perjantai 22. maaliskuuta 2019

Vipua, vipua! Lisää velkavipua!Minulla on viimeisimmässä varallisuuslaskelmassa velkavipua 38 % (nyt jo alle 36 %). Olen pitkään miettinyt, että haen Nordnetiltä lainan. Superluotto-ominaisuus on niin houkutteleva. Kultatasolla korko on vain 0,99 %. Lisäksi laina on bullet-tyyppistä lainaa eli sitä ei tarvitse lyhentää (maksetaan vain korko) kesken lainakauden.

Halusin siis kokeilla, miten lainaa haetaan ja ymmärränkö sen oikein. Kysyin Nordnetin asiakaspalvelusta pari tarkentavaa kysymystä netin välityksellä.

Hain lainaa yritykselleni. Joten netin kautta en lainahakemusta voinut tehdä. Perinteisesti printteri soimaan:

Luottosopimus päivättynä ja allekirjoitettuna
Edelleenpanttaussopimus päivättynä ja allekirjoitettuna
Korkeintaan 3 kk vanha suomen-, ruotsin- tai englanninkielinen kaupparekisteriote
Viimeisin tilinpäätös (tai osittainen tilinpäätös, jos tilikausi ei ole vielä päättynyt)
Takaussitoumus henkilötakaajalta päivättynä ja allekirjoitettuna
Henkilötakaajan viimeisin verotuspäätös
Henkilötakaajan henkilöllisyystodistuskopio
Kopio luottosopimuksen ja edelleenpanttaussopimuksen allekirjoittajan voimassaolevasta kuvallisesta henkilöllisyystodistuksesta

Minä ajattelin, että homma hoituu tuntiin, mutta kyllä minä tuossa hakemuksessa liitteineen sain enemmän aikaa kulumaan. Lainahakemukseen kuului myös testin tekeminen netissä, jossa kyseltiin luototukseen liittyviä kysymyksiä ja varmisteltiin, että olin ymmärtänyt, mitä luotto riskinä tarkoittaa. Hakemuksen tiimellyksessä minua jopa nyrpi tuo testi, kun mietin, että en ennätä nyt lukea kysymyksen tarkentavia kohtia (jokaisen kysymyksen alla oli linkki, jossa luki tyyliin `eikö vastaus ole selvä, ota asiasta selvää` eli varmaan vastauksen olisi voinut tuplavarmistaa linkistä). Kysymykset eivät olleet ihan peruskauraa, vaan jouduin tavaamaan ainakin pari kysymystä pariin kertaan. Lopputulos oli kuitenkin hyvä ja pääsin testin ensimmäisellä kerralla läpi.

Koska tarvitsin lainan hakemiseen myös alle 3 kk vanhan yrityksen rekisteriotteen, tein samalla myös yritykseni tilille vastatilihakemuksen (johon kyseinen paperi myös tarvittiin).

Ja kirje postiin.

Viikkoon olin saanut Nordnetin järjestelmään luottolimitin näkyviin. Hain 25.000 euron lainaa ( Asiakaspalvelusta olin varmistanut, että summaa saa korotettua lisähakemuksella. Lisäksi olin varmistanut, että luotto ei maksa mitään, jos sitä ei nosta, korkoja maksetaan vain nostetusta osuudesta).

Superluotto-ominaisuus ei ole suoraan luottoon haettuna, vaan laitoin tänään asiakaspalveluun pyynnön, että Superluotto-ominaisuus liitetään luottooni.

Nordnetin järjestelmästä näkee helposti valmiiksi laskettuna, paljonko salkuun saa superluotto-ominaisuuden Kultatason lainaa.

Jotain en sittenkään ollut tajunut. Olin laskenut etukäteen, paljonko voin saada tuota Kultatason lainaa. Summa olikin järjestelmässä suurempi, koska tuohon summaan vaikutti tuo luottolimiittisumma eli saisin tuohon tasoon hiukan enemmän lainaa, kuin olin ennakkoon laskenut.

Vastatili ei vielä näy Nordnetin järjestelmässä. Eli sen asettaminen kestää yli viikon. 


Nyt olen tyytyväinen, että luottolimiitti on haettu. Vielä, kun saan siihen Superluoton ominaisuuden. Sitten ei muuta kuin ostoksille (viimeisimmän sijoitussuunnitelman mukaan). Asunto-ostosuunnitelmasta olen ehkä päässyt yli.*Helpoin tapa hakea lainaa? Kilpailuta ja valitse useista vaihtoehdoista itse – veloituksetta ja ilman sitoutumista. Lainaa jopa 70 000 euroa.

2 kommenttia :

 1. Hienoa, että jollain on vielä positiiviset näkymät taloudesta :) Oli meinaan perjantaina lehdissä taas niin synkkiä juttuja, että lama tulee ja kaikki romahtaa

  VastaaPoista
 2. Onnea onnistuneesta urasta! Hienoa menestystä ja saavutuksia!

  Olen vähän sinua nuorempi nainen. Olen toiminut as.sijoittajana 15-v, yrittäjänä 10v ja palkkatöissä yli 15-v. Omat saavutukseni (perintöä osa) ovat vaatimattomammat, vaikka varat ja velat samaa tasoa. Ero tuli henkisesti ja taloudellisesti kalliiksi minulle, en jaksanut keskittyä bisneksiin vaan tuhlailin suruuni vuosia.
  Mutta nyt: omalla kohdalla en aio ottaa enää sijoitusvelkaa. Jotenkin vaan tullut se tie täysin päätökseen. Olen lukenut Dave Ramseyn aatoksia (oli kiinteistöalalla ja miljonääri alle 30-v, mutta menetti kaiken).
  Oma strategia on pistää kaikki velat pois. Ei oo luottokorttia, ei autolainaa, en velkaannu mistään vaan cash is king! Sijoitusvelat pois 10v sisään (korkosuojattu kaikki).

  En välttämättä halua enää lisää himoita mitään (yli tusina kämppiä ja yks isompi kiinteistö vuokralla).

  Omakohtaisesti oon kokenu myös hirveitä kuoppia, ulosottoa ja muuta koska en osaa pitää toimistoani kasassa. Nyt oonki palkannu tilitoimiston joka hoitaa laskujani. Liika velka on vaarallista.

  Onnea ja menestystä bisneksiisi!

  VastaaPoista