sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Käytetyn tavaran myynti

Olen ihmetellyt ihmisiä, jotka jaksavat myydä tavaroita kirpputoreilla tai huuto.net tai muissa nettipaikoissa. Hirveää ajanhukkaa. Missä pihvi? Eihän se voi kannattaa, suhteessa menetettyyn aikaan. Myönnetään, minulla on ollut asennevamma. Nyt asiaan on tullut muutos. Pistin nettiin myyntiin pari sähkölaitetta 50 e hintaan ja toisen 25 e hintaan. Ilmoituksen tekemiseen meni 5 min per tuote (sisälsi kännykkäkamera kuvat). 

Lisäksi mietin, että yritän myydä hirveännäköisen (täysin käyttämättä minulla) huvimajan mökin pihalta. Se tuli kiinteistökauppojen mukana ja sillä ei ole mitään arvoa minulle. Minusta se on ruma ja ihan väärässä paikassa. Mutta on suht hyvässä kunnossa ja siirrettävissä oleva. Kun menen ensi kerran mökille, otan kuvat ja laitan huvimajan www.huuto.net sivuille myyntiin 200-400 e hintaan. Hintavertailussa huomasin että jotkut pyysivät samanlaisista jopa 2000 euroa ja ne oli yhtä hirveännäköisiä 8-kulmaisia rumiluksia.

Jos saan nämä testimyynnit myytyä, niin ai että alan tehdä kauppaa. Odotukseni eivät ole kyllä suuret, mutta koukku on nyt heitetty. Pienistä puroista kasvaa suuri virta...

17 kommenttia :

 1. Niinpä niin. Itse heitin myös aiemmin roinaa surutta roskiin, kunnes huomasin että vaikka minkälainen, ehjä tavara menee kaupaksikin, vaikka se itsestä tuntuisi ihan roskiskamalta. Tavaran kierrätyskin tuntuu mielekkäämmältä kuin roskiin sullominen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla tavara on mennyt surutta hyväntekeväisyys kirpputoreille. Mutta uskon, että jos saan itse tavaran vaivalla myytyä, niin en ehkä osta mitään tavaraakaan niin paljon. En omasta mielestä osta paljon, mutta olen nyt miettinyt, että miksi kaapit ja varastoni ovat sitten täynnä tavaraa. Ristiriita on suuri ja säästömahdollisuudet ovat suuret.

   Poista
 2. Erittäin hyvä projektikokeilu! Itsehän pelkästään viimeisen puolen vuoden aikana tienasin kirppiskaupoilla melkein tonnin verran massia, joilla maksoin kaksi luottokorttia pois ja täydensin Aspia.
  Vaikka välillä kauppojen perässä juoksentelu ärsyttikin, koin sen niin, että nettiin tavaransyytäminen tapahtui samalla kun muutenkin notkuin netissä ja suurin osa kaupoista tehtiin näppärästi työmatkalla tai ruokakauppareissulla. Jotkut haettiin kätevästi kotiovelta, jolloin aikaa tuhraantui pari minuuttia. Samalla hima koki suuren parannuksen ja nyt esimerkiksi siivoaminen on paljon helpompaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä hyvin, jos olet saannut kokonaisia luottokorttilaskuja maksettua. Selkeyttää kirjanpitoa ja henkistä puolta. Onnittelut.

   Poista
 3. Taidan innostua tästä myynnistä. Sain jo ehkä kaupat 50 e sähkölaitteesta. Ostaja tinki 40 e hintaan ja tulee illalla hakemaan... Katsotaan tuleeko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen 40 euroa rikkaampi. Laitoin kaksi lisätuotetta myyntiin 15 ja 20 e hintaan. Mitenhän niiden käy?

   Poista
 4. 15 e rikkaampi. Kaupat tuli 10 min ilmoituksen laiton jälkeen ja noudettiin tuntiin. Loistavaa. Mikä mäntti olenkaan ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 25 e rikkaampi, lisäsin tuotteet 25 e, 30 e ja 35 e.... Kyllä se on kauppa joka kannattaa.

   Poista
 5. Noniin hienoa, itsekin tänään lopetin kirppispöydän vuokran ja myin kaikenkaikkiaan 2vkossa 261,65e. Voittoa tuli pöytävuokran ja siskojen myynnin erittelyn jälkeen 187e. Se on kauppa mikä kannattaa näemmä..

  VastaaPoista
 6. Aika hyvän alun olet saanut käytetyn tavaran myynnille. Me olemme myyneet tarpeetonta tavaraa ulkomaille muuton takia, isompaa ja pienempää, tähän mennessä olemme saaneet noin 400e. Nyt on myynnissä hieman isompia huonekaluja yms. joten toivottavasti muuttokassa suurentuu huomattavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ne myynnit sitten tyssäsi. Sain vielä 10 e yhdestä tuotteesta, mutta pöljyyksissäni nostin hintoja liian korkealle. Ja mökiltä unohdin kamerakuvan ottaa. No menen sinne viikkoon uudelleen, jospa silloin muista ottaa kuvat ja saan huvimajan myyntiin. Se olisi huvimaja sesonki nyt.

   Poista
 7. Moi! Käytetystä ja tarpeettomasta tavarasta on toki hyvä päästä eroon rahaa vastaan, mutta hieman provosoiden on kysyttävä miksi kirjoitatte tienaamisesta tai kaupan tekemisestä? Tappiolla myyminen on harvoin tienaamista. Nimim. Viimeksi ostanut elektroniikkaa 6 vuotta sitten

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tämä taida tienaamista olla. Mutta näiden tavaroiden arvo on minulle nolla tai jopa negatiivinen (vievät tilaa varastossa tai ovat rumia). Vaihtoehto olisi lähinnä roskis tai lahjoitus. Olen silti positiivisesti yllättynyt, että näistä saa rahaa. Lähinnä itseäni kiinnostaa vaihtoehtoinen ajankäyttö, saisinko 'tienattua' tällä ajalla jossain muualla enemmän. Ja ehdottomasti kiinnostaa 'oppia olla ostamatta tätä roinaa'. Kokeiluna minulle erittäin kannattava.

   Poista
  2. Nimenomaan se on tienaamista jos tavara on täysin käyttämätön ja arvoton omistajalleen. Itse olen oikeasti myynyt eteenpäin jo kirppikseltä ostettua tavaraakin, joskus jopa voitolla :) Jotain toki antanut ilmaiseksikin eteenpäin. Nytkin myynnissä vielä parit verhot, sitten alkaa olla kaikki turha hävitetty.

   Poista
 8. Sain tänään myytyä tuon loppupotin (kolmesta tuotepaketista pyysin 90 e, ei tullut kyselyjä eli pudotin hintaa, sain 45 euroa). Nyt on enää pari tuotetta myymättä 10 e ja 150 e (jotka oli alun perin 20 e ja 200 e). Mutta uutta intoa täynnä kaivoin hopeat/pronssit esille ja muistan, että kaapin perällä on jotain hirveää isän siskon antamaa Arabiaa... Ne vielä myyntiin!

  VastaaPoista
 9. Siirrettävä huvimajakin meni. Sen hinta oli aluksi 200 euroa. Ei tullut kyselyjä. Tiputin hintaa 100 e ja nyt paikalla on vaan tyhjää ja 100 e tililläni. Hyvä, hyvä!

  VastaaPoista