keskiviikko 2. helmikuuta 2022

Tulonmuodostus hajauttaen




Tuloja voi tulla monesta eri paikasta. Talousaiheisissa blogeissa normaalisti korostetaan monen eri tulonlähteen mahdollisuuksia varallisuuden kasvatuksessa. Kyseessä on osittain hajautus. On turvallisempaa, jos tuloja tulee monesta paikasta, niin esimerkiksi yhden tulonlähteen lakkaaminen, ei sekoita koko taloudellista kokonaisuutta. Yksinkertaisesti voi ajatella, että jos tekee montaa eri palkkatyötä, on tulonlähteet hajautettu. Yleensä kuitenkin korostetusti on esillä erilaisista tulonlähteistä tulevat tulot, koska talousaiheisissa blogeissa korostetaan myös vapaa-ajan merkitystä eli monesti monta työtä tarkoittaa, myös vapaa-ajan menettämistä. Se ei ole tarkoituksellista. 


Monen eri tulonlöhteen virrat korostavat sitä, että tuloja tulee muistakin kuin palkkatuloista. Ideana on `viritellä` sellainen tulonmuodostus, jossa alkutyön jälkeen tehty työ itsessään antaa tuloja. Esimerkiksi pääoma voi tehdä `itsestään` töitä. 


Ostat pääomalla asunnon. Vuokraat asunnon. Saat vuokratuloja. 


Teet verkkokurssin. Myyt valmista kurssia ja saat tuloja vaikka sinulla itsellä ei olekaan enää työnkuvaa. Työn tekee digitaalinen ympäristö. Uskon toki digitaaliseen ympäristöön, mutta olen huomannut että aika monesti esim `Kuinka teet tuottavan verkkokurssin` -kurssia myydään juurikin tulojen lisääjänä. Tällaisilla kursseilla saattaa rahallinen hyöty kuitenkin jäädä juurikin tuolle alkuperäisen kurssin tekijälle.


Minulla itsellä meni monia vuosia ennen kuin tajusin pääoman tuottaman tulon merkityksen. Säästin, sijoitin säästön ja sijoitin säästöstä tulleen tuoton. Pääsin ymmärrykseen korkoa korolle -ilmiöstä. Ilmiö on selkeä, mutta jostain syystä sen sisäistäminen omiin tulovirtoihin oli minulla hidasta. Osasin vain säästää. Onneksi opin vähitellen kokeilemalla myös sijoittamisosuuden.


Minä olen yrittäjä. Saan tuloja yritykseltäni (mm. palkka, osingot). Voi itse taktikoida kokonaisuuden, minkä verran otan yritykseltäni tuloja ja minkä verran jätän yritykselleni sisään varallisuuden kasvamaan investointeina. Yleensä nostan mahdollisimman `omasta mielestäni` vero-optimoidun summan palkkaa, mutta esim korona vuonna järki ei osallistunut palkannostoon ja nostin paikkaa aivan liian pienen summan.


Osa tulosta tulee yrityksen kautta ja osa tulee suoraan minulle henkilökohtaisesti. Minulla on tulevaisuutta koskien haave, jossa saisin palkkaa muualta kuin yritkseltäni. En avaa tätä haavetta tänne, koska vasta hauduttelen asiaa. Olisiko haaveen toteuttaminen ajankohtaista ja milloin? Varsinaisesti palkkatöistä en haaveile, mutta omaan haaveeseeni liittyy lisätuotteena ulkopuolinen palkka. 


Saan asunnoista vuokratuloja. Minulla on pieni osakesalkku, jos saan osinkotuloja. Salkkuni on pitkän sijoituksen salkku (toivottavasti) eli en laske että saan siitä myyntivoittotuottoa normiarkeeni. Saan tuottoa myös muualta, esim. digitaalisesta ympäristöstä. 


Kokonaisuudessa mietin vielä, voisinko saada muualta tuloja. Voisinko hajauttaa tulonmuodostustani vielä laajemmaksi?


Monestako lähteestä sinä saat tuloja, joilla voit kasvattaa varallisuuttasi?


#säästäminen

#sijoittaminen

#asuntosijoittaminen

#kiinteistösijoittaminen

#taloudellinenriippumattomuus

#arkistasäästöä

#suurperhe

#itsellinenäiti


Ota seurantaan myös 

Blogi https://puolimiljoonaapaaomaa.blogspot.com/ 

Youtube https://www.youtube.com/channel/UC84AgT_R1AP28WKBfnneIFw

Instagram @puolimiljoonaapaaomaa Kiinnostaako yhteystyö? Laita sähköpostia puolimiljoonaa.paaomaa@gmail.com Mainostajille https://www.youtube.com/watch?v=JoCe27YB5hI


Mainostajille https://www.youtube.com/watch?v=JoCe27YB5hI

 

 

* Turvallinen testivoittaja. OK Moneyn pikalaina 50-2100 € tutkimusten paras. Hae linkistä! *

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti