perjantai 23. huhtikuuta 2021

Varallisuuden kasvatusta säästäen


Kaupallinen yhteistyö

Taloudenhoito vaikuttaa varallisuuden kasvatukseen. Oletko sinä haka varallisuuden kasvattaja ja omista arkikuluista säästäjä? Jaksatko kiinnostua omasta taloudesta? 


Taloudenhoito on loistava harrastus. Minä olen harrastanut lukuja ja laskelmia aina. Lisäksi rakastan säästämistä ja tykkään miettiä asioita, mistä voisin säästää. Asian voi myös kääntää toisin päin, tykkään miettiä asioita, joilla kuluttaisin vähemmän.


SÄÄSTÄMINEN


Aiemmissa blogiteksteissä olen miettinyt arkista säätämista esim. vaatekuluja (vaatteiden kierrätys isommalta pienemmälle lapselle) ja ruokakuluja (marjat pakkaseen ja ilmaiset taimet maahan, säästämistä vai harrastus?). Kestoaiheena on ollut ruokakuluista säästäminen (Kuinka säästät ruokakuluista?). Lasten harrastuksista säästäminen (tai lähinnä voivatko harrastukset olla ilmaisia) on myös ollut lempisäästämiskohteeni (fresbeegolf #ilmainenharrastus).


Säästämistarkoituksessa kilpailutan vuosittain puhelinkustannukseni ja sähkökustannukseni. Koen, että näin saan tuloni kohdistettua oikein. En halua maksaa liikaa. Sahkon-kilpailutus.fi sivuilla sähkön kilpailutus on ilmaista ja tuloksena saa helpon vertailutaulukon. `Sähköjen kilpailutus tapahtuu yhteistyössä sähköyhtiöiden kanssa, joten kuluttajana et joudu maksamaan mitään kun vertailet sähkön hintaa.`


TALOUDENHOITO


Taloudenhoidon voi tehdä yksin. Toki on kivempaa, jos on taloudesta kiinnostuneita ystäviä tai läheisiä. Erilaisista säästövinkeistä löytyy paljon muitakin blogeja, jopa blogiyhteisöjä. Mutta jokainen vastaa omasta taloudestaan ja siksi on helpointa hoitaa oma talous kunnolla. 


Taloudenhoito on pitkäjänteistä toimintaa, mutta talouden seuraaminen voi olla kivaakin (kuukausittainen budjetointi, budjetinseuranta, erilaisin kulutusyksiköiden seuranta esim. veden- tai sähkönkulutuksen seuranta). Itse koin jossain vaiheessa, että varallisuus laskelmat jopa koukuttivat. Halusin nähdä selkeästi, että varallisuuteni kasvaa ja tein jopa liikaakin laskelmia. Nykyään olen laiskistunut laskelmien tekijänä. Huomaan, että olen liikaa laskenut samoja lukuja. Motivaatio perus laskelmien tekemiseen on laskenut.


Vähimmäisvaatimus on, että talous ei ole velkaantuva talous (tulot- menot ovat negatiiviset). Sitä on vaikeampi vaihtaa suuntaa. Elintaso on silloin liian kova suhteessa tuloihin. Tällöin hälytyskellojen pitäisi jo alkaa hälyttämään, että malli ei ole taloudellisesti kestävä. Rysähdys tulee jossain vaiheessa.


Jos taloudenhoidolla haluaa vaurastua kaava on helppo. Talouden yksikön (henkilö tai esim perhe) tulee olla ylijäämäinen eli siihen pitää tulla enemmän rahaa (esim. palkka) kuin talouden yksiköllä on menoja (kulutus). Ihan yksinkertainen yhtälö. Eli joka kuukausi tilille jää kulutuksen jälkeen rahaa. 


Taloudenhoito on ihan ilmaista. Itse miellän, että talous kannattaa opetella itse. Silloin saa parhaan tuloksen itselle ja esim omat varat eivät kulkeudu vähitellen muille. Oma talous kartuttaa silloin omaa varallisuutta.


Netistä löytää helposti taloudenhoitoa järkevöittäviä ja helpottavia ratkaisuja. Suosittelen kaikille oman talouden järjestämistä mahdollisimman helpoksi. Itselleni ovat tulleet tutuksi erilaisen netin laskurit. Varallisuuden kasvatuslaskelmissa korkoa korolle laskurit ovat valttia. Säästämisen puolella olen käyttänyt vuosittaisissa sähkölaskunkilpailutuksissa hyödyksi sähkönkilpailutuslaskureita.


Tämä kirjoitus on tehty yhteistyössä kaupallisen toimijan kanssa. Yhteistyö-kumppani on sähkön kilpailutukseen keskittynyt sivusto  Sahkon-kilpailutus.fi. `Sivuston tarkoituksena on helpottaa kuluttajien sähkösopimusten vertailua ja mahdollistaa sähkölaskussa säästämisen helposti ja vaivattomasti.`


Milloin sinä olet viimeksi kilpailuttanut sähkösopimuksesi?






Ota seurantaan myös 

Blogi https://puolimiljoonaapaaomaa.blogspot.com/ 

Youtube https://www.youtube.com/channel/UC84AgT_R1AP28WKBfnneIFw

Instagram @puolimiljoonaapaaomaa Kiinnostaako yhteystyö? Laita sähköpostia puolimiljoonaa.paaomaa@gmail.com Mainostajille https://www.youtube.com/watch?v=JoCe27YB5hI



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti