perjantai 20. tammikuuta 2017

Lukeminen - mahtava nautinto - voittaa jopa rahanteon

Luen ihanaa kirjaa. Ja muistin taas, mikä on rauhoittavaa ja kivaa. Lukeminen.

Olen tehnyt firmani kautta hommia jo parisen kuukautta aktiivisesti. Joulun kolmen viikon loman olin koko ajan kuumeessa, syy selvisi lopulta, keuhkokuume. Eli loma ei kyllä ollut loma. Elämä on ollut vaan projektin loppumisen odottamista. Projekti loppuu maaliskuun puolivälissä. Yritän olla rönsyilemättä enää tuon jälkeen.

Joulukuussa sain noin 35000 euroa, tammikuussa odotettavissa noin 13000 ja helmikuussa varmaan samanlainen luku. Mutta tämä en enää innosta minua. 

Mitä ole oppinut. Lukeminen, maailman paras harrastus on jäännyt. Lenkkeily, maailman toiseksi paras harrastus on jäännyt. Lisäksi en jaksa välittää ruokavaliosta. Opin kyllä tuossa sairastaessa, että terveys ja kehon hyvinvointi ovat tärkeitä. Arvostan itseäni ja haluan pitää itsestäni huolta. Ensin ruokavaliooni oli pikaruuat, lihoin ja alkoi ällöttää. Nyt en ennätä kiinnittää ruokailuun huomiota, eli en vaan syö. Laihdun. Ei ole hyvä.

Maaliskuun puolivälin jälkeen varaan uutuuskirjanipun kirjastosta. Otan esille lenkkivaatteet eteiseen ja fiilistelen. 

Lisäksi olen jatkosuunnitellut huhtikuun joulujuhlaani. Lahjalista on aloitettu. Muovijoulukuusi ja koristeet ostettu alesta. Ruuan otan valmiina kaupasta (ostoslista in jo päässä). Kutsukortit ovat vielä lähettämättä. Ja kun ottaa huomioon, että inhoan joulua ja en ole ikinä edes tehnyt lahjalistaa niin ero on suuri.

Luen kaikki talousaiheiset uutuuskirjat. En ole nyt ennätänyt viime aikoina lukea. Nyt lukemisen alla on poikkeuksellisesti Unna Lehtipuun Timanttipesula - sijoita elämääsi fiksusti. Aivan loistavaa lukemista. 'Perinteisessä kassavirtamallissa rahat ovat kuin virta, joka valuu silmiemme ohi.' Aivan loistava kuvaus, ja nyt kun vaan kaventaa omaa kulutusvirtaa, niin rikastuminen on taattu. 'Raha, aika ja talentti', loistavat kolme ydinkohta mitkä pitää tajuta niin voi helpommin olla taloudellisesti riippumattomana onnellinen. Ja olen vasta kirjan alussa. Minulla on tulossa hyvä päivä. Lukupäivä.

*   Tieteen Kuvalehti.

3 kommenttia :

 1. Lukeminen on niin parasta! Mikään ei saa niin rentoutumaan kuin hyvä kirja. Oon aina ollut lukutoukka, toki se on tässä lapsiarjessä jäänyt vähän vähemmälle, mutta kyllä mulla on aina joku kirja kesken.
  Mua alkoi kiinnostamaan mainitsemasi kirja, täytyypä katsoa oisko kirjastossa. :)

  VastaaPoista
 2. Lukeminen kannattaa aina :) Toivottavasti olet toipunut jo keuhkokuumeesta.

  VastaaPoista
 3. Pari sijoitusaiheista kirjaa kesken. Aika jäänyt minullakin lukemiseen vähiin. Pitäisi ottaa aika jostain.

  VastaaPoista