tiistai 20. lokakuuta 2020

Lapselle pankkikorttiLapselle pankkikortti. Minulla on kaksi lasta jo pitkään haavellut omasta maksukortista. Nuoremmalla lapsella haave tulee naapurin lapsilta, joilla on omat pankkikortit. Vanhemmalle lapselle kortti pitää saada käyttötarpeeseen, korostuneesti nyt korona aikaan. Hän tuli esim. täysin poikkeuksellisesti yksi päivä taksilla kotiin ja epäiltiin, että takseihin ei käteinen käy (olisi käynnyt), siksi minä menin maksamaan matkan kotipihalla. Toimi toki noinkin, mutta on joustavampaa, että lapsi voi toimia omatoimisesti. 

Nyt aktivoiduin asiassa. Lapsillani on tilit S-pankissa (koska vuosien takainen osuusmaksu kikkailu) ja Nordeassa. S-pankissa olisi S-etukortti Visa Debit. Se on yli 7 vuotialle lapsille ja maksuton. Nordealla olisi Nordea Electron kortti, joka on alle 18 v maksuton. 

 Nuoremman pojan mielestä Nordean kortti olisi esteettisesti kauniimpi. Toisaalta kokemukseni on, että Nordeasta ei saa ikinä ketään kiinni ja toimipisteet ovat mielessäni aina kiinni. Uskon, että kortin hommaaminen Nordeasta osoittautuu hankalaksi. Taidan siis pakata pojat autoon, ottaa passit mukaan ja piipahtaa kauppareissulla S-pankin toimipisteellä. Tulisikohan tuo asia yhdellä kerralla kuntoon? 

Onko teidän lapsilla omat maksukortit? 

#lapsenmaksukortti #säästäminen @nordea_fi @s_pankki

Ota seurantaan myös 

Blogi https://puolimiljoonaapaaomaa.blogspot.com/ 

Youtube https://www.youtube.com/channel/UC84AgT_R1AP28WKBfnneIFw

Instagram @puolimiljoonaapaaomaa Kiinnostaako yhteystyö? Laita sähköpostia puolimiljoonaa.paaomaa@gmail.com Mainostajille https://www.youtube.com/watch?v=JoCe27YB5hI

 

 

 

* Kulutusluotto kohtuullisella korolla Vakuudeton kulutusluotto 1000 - 10000 € pankkitunnuksilla. Lyhennys alkaen 26.5€ / kk. Saat valita lainakorkosi itse, täytä ilmainen hakemus nyt! *

 

5 kommenttia :

 1. Meillä on juniorilla PCKT-sovellus ja siihen liittyvä Mastercard. Viikkoraha menee omalta kortiltani kätevästi ja kilahtaa tiettynä päivänä lapsen käytettäväksi. Lapsi voi asettaa erilaisia säästötavoitteita ja myös sijoittaa. Käytännössä nuo sijoitetut rahat menevät hänen pankkitililleen, josta siirrämme ao-tilille ja sijoitamme yhdessä. Lapsi voi myös pyytää rahaa sovelluksen kautta. Kortti käy normaalisti verkossa, kaupassa ja automaatilla. Kortti on myös personoitavissa omalla kuvalla. Esim. pojan kortista löytyy isä ja poika... :) Hänen omasta tahdostaan. On opeteltu, että aina maksetaan itselle ensin ja puolet meneekin jo oma-aloitteisesti sijoituksiin.

  VastaaPoista
 2. Heti pitää tutustua tuollaiseen PCKT sovellukseen.... mikä, mikä se on? Kiitos kovasti vinkistä. Tutustun!

  VastaaPoista
 3. Lapsen pankkiasioissa pitää aina olla molemmat huoltajat paikalla tai valtuutus toiselta. Hankalaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiliä perustettaessa voi antaa jo valmiiksi molemmille huoltajille hallinta-oikeuden erikseen, ainakin S-pankissa. Tämän jälkeen voi kumpikin tehdä näitä jatkotoimenpiteitä itsenäisesti.
   Meillä on S-pankin kortit lapsilla, viikkorahat maksetaan tileille. Tässä on myös se hyvä puoli, että pystyy hieman seuraamaan viikkorahojen käyttöä.

   Poista