä ihmiset voivat olla tosi tylyjäkin asiakaskontaktissa, vaikka tarvetta ei ole. Tulen itsekin hyvälle tuulelle, kun olen muille ystävällinen.

2 kommenttia :

  1. olet ihana! =) tulinpa itsekin niin hyvälle mielelle tästä! ^^

    VastaaPoista
  2. Mukava teksti. :) Pitää alkaa itsekin harrastamaan enemmän toisten kehumista, huomaan nimittäin monesti tuijottavani jos näen jollain juurikin "ihanan vaatteen", mutten välttämättä sano mitään. Tykkään sun blogista, jään mielenkiinnolla seuraamaan ja tsemppaamaan sinua tavoitteesi saavuttamisessa!

    VastaaPoista