keskiviikko 6. tammikuuta 2021

Yrittäjän palkka osakeyhtiöstä



Olen joka vuosi ollut saman kysymyksen ääressä loppuvuodesta. Paljonko yrittäjän kannattaa maksaa palkkaa osakeyhtiöstä, että se on verotuksellisesti taloudellisesti järkevintä? Vuoden 2019 osalta kirjoitus löytyy täältä. Kirjoituksessa päädyn noin lukuun 25.000 euroa. Ennen olen päätynyt laskemissa hiukan alempiin lukuihin esim 20.000 euroon.


Joka vuosi sama juttu otanko palkkaa, vai jätänkö tuonkin tuotoksi firmaan, jolloin saan yrityksen matemaatista arvoa ylöspäin ja myöhempien osinkojen verotus on edullisempi. Eli otanko sieltä nyt varoja pois vai jätänkö tuoton kasvamaan osakeyhtiööni.


Yritykseltäni nostan siis mm. palkkaa, osinkoja, kilometrikorvauksia ja päivärahoja. Lisäksi olen lainannut yritykselleni eli voin myös tarvittaessa nostaa lainaa takaisin. Olen myös joinain vuosina nostanut palkan ja lainannut sen osan heti takaisin yritykselleni. Mutta nyt laskin pelkästään `oikeaa` lukua palkalle.


Viime vuoden lopulla ruutupaperi laskelma näytti 15.000-17.000 euroa (valtion tuloveroasteikoilla pienissä tuloluokissa ei valtionveroa makseta ollenkaan... joka on jäänyt vaivaamaan minua minun aiemmissa laskelmissa takaraivoon, nyt yritin huomioida tämän asian paremmin).


Näin kuitenkin koronan takia tilanteen sellaisena, että tuloksi riittäisi jopa vaan 8.000 euroa. Turvallisuushakuisena halusin jättää yritykseeni mahdollisimman paljon pelimerkkejä. Nyt otin paperin uudelleen tarkasteltavaksi ja oma laskutulos harmittaa. Harmittaa niin paljon, että pistin paperin ö-mappiin ja siihen laskelmaan en enää palaa. 


Jääkö muita jälkikäteen harmittamaan/mietityttämään omat laskelmat? Onneksi tuli uusi vuosi. Hyvää uutta vuotta!



Ota seurantaan myös 

Blogi https://puolimiljoonaapaaomaa.blogspot.com/ 

Youtube https://www.youtube.com/channel/UC84AgT_R1AP28WKBfnneIFw

Instagram @puolimiljoonaapaaomaa Kiinnostaako yhteystyö? Laita sähköpostia puolimiljoonaa.paaomaa@gmail.com Mainostajille https://www.youtube.com/watch?v=JoCe27YB5hI

 

 

 

* Kulutusluotto kohtuullisella korolla Vakuudeton kulutusluotto 1000 - 10000 € pankkitunnuksilla. Lyhennys alkaen 26.5€ / kk. Saat valita lainakorkosi itse, täytä ilmainen hakemus nyt! *

 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti