maanantai 8. helmikuuta 2021

Taloudenhoito on loistava harrastus



Kaupallinen yhteistyö

Voiko omaan varallisuuden määrään vaikuttaa helposti? Olen miettinyt, miten paljon ihmisen oma asenne vaikuttaa hänen varallisuuteensa. Miten voi olla, että toisille ihmisille kertyy varallisuutta ja jotkut ihmiset eivät usko omiin kykyihinsä kerryttää varallisuutta.

Avain vaurauteen on todella yksinkertainen. Miten saan varallisuuden kasvamaan? Hommaan vaikuttaa taloudenhoito. Toiset hoitavat talouttaan ja toiset eivät hoida talouttaan. Joillekin talouden positiivinen tulos saattaa tulla helpommin kuin toisille. Joku voi ajatella, että helppohan toisen on suuremmalla palkalla saada säästöön. Tottahan se on, että esim suurempi palkka antaa talouteen enemmän pelivaraa. Mutta voiko palkkaan vaikuttaa itse? Mitenhän se toinen on saavuttanut suuremman palkan? Yleensä (ei aina) esim korkeampi koulutus takaa todennäköisemmin suuremman palkan. Suomi on siitä upea maa, että meillä voi opiskella kuka vaan ja koulutus on ilmaista. 


Jo pelkkä opiskelu on taloudenhoitoa tulevaisuutta varten.


Taloudenhoitoa on myös perus ymmärrys omasta taloudesta. Talous on mahtava harrastus. Ja väitän, että harrastamalla omaa taloutta saa tuolla harrastuksella enemmän taloudellista hyötyä kuin monella muulla harrastuksella saa. Jos talous ei kiinnosta ollenkaan, niin silti pitäisi ainakin perusasiat ottaa haltuun. Talous ei ole vaikeaa. Taloudenhoidon voi aloittaa milloin vaan ja mistä vaan. Kannattaisiko vertailla esimerkiksi omien lainojen edullisuus? Voisiko sieltä löytyä säästömahdollisuuksia?


Tämä kirjoitus on tehty yhteistyössä Sortter Oy:n kanssa. Sortter on lainojen vertailupalvelu. Se on suomalainen palvelu ja yritykselle on myönnetty avainlippu-merkki.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti