maanantai 30. tammikuuta 2017

Tärkeintä varallisuuden kasvattamisessa

Tärkeintä varallisuuden kasvattamisessa.

Mikä on kaikkein tärkeintä, että varallisuus kasvaa? Vuosittainen nettotuottoprosentti? Bruttotuottoprosentti? Osakkeiden hankintahinta? Myyntihinta? Asuntojen myyntihinta?

Miten saan parhaan kasvun varallisuudelleni?

Olen ennen tehnyt paljon laskelmia ja saanut sillä aikaan säästöä. Sen säästön olen saanut sijoitettua ja varallisuuden kasvun kierre on valmis. Motivaationi on kasvanut, kun olen nähnyt, että tuloksia on tullut ja varallisuus on kasvanut. Jos kiristän vielä säästöruuvia, saan aikaan enemmän varallisuutta. Tai jos teen enemmän laskemia, osaan ehkä sijoittaa vielä paremmin. Enemmän ja paremmin.

Kaikille kuitenkin tulee kuoppia matkaan. Varallisuus kasvaa, mutta olenko onnellinen? Säästäkö liikaa? Kituutanko? Miksi säästän rahaa, jos joudun kitumaan nyt? Tai päinvastoin törsäänkö liikaa, kun en saavuttanut viime kuukauden tuloksia? Olenko ihan holtiton, kun minun tehdä virheostos viime viikolla?

Jos koko ajan pingottaa täysillä niin kokonaisuus mennä huonompaan suuntaan. Monesti hölläämällä olen saannut paremman tuloksen.

Nyt huomaan, että minulla on 'kulutusvaihe' menossa. En oikeasti kuluta, koska en saa siitä nautintoa, mutta haaveeni kuitenkin liittyvät sellaisiin asioihin joita saa rahalla. Jostain syytä myös pitkän ajan haaveeni ovat muuttuneet viime aikoina. Esim asumiseen liittyvä standardi, haave. Vaikka olen vasta nelikymppinen, on asumisen haaveeni silti jo kuin eläkkeelle telakoituneen. Milloin voin muuttaa ydinkeskustaan kerrostaloon uuteen ylimmän kerroksen asuntoon? Jostain syystä näen jo silmissä sisustuksen. Huolestuttavaa, tai sitten onneni on muuttanut suuntaa. Helppoa elämää, hissillä autolle, kauppaa kävellen. Huolestuttavia lisää että rahani riittäisivät jo nyt vaihtaa asunto 100 neliön uuteen keskusta lukaaliin. Tämä ei kuitenkaan ole vielä 10 vuoteen ajankohtainen. Ja haluan käyttää tuon rahan uuteen sijoitusasuntorakennuttamisprojektiin.

Tärkeintä ei ole mielestäni mikään yksittäinen tekijä, vaan kokonaisuus. Siinä tärkeintä on suunta. Tiedän mihin suuntaan haluan mennä ja askellan sinne, välillä hitaammin ja välillä nopeammin. 

4 kommenttia :

 1. Kerätään nyt vaan sitä varallisuutta ja käytetään huvitteluun, matkailuun ym. mitä tahtookaan tehdä juuri se mitä tarvitsee onnellisuuden saavuttamiseen. Kituuttaminen ja säästöprosenttien säätäminen parempaan tuskin tekee kuitenkaan mitään merkittävää eroa henkilöillä, jotka ovat jo muutenkin tottuneet elämään kohtuu pienillä kuluilla.

  VastaaPoista
 2. Kaikki tasapainossa, silloin on hyvä. Eihän sinun tarvitse noilla varoilla enää yhtään kituttaa! Mutta jos se, mitä teet, on kivaa itsessään, niin eikös se riitä? Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä on kivaa, tai tosi kivaa, mutta nyt tämä yrityksen kautta tehtävä projekti saisi jo loppua (toki ahneena otan aina vähän lisää...). Kaipaan kahvittelua ja lukemista rauhassa. Kaipaan tylsyyttä.

   Poista