tiistai 8. elokuuta 2017

Helpottaako raha arkea?

Helpottaako raha arkea?

Arki on alkamassa, kun koulut alkavat. Syksyn harrastuksetkin alkavat vähitellen. Meidän perheessä aloitetaan jääkiekko. Itse inhoan jääkiekkoa ja en ymmärrä, miten kukaan jaksaa luistella pienen kiekon perässä. Missä järki? Lisäksi olen ihmetellyt vanhempia, jotka raahaavat lasta ja lastakin isompia jääkiekkovarustekasseja jäähallille. Missä järki? (Olen kyllä myös ihmetellyt ihmisiä, jotka maksavat, että saavat katsoa jääkiekkoa. Missä järki?) Mutta olen nyt kuullut noin kuukauden koko ajan, taukoamatta pientä pulinaa jääkiekosta ja unelmaurasta jääkiekkoilijana. Toisaalta olen myös oppinut, että enhän minä aina oikeassa ole. Voihan se jääkiekko olla kivaa. Oikeastaan se on todella sosiaalinen laji. Ja urheilu ei ikinä mene hukkaan. 

Kävimme kokeilemassa lajia jäähallin yleisövuorolla ja päätös oli selvä kymmenen minuutin ja kymmenen kaatumisen jälkeen. Luistelut alkoivat sujua. Motivaatiota kohotti jääkiekkoseuran oikean jääkiekkomaalivahdin kohtaaminen. Valinta on nyt tehty, kesän jalkapalloharrastus saa jäädä talvitauolle kuukauden päästä. Enää puuttuvat jääkiekkovarusteet. Mietin asiaa ensin liian vaikeasti. Varusteitahan on läjäpäittäin: luistimet, maila, kypärä verkolla, housut, säärisuojat, kyynärsuojat, hanskat, kaulasuoja, sukat, tekninen kerrasto... Miettimällä vaikeasti sain aikaan sekaannuksen. 

Nyt kaikki on taas selvää. Miten asia sitten selvisi? No, rahalla. Kävelin kahden kaupan kautta. Sain tarjoukset pariin kokonaiseen jääkiekkosettiin. Ilman jääkiekkoluistimia setit ovat 159 euroa ja 250 euron välillä. Noista paketeista taisi puuttua vielä pari pikku tuotetta, mutta ne eivät vaikuta hintaan kun kympin tai kaksi. Molemmat kaupat tarjosivat hyvin samaan hintaan paketteja. Erot tulivat vaan koko luokituksissa (toisessa kaupassa toiselle lapselle tarjottiin isomman koon pakettia). Minusta nuo hinnat eivät ole pahat. Mutta kävi kaupassa kyllä mielessä, että onneksi olen tajunnut aikanaan säästää ja sijoittaa niin, että rahat jotka noihin menevät ovat sijoitusteni tuottamaa rahaa. 

Raha kyllä helpottaa arkea! Ainakin minusta.

(Toki nyt jääkiekko pulputus on vaan yltynyt. Eli en tiedä kokonaisuuden kannalta, onko nyt helpompaa. Jääkiekkoa ruokapöydässä. Jääkiekkoa autossa. Jääkiekkoa sohvalla. Jääkiekkoa mustikassa. Mutta ainakin minua hymyilyttää koko jääkiekko. Se on hyvän merkki. Asenteen muuttuminen on aina hyvästä ja hymyillä ei voi ikinä liikaa.)*Tilaa Voi Hyvin -lehti ja lahjaksi Saffire Jolie akaatti-kaulakoru tai IvanaHelsinki Tulppaani-laukku Viisi numeroa vain 27,90 + tilaajalahja

6 kommenttia :

 1. Minuakaan ei ole koskaan kaduttanut että on ymmärtänyt hyvissä ajoin alkaa säästämään ja sijoittamaan. Sehän on totuus että köyhälle kaikki on kalliimpaa, varsinkin jos asioita joutuu ostaa lainoilla tai vipeillä.

  VastaaPoista
 2. Köyhälle se on kallista ja muille saman hintasta😉

  VastaaPoista
 3. Lätkä on oikeasti tosi kallis laji ja sen harrastaminen vaatii myös muulta perheeltä uhrauksia (siis jos rahaa ja aikaa ei ole loputtomiin). Aamuisin lenkilläni ennen seiskaa katson säälien niitä vanhempia ja poikia, jotka tulevat aamutreeneihin tosi varhain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan tämä jääkiekko olla ihan painajaista, mutta toisaalta halu olla jääkiekkoilija on niin suuri, että sallin sen pikku nappuloille. Unelmia pitää olla lapsillakin. Ja kiekkokoulu ei kai se nyt niin paha rasti voi olla...

   Poista
 4. Lätkä on mielestäni upea laji, tosin treeniajat taitaa olla ainakin pk-seudulla aikamoisia. Mutta olen harrastanut nuoruuteni lätkää paljon kalliimpaa lajia (alppihiihto), jossa oli myös treeniajat aikamoisia. Silti, en kadu, parasta aikaa elämästäni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Ollaan nyt käyty jäähallilla jo etukäteen treenaamassa. Hyvä liikuntamuoto tuo jääkiekko on.

   Poista