keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Raha tulee rahan luokse

Kaikki lähti siitä, kun kilpailutin vakuutukseni. Olen ottamassa joululle valmistuviin sijoitusasuntoihin vakuutuksia. Päätin, että en vaan soita omaa vakuutusyhtiöön, vaan piipahdan jossain toisessa yhtiössä ja vertaan hintaa. Kävelin siis LähiTapiolaan. Neuvottelun tulos oli loistava. Sain melkein samanlaisen paketin kuin entinen vakuutukseni oli. Muutoksia olisi ollut parissa omavastuussa ja lisäksi yhteen taloon vakuutus olisi ollut irtaimistolle vuotorajoitteinen.

Sitten asioin omassa vakuutusyhtiössä. Kerroin, että oli saanut todella hyvä tarjouksen kilpailevalta toimijalta. If palveli hyvin. Minulla oli vähän kiire, joten minulle luvattiin laittaa tarjous Omille sivuille nettiin. Sain tuntiin sähköpostin, että tarjous on netissä ja että sen pääsee lukemaan nettipankkitunnuksilla. Lisäksi minulle soitettiin perään myöhemmin ja varmistettiin että onhan tarjous sellainen kuin halusin. Oli.

Tarjous oli hyvin samanlainen kuin kilpailijalla. Hinta oli -280 euroa/vuosi halvempi kuin voimassa oleva sopimukseni. Hintaa tuli paketille noin 590 euroa per vuosi. Ennen olin maksanut kyseisistä vakuutuksista 870 euroa. Autovakuutus ei ollut mukana paketissa, koska se oli kuulemma edullisempi nykyisellään. Autovakuutus ja tulevien sijoitusasuntojen vakuutuksetkin huomioon ottaen, If tuli edullisemmaksi noin 20 euroa vuodessa kuin kilpailija. 

Päätän siis pysyä If:in asiakkaana.

280 euron säästöstä innostuneena päätin kävellä puhelinlaskujen kanssa DNA:lle. Nykyään olen Telian asiakas. Kannatti. Lopulta sain Telialta nettiä halvemmaksi 5 e per kuukausi ja sain samaan hintaan kuin nykyinen sopimus puhelimeeni nettiä rajattomasti (oli rajoitettu netinkäyttö). Loistojuttu. Isoja säästöjä. Kyllä!

Olenko nyt siis 340 e vuodessa rikkaampi (-280 e vakuutukset ja -60 e puhelin), vaikka joululta alkaa sijoitusasuntojen vakuuttaminen, joka kustantaa 360 euroa per vuosi? Vai olinko aiemmin vaan ollut tyhmä, kun en ollut kilpailuttanut vakuutuksiani ja puheluitani säännöllisesti? Jälkimmäinen kysymys taitaa olla lähempänä totuutta.

Sähkö minulla on vielä kilpailuttamatta. Olisinko niin laiska , että soittaisin nykyiseen sähköyhtiön ja kerron että olen saannut toisaalta tarjouksen, joka on edullisempi ja että löytyykö heiltä joku vastaava tuote. Taidan tehdä niin. Viimeksi se toimi.

*Katso tämän hetken parhaat tarjoukset! Säästä jopa 45% trivago, maailman suurin hotellihaku. Vertaa hintoja yli 900.000 hotellin joukosta.

3 kommenttia :

  1. Tuohon pitäisi laatia joku muistutus, että tulee tasaisen tappavasti kilpailutettua kaikki ikävät kuluerät mitkä vuodesta toiseen rasittaa taloutta. Täytyis varmaan iteki jaksaa ottaa asiaksi. Olisikohan kerran vuodessa hyvä väli??

    VastaaPoista
  2. Sähkön kilpailuttaminen (tai oikeammin hintojen vertailu) onnistuu esimerkiksi energiaviraston ylläpitämän hintavertailun avulla: http://www.sahkonhinta.fi/

    Minulla loppui juuri joku kampanjahintainen sopimus ja sähköyhtiön tarjoama sopimuksen jatko oli huomattavasti hintavampi kuin millaista sopimusta ne tuossakin palvelussa tarjoavat.

    VastaaPoista
  3. Viimeksi kun sanoin Telialle, että sain muualta halvemman ja nopeamman liittymän he totesivat: "Ai no sitten". En saanut edes vastatarjousta. En kyllä olettanutkaan ja olen hyvin kyllästynyt olemaan Telian asiakas joten olin iloinen vaihtaessani pois. Jatkuvia ongelmia osunut omalle kohdalle.

    VastaaPoista